Sam imam slabe izkušnje z poblaščenci. Vsi avti pri hiši, informacije iz prve roke.
Passat na pooblaščenem servisu, v zadnjem mesecu bil 4x! Vsakič so ti kvazi "profiji" prišli do zaključka, da je šoba crknala (2.0tdi ), cena ene na uradnem cca. 700€. Nazadnje ugotovijo da je pumpa slabo delala, in je ona povzročala probleme. Kam so izginale tiste 4 šobe ne ve nihče. Pač kao so jih vstran vrgli, oz. bolje rečeno nekdo je konkretno zaslužu!
Leto nazaj, prav tako isti passat pri istem servisu. Iz kabine so ukradli gps. Kako vem? Ker je bil gps 100% na vetrobranskem steklu, ko se je avto peljal na servis. Smo na servisu povedal, jasno odgovor je bil da kaj takega se pri njih ne da zgoditi.
Caddy l.2006 imel uradni servis. Uglavnem oni avto zrihtajo, naslednji dan pa se je z njim že šlo na službeno pot. Sred nemčije zaruži motor, in to 1 DAN po uradnem servisu. Hmm, le zakaj?
Škoda pooblaščeni servis, menjani so bili diski, ploščice.... Konkretno zračunane. Po 10k km bremze niso sploh več prijele. Peljem na nepoblaