Ure???

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Maurice Lacroix pri katerem se vidi mehanizem je hud ja, ostale imajo za moj okus preveč zaposlene številčnice, najrajši imam pač čiste, minimalistične številčnice.
smile-1.gif

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Močno dvomim, da je kak primerek tega Wakmanna v Sloveniji.
smile-1.gif

Novi Lacoti bodo na voljo šele decembra, zato me je zdaj zamikala tale Magrette ura:
magrette-moana-pacific-watch-on-wrist.jpg

Opis:
http://ablogtoread.com/watch-reviews/magrette-regattare-moana-pacific-limited-edition-watch-review/

Stil je ure zelo Anonimo oz. Panerai in izgleda odlično, narejenih bo samo 500, cena je pri 315$ je čisto sprejemljiva. Hmm
17758-icon_confused.gif

Še bolj 'Panerai' mi deluje tale: http://moskwatch.com/index.php?main_page=product_info&cPath=6&products_id=27

n3o

Zelenc'
9. maj 2009
13
0
1
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Si bom odgovoril kar sam zdaj, ko sem malo pobrskal po internetu. Stowa je nemški izdelovalec kvalitetnih in izredno lepih ur z dolgo tradicijo za zelo zelo solidne cene (najcenejši uri-Stowa Antea staneta 330€, se pa večkrat omenjata kot najboljši nakup do 500€, nagrada "Goldene Unruhe 2005"). Trenutno sicer vgrajujejo v ure ETA mehanizme (COSC ETA stane sicer še dodatnih 210€) toda v prihodnje bodo ETA mehanizme zamenjali za mehanizem DUROWE katerega lastnik je Jorg Schauer, lastnik Stowe. Ure Stowa se lahko eksluzivno kupi samo preko spleta (in v nekaterih redkih nemških urarjih) na uradni Stowini strani. Sem bral po forumih in prav vsi hvalijo Stowe in jih imajo v kolekcijah v katerih najdemo ure precej bolj zvenečega imena...

http://www.stowa.de/

Zdaj me je resno zamikala Antea, ker je res lepa ura in cena je tudi privlačna. Samo design ure... je mogoče preveč "elegantna" za vsakdanjo uporabo npr. kratke hlače, majce, kavbojke,etc?

http://forums.watchuseek.com/attachment.php?attachmentid=203533&d=1248542548

tudi meni zgoraj omenjena ura deluje odlično in če daš še zraven kaliber z COSC kronometer certifikatom je pa še bolše...me pa zanima kje si izbrskal da bodo v prihodnje v Stowah Etine mehanizme zamenjali hišni Durowe....verjetno je to povezano z dejstvom, da po letošnjem oziroma naslednjem letu bo Eta dobavljala mehanizme zgolj samo za znamke iz Swatch Group....edino kar me pri tem skrbi je, ali bodo Stowe z Durowe mehanizmi ostale pri teh nizkih cenah (od 350€ naprej)....sam v to močno dvomim...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Res je ja, ETA bo na voljo samo še tistim iz Swatch skupine, verjetno je prav to razlog ja. To sem prebral na forumu watchuseek.com, ki je tudi uradni Stowa forum in na njem sodeluje tudi sam Jorg Schauer. Na WUS-u so sicer uradni forumi tudi nekaterih drugih znamk.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Očitno Heuer ni član te skupine, ampak imajo tako ali tako svoje mehanizme in verjetno ne rabijo ETA mehanizmov.
17758-icon_confused.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ne vem no, tu npr. so omenjeni nekateri Heuer mehanizmi:
Citat:
Some of the more recently announced models include the Monaco V4 (the movement of which is driven by belts rather than gears);[citation needed] the Carrera Calibre 360 (the first mechanical wrist chronograph to measure and display time to 1/100th of a second[12]) and the Monaco 69 (with both a digital chronograph accurate to a millisecond and a traditional mechanical movement, with a hinged mechanism allowing wearers to flip the watch between its two separate dials).[13]

