URE drugi del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.760
652
113
@ Ynos Tissot popravlja in servisira urarstvo Kajfež na Linhartovi v Ljubljani

lp D

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Če boš kupil prek neta pol za tvojih 400e glej rang do skoraj 600e.

Mam filing, da iščeš športno uro, ki se "za silo" spremeni tudi v elegantno?

Pol bi jaz ciljal na Certino za $600 (450€), dobiš že pravo mašino, bo služila 10 let brez problema.

Ta je okol 400€: (nasploh tukaj boš užival atribut, da je neboš videl na nobeni roki, pri nas sigurno ne; Certine so itak redke,
rubberce še bolj, dodama kronograf, pa imaš uro delano samo za tebe)

2008_04_11_dsfurious_cr_fr-thumb-450x266.jpg

Sem danes takšno uro videl v Slowatchu, lepa. Sem pa v sosednji vitrini zagledal enega Edox-a, sicer malce dražji ampak lepši. Nato mi je pa v uč padla ura, ki je bila dve vitrini naprej in je pač odšla z mano.

alter-foto_2440868_12436217_18382781.jpg

smile-1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Če kdo potebuje 6% popust v trgovinah Slowatch imam bon. Velja do petka (31.12.2010).

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Poraja se mi vprašanje, kupujete uro glede na izgled ali glede na znamko? Se mi zdi, da večina kupuje glede na znamko, da se lahko pohvali pred drugimi.

sasosa

Pripravnik
1. sep 2007
224
0
16
Rudolfovo
Kaj nimajo vsakega 13. popust 13%, če prineseš staro uro (kakšno staro)?

Razmišljam, da bi kupil Omego Speedmaster Professional in malo posodobim sedanjo Flightmaster.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik xcape pravi:
Poraja se mi vprašanje, kupujete uro glede na izgled ali glede na znamko? Se mi zdi, da večina kupuje glede na znamko, da se lahko pohvali pred drugimi.

Mogoče ne boš verjel, vendar sem pregledal že n trgovin z urami, našel nekaj primernih ur, nato pa še tu vprašal za nasvet. Edini je odgovoril Malcom in sem šel pogledat še enkrat v Slowatch. Že ta ura, ki jo je predlagal Malcom je lepa, cena je 390€, sem pa podrobeje pregledal še ostale vitrine v trgovini in najprej opazil res lepega Edox-a, vendar za moje pojme mogoče malenkost preveč kričeče obarvanega (pa tudi pašček se mi ni zdel ravno pojem vzdržljivosti), nato pa sem obstal pred TAG-ovo vitrino in se enostavno zagledal v to uro. Običajno sem namreč vedno videl le kričeče (rumeno, rdeče,...) obarvane Formula1 ure, ta mi je pa barvno ustrezna v nulo, pa še prekaša vse ure, ki sem si jih že predstavljal kot 'best buy'.

Sicer pa, itak bom še eno 'work horse' uro kupil za na šiht. Verjetno kak Casio. Moj sedanji je star že 15 let in razen problemov z gumbi (dveh se ne da več pritisnit, zaribano), dela kot puška.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Za moje pojme je naj ura (za moj budget) TAG Monaco Chrono LS. Če bi jaz bil 'pameten' bi ga kupil v Slazburgu, kjer je bil v akciji 3600€. Danes je pri nas 5600€, vendar žal ne popolnoma črn z jeklenim ohišjem, kar najbolj paše tej uri. Ko sem tedaj prispel v SLO in izvedel našo ceno, je bil tisti v Salzburgu že prodan.

tag-heuer-monaco-calibre-360-ls-21365641.jpg

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Čedalje bolj se mi zdi, da pri urah dejansko največ pomenijo znamke. Torej znamka zase naj bi največ povedala o sami uri in o človeku, ki jo nosi. In ravno zato 80% ljudi kupuje ure po znamkah. Dobro, če boš šel ti v nek SloWatch, boš iskal res točno tisto uro, ki ti bo najbolj sedla, ne glede na firmo, če pa boš šel v kakšen Weikhard, imaš lahko pred sabo takoj 5 čisto podobnih ur različnih proizvajalcev in glava bo bolela, kaj izbrati.

Pri urah se mi zdi ta konkurenca znamk še najbolj močna. Urarskih film je ogromno - boljših, slabših, svakojakih. In ni to, da bi zdej reku, da ima PatekPhilippe najboljše, najbolj trpežne, najlepše, najbolj natančne ure, skozi svoj razvoj se je enostavno izoblikovalo ime in lahko si ob dobrih materialih in komplikacijah privoščijo takšne cene.

Vidim, da si večina urarskih ljubiteljev izbere nekaj priljubljenih znamk (jasno, ko že prej vse sprobajo) in pri njih ostajajo. Zakaj ima Travolta rad Breite? Zakaj Bond Omege? Di Caprio Tag Heuer? Stallone Panerai? To je vse image. Travolta bi lahko imel 100 drugih kronografov, a on bo nosil Breitling, ker je Breitling ime z dolgo tradicijo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Tako eni vozijo leta in leta samo mercedez, volvo,...

Pri urah resda znamka nekaj pomeni, ampak sploh ni treba razpravljat, da je recimo kaka omega zares vrhunska ura,
kateri se malokatera lahko postavi zraven, že kak tag bi mel težave. Čist odvisno kaj se išče. Medtem pa ko lahko omega
komot sledi roleksu za 10k več denarja, in tu je pol tisto da ma nekdo pač najraje znamko in šele pol kvaliteto.

Vsakemu svoje, ure danes stanejo dosti več kot najdražji avtomobili na svetu in tukaj se res da razpravljat v tri dni. Pa spet
kak tip človeka si, jaz vem da če mam 20k ki jih mislim zapravit na uri, si bom letel po mojo priljubljeno znamko, pa čeprav
za pol te cene dobim trpežnejšo uro. Rolex je klasika ala "špica", sledi Omega, ki se obnese super kot delovna ura (sej se rolex
tudi), Tag je za športnike po duši, predvsem mlade ki imajo radi ure in imajo nekaj pod palcem, Panerai je za malo usekane,
taki ki so nekaj med športnikom, frikom, poslovnežem in kofetarjem v prostem času, spet en patek je strog poslovnež ki negre
zraven niti na golf, kajšele na kolo.

In Bond ma omege zarad sponzorstva, caprio isto (vrjetno model ki ima miljone pod palcem nebo skakal naokoli z 3k uro, če se
že gre imiđ kot ti praviš. Travolta je na brajtih, Stallone na Panerajih...

Paris Hilton je na čivavah, spet Ozzy je na angleških buldogih, pa tu težko govorimo o imižu ampak ljubiteljstvu, navadi in
zvestobi neki firmi s katero si blazno zadovoljen in ti je stil ur najboljši na tržišču, ker kot sem omenil s tagom se nemoreš it nekega
imiđa, vsaj ne med miljonarji, med nami ja, med tistimi pa niti slučajno, ker ima njihov bellboy že TAGa na roki.

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Za moje pojme je naj ura (za moj budget) TAG Monaco Chrono LS. Če bi jaz bil 'pameten' bi ga kupil v Slazburgu, kjer je bil v akciji 3600€. Danes je pri nas 5600€, vendar žal ne popolnoma črn z jeklenim ohišjem, kar najbolj paše tej uri. Ko sem tedaj prispel v SLO in izvedel našo ceno, je bil tisti v Salzburgu že prodan.

tag-heuer-monaco-calibre-360-ls-21365641.jpg

Edina serija Tagov, ki res sede, Monaco - tak kot je na sliki ali pa čist klasičen.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.