Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Glede mehanizma nimam ravno pojma. Ampak pri urah sem rekel, da ne kupim ure od nekoga, ki zraven tega dela še ženske torbice ali kaubojke (Diesel). To so bolj kot ne fashion ure. Je pa res da cena ni ravno pretirana. Bi pa za ta denar jaz raje vzel nekaj od Orienta. So bolj priznani izdelovalci ur (ampak žel ne v Sloveniji). Je pa res da Orient nima nobenega čisto odprtega modela, če te je ravno tole zapalilo. Uh... pa še to... Fossil je 50mm široka, kar pomeni da je ogrooomna. Za moje pojme je tam do 43-44 max za udobno nošnjo, razen če nimaš roke kot severnoameriški grizli.
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Digitalna čez en mesec ne sme biti več kot 1s off. Btw katero uro pa si vzel za referenco?
Citat:
Say hello to one of the best wolf-in-sheep’s clothing watches in existence: the Citizen Chronomaster (aka “The Citizen”. The A660 movement inside the Citizen Chronomaster is the most accurate in the world right now, rated to an amazing ±5 seconds per year. There’s a variety of faces and hands, but the basic watch style is a very understated men’s dress watch. The cost is around $1,100 – $1,300USD at present — not bad for such impressive technology and looks.
Specifications for the model shown to the right, the The Citizen Chronomaster CTQ57-1022 (our favorite):
A660 quartz movement good to ±5 seconds per year.
Hardened Duratect titanium case and band.
Sapphire crystal, double-sided anti-reflective coated.
Perpetual calendar until 2100.
100m (330ft) water resistant.
10 year warranty (with free battery changes, no less).
5-year battery.
10.8mm by 37mm case: medium-sized for a men’s dress watch. A mere 88g in weight due to the titanium.
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Mmmm Mako2. Tudi jaz sem prvotno imel nagledanega tega, pa me je pol prepričala naj vzamem raje švicarja, čeprav bi prišparal vsaj pol cene. Verjetno si še vseeno kdaj umislim tega diverja. Samo bom moral izbrat drugo barvo, ker modro številčnico imam sedaj.
Kako to da si se odločil za taki pašček? Kako imajo kaj točnost tile Orienti? Meni ETA prehiteva okoli 10 sec na dan. Od začetka je bila celo 17 sec prehitra. Nato je vsak teden izgubila 1 sec. Če bi prišel pod 10 bi bilo fajn.
Orient je zelo točen. Sem imel makota xxl 3-5 sec/dan. Se mi še sdaj malo kolca po njem. Sem pa presedlal na seiko sumota.
Citat:
Uporabnik bruco21 pravi:
ksz
malo listam Amazon in gledam Stuhling ure. Je to eden tistih kitajskih nategov, kjer "znižajo" cene iz 500 na 100eur, v resnici pa je ura vredna tam 30eur?
Iščem predvsem skeletne avtomatik moške ure - tam 200-300 eur
Kakšen predlog?
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:
Čestitke!
@Runo: saj na uri vendar piše "swiss quartz"
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Classe Royale modeli so precej odbiti, so mi bili vedno zanimivi.
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Classe Royale modeli so precej odbiti, so mi bili vedno zanimivi.
Tudi meni je bila na prvi pogled zelo zanimiva. Pa v ZDA je zelo poceni, napram cenam ki so bile v Evropi.