Sicer pa ETA mehanizme uporabljala še OGROMNO drugih izdelovalcev ur. V bistvu si sploh ne predstavljam kako bo dejansko to vse skupaj izpadlo drugo leto oz. takrat, ko bo zmanjkalo zalog teh mehanizmov. Sicer za večje izdelovalce ur ni tako velik problem, ker vsi patenti so že zdavnaj potekli in lahko vsak izdeluje mehanizme na na ETA načrtih, velikani bodo pač naredili nove oddelke in sami izdelovali "svoje" mehanizme (Panerai?). Manjši bodo pa tu imeli več težav, ker dejansko trenutno prave alternative ni. No seveda tu so Japonski mehanizmi, ampak kako boš na uro potem dal Swiss made, če je srce Japonsko? DUROWE je seveda Nemški in, ko bo pripravljen, ga bodo verjetno pograbili nemški izdelovalci ur, manjši Švicarji pa spet težko. No tu je še Sellita in pa PROW, ki sta menda švicarska in mogoče se bo pa prav kateri izmed njiju prijel. Ampak to so zgolj sklepanja, niti še ni 100% da bo ETA dejansko na koncu voljo samo Swatch skupini.
smile-1.gif
Osebno se veselim nemških ur, ki bodo imele nemško srce, pa čeprav bo po vsej verjetnosti cena višja...

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Če smo bolj natančni je nekako takole.

Heuer mehanizme ki jih vgrajuje v svoje ure imenuje Heuer caliber 5, 16, ...
Vseeno pa so to kalibri ki imajo za osnovo v glavnem ETA mehanizme.
Caliber 5 --> ETA 2824-2
Caliber 16 --> ETA 7750
Caliber 7 --> ETA 2892-2
Caliber 17 --> ETA 2894-2
Caliber 6 --> ETA 2895-2
Calibre 2 --> ETA 7001 (hand winding)
itd...

Pa tudi druge:
Caliber 36 --> Zenith El Primero 400
Caliber 60 --> DuboisDepraz 2073

Imajo tudi čist svoje npr patentiran elektromehanski Calibre S v tanovih Link S. Pa seveda Calibre 360.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Osnova že samo jih sami verjetno sami izdelujejo, ker kot sem že rekel patenti za ETA mehanizme so že potekli in sedaj jih lahko vsak izdeluje in modificira, to kar očitno počne Heuer.
smile-1.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Počasi sem pred nakupom nove ure in sem se "zagledal" v tole Sector-co.

R3251991015.jpg

- Moška ura Sector 280 Chrono Gold R3251991025
- premer 43 mm
- kvarčni mehanizem
- kronograf 1/10 sec
- datum
- mineralno steklo
- vodotesnost 100 m

Kaj ostali pravite?

Cena je 230€ pri SloWatch-u. Se za ta denar splača kaj drugega vzet? Predvsem sem osredotočen na ure, ki so vizualno podobne toti zgoraj.

Dajte mi malo pomagat
tongue-1.gif

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Niso slabe to je res, ter dost natančne. Meni ta star Sektor še vedno oscilira nekje v predalu. Star mora bit nekje 10 let, baterijo manjal enkrat, max 2x.

Moti to, da je ohišje iz medenine in ko je obrabljeno izgleda dokaj grdo. Pa seveda kvarčna je...

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
No moja Tag Heuer Formula 1 je šla plavat, beri prišla voda v uro in stroški popravila 260 EUR ( ura stara 4 leta
uf-1.gif
) in sem se odločli, da je ne popravim.
Mimogrede imam teden dni star pas iz kavčuka za prodat 90 EUR. več na PM. Kupil pri 14 dnevi pri Weikhardu v Gradcu.

Sedaj bi rad kupil uro do 1000 EUR. Prosi za predloge. Za TAG-a, ne vem, če bi se še odločil...
frown-1.gif

Obvezen usnjeni pas,lahko tudi kavčuk.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
V uro, za katero si dal par sto evrov in ki je vodotesna do 200 ATM ti je prišla voda?!?!
shocked-1.gif

Ura naj bi bila primerna za scuba-diving.
crazy1.gif

Na suxu mi je eden rekel, da lahko pravega TAG-a skuhaš v vreli vodi in zamrzneš v led, ura pa mora še vedno tiktakati.

Moj predlog je, da uveljavljaš kakšno reklamacijo, ker tole je falš roba očitno.
10.gif

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
falš roba ni, ker je oiginal kupljena v SLO, s certifikatom. Še na servisu so se čudili temu ampak kao ne morjeo nič....

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.