Ko sem govoril o selitvi proizvodnje na Kitajsko, seveda nisem mislil, da so najprej Core delali v Evropi, potem pa na Kitajskem.
In tudi ne drži, da delajo vse ure razen Core-a na Finskem. Na Kitajskem delajo tudi vse serije T1-T4 (T6 je še vedno finska, na srečo) in nove serije M, ter seveda žensko verzijo Core-a, Lumi. Jaz sem dal kar nekaj Suuntov skozi (Altimax, S6 dvakrat, X9i, X6 HR, T4, pa verjetno bi se še kaj našlo) in s finskimi nisem imel težav, T4 mi je pa kar nekaj živcev pokravžljala, ker je bilo precej problemov. Trenutno imam drugo uro in tretji pas za merjenje utripa. Da o tem, da mi ura požre novo baterijo v manj kot 6 mesecih, čeprav je zadnje čase sploh ne uporabljam za merjenje utripa, niti ne govorim.
Zdaj za take sorte namembnost uporabljam Polar AXN 500 in lahko rečem, da je razlika v kvaliteti izdelave velika v prid Polarja. Na žalost Polar hribovske serije AXN ne dela več, zato jih je težko dobiti, cene so bile pa tudi astronomske. AXN 500 je bila recimo v prosti prodaji 450€.
Kar se prikaza sprememb tlaka tiče, imajo druge serije tudi grafični prikaz poleg številčnega, vendar samo trotočkovnega, ki kaže spremembe v zadnjih treh urah z dvema puščicama. Za prvo silo čist ok.
Kar se garancije tiče, le-ta velja, vendar je ne pustijo uveljavljati pri nas za uro, kupljeno drugje. Seveda pa garancijo lahko uveljavljaš v državi nakupa. Npr., če je bila ura kupljena v Nemčiji, velja tam zanjo nemška garancija. Malo je neugodno, vendar bo zadeva priznana, če je kupec pošlje tja. Zato je treba paziti tudi pri nakupih na bolhi, ker gre pri veliko prodajalcih za sivi uvoz, kako imajo oni poskrbljeno za uveljavljanje garancije, pa ne vem. Za te ure se garancije pri nas ne da uveljaviti, zato se običajno uro vrne prodajalcu, ki potem poskrbi za primeren servis v tujini.