URE tretji del

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Kolikor sem zdaj gledal nekje 400-500EUR. Odvisno kje.

@nigelM
Nekaj časa že dajem na stran za kakšno 1kEUR uro. Pa sem si rekel, da bi eno tako, da ji datum "dela". Avtomatika me je tudi zelo mikala, samo potem po tej izkušnji s Carerro me je nekako minilo. Ima tudi kolega, ki ima zastavljalnico nekaj kosov na "lagerju", ko/če mu ljudje ne prinesejo denarja nazaj. Samo to so kar konkretne cifre - 5-6k, čeprav so ure vredne tudi po 10-11k - vse z računi in certifikati. Samo tolko se pa ne morem stegnit za uro, čeprav je cena adijo pamet ugodna.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ne se sekirat, saj se mnogi drugi tudi ne moremo
wink-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Recimo po mehanizmu nič posebnega - npr tole de santos cartier
Nove so kar drage - tole bi pa lahko dobil za cca 1200. Letnik je pa 2005. Je to kul cena? Mogoče malo za spolirat, ampak nič posebnega.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Premalo se spoznam, da bi lahko karkoli rekel; na Cartier pa sploh. Tukaj je nekaj ur z enako referenčno številko (20011C4) - ker so oblike lahko zelo podobne...

Ura ti mora biti najprej všeč in ne delaj kompromisov in ne kupuj, ker je ugodno. Kupuješ si "nepotrebno" stvar, torej nekaj za dušo. Uro kupiti, ker je pač ugodna - škoda denarja, ker ti bo obležala v predalu; razen če ne prodaš naprej.

EDIT: en predlog
wink-1.gif

Čas na uri prikazuje stiliziran komet; sicer pa ura prikazuje položaj planetov - in to v realnem času. Saturn tako naredi poln krog na uri v nekaj več kot 29-letih.
Ura je sestavljena iz 396 delov, cena zanemarljiva - 288.000 EUR

Nazadnje urejeno:

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Kolikor sem zdaj gledal nekje 400-500EUR. Odvisno kje.

@nigelM
Nekaj časa že dajem na stran za kakšno 1kEUR uro. Pa sem si rekel, da bi eno tako, da ji datum "dela". Avtomatika me je tudi zelo mikala, samo potem po tej izkušnji s Carerro me je nekako minilo. Ima tudi kolega, ki ima zastavljalnico nekaj kosov na "lagerju", ko/če mu ljudje ne prinesejo denarja nazaj. Samo to so kar konkretne cifre - 5-6k, čeprav so ure vredne tudi po 10-11k - vse z računi in certifikati. Samo tolko se pa ne morem stegnit za uro, čeprav je cena adijo pamet ugodna.

daš na zs katera zastavljalnica je to, me zanima nakup.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Greubel (številka 6) je grda, ko satan ... ne bi je mel, četudi bi bla 1000 x cenejša. In, da ne bo zlobnih jezikov, da je zo zato, ker si je ne morem niti privoščit - Patekova (številka 4) je pa ..... - lepa za popi ... seveda za drobiž ... 1 miljonček USD ... no, tudi te si ne morem privoščit ... bi jo pa imel
srce-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Urwerk
smile-1.gif
Ostalo je vse preveč sterilno heheh Rad mam mali miljon premičnih delov/napisov, da res zgleda tehnično dovršeno. Greubel pa je res grda, kljub vsej mehaniki. Ziher pa te ure zgledajo v realnosti še boljše, kot na slikah.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Devon , Urwerk, Hublot, Bulgari, Tagheuer, HW ...

Pa še nekaj primerkov:

V platinasti barvi.

hysterical-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Patek gun
grin1.gif

Od 4min dalje

Kake ideje majo to.
cool-1.gif
Naredijo pa res vrhunski/večni izdelek!

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Uh, če sem se slučajno kdaj spraševal, kam bi vtaknil (loterijske) milijone (ki jih sicer tko al tko ne bom dobil, ker igram gorenjsko taktiko - brez listka), sem si zdaj na jasnem ... pri toliko čudovitih izdelkih dvomim, da bi (še kdaj) imel težave

K prej omenjenem Pateku se z veseljem pridruži še kak zgornji izdelek ...

Zdaj pa ... dream on ...

p.s. če se slučajno kdaj zgodi, da mi kaka teta iz Amerike (ki je seveda nimam) zapusti milijonsko zapuščino, vam pokažem, kako Patek zgleda na roki ...
evil.gif