Citat:
Uporabnik map pravi:
Če ti rečeš, potem bo pa res isti. Jest pravim da ni. Je kr lepo ETA G10.212 kronografski mehanizem. In kateri so pač imeli ta mehanizem nikoli niso bile ure za 5 €. Odkar ETA ne prodaja več maehanizmov zunanjim partnerjem, so modne ure z tem mehanizmom čedalje redkejše. Večinoma imajo Myote.
https://www.ebay.com/p/Genuine...ment/1572625011
Citat:
Uporabnik Crna_Ninja pravi:
Sam sem iskal avtomatsko uro za nek cenovni rang do 700 Eur in kar sem našel mi ni bila nobena, da bi rekel to je to. Vem, da če hočem kaj pametnega, bi moral dat v štiri mestnih številkah, kar pa zaenkrat za uro nisem še pripravljen dat.
Našel sem pa neko vmesno varianto, ki me je kul, in sicer od Seikota Sportura GMT, ki je Kinetic, kot je nekdo že omenil. Malo toliko za info, če kdo še neve, gre za Quartz uro, ki ima baterijo, ki se polni s premikanjem roke. Na zadnji strani ure je prozoren hrbet in se vidi tista utež, ko se obrača in mi je kul, ko ti še vedno daje nek filing avtomatske ure, hkrati je pa zelo natančna-ne rabiš je nastavljat. Če jo nosiš en dan, in jo pustiš v predalu za 3 dni, se že ustavi. Če jo pa nosiš vsak dan, jo po parih mesecih napolniš, da lahko dela tudi pol leta brez premikanja.
V osnovi gre za quartz uro, ampak ima tudi malo mehanike zraven. Meni se zdi ok kompromis, tudi za ok ceno.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:
Če ti rečeš, potem bo pa res isti. Jest pravim da ni. Je kr lepo ETA G10.212 kronografski mehanizem. In kateri so pač imeli ta mehanizem nikoli niso bile ure za 5 €. Odkar ETA ne prodaja več maehanizmov zunanjim partnerjem, so modne ure z tem mehanizmom čedalje redkejše. Večinoma imajo Myote.
https://www.ebay.com/p/Genuine...ment/1572625011
Ma ne razumeš, al pa nočeš razumet. Kakorkoli obrneš tud v najdražjem quarz mehanizmu daje pulz enak čip kot v uri iz praška in v tem je vsa finta.
Hvala za super pojasnilo. Jaz osebno sem mislil da je Maurice bolj renomirana znamka. človek se uči dokler živiCitat:
Uporabnik Janez40 pravi:
Bolj oseben. Ure imajo znan ikoničen dizajn (sploh Max Bill serija), zgodovina (če ti to kaj pomeni), kvalitetna ura na splošno. Tudi druga znamka je kvalitetna, ima nižji renome in manj zgodovine. Skratka, če ti "heritage" - poreklo kaj pomeni, bo Junghans boljša izbira. Če ti ne, pa vzemi tisto, ki ti osebno bolje potegne. Obe sta dovolj kvalitetni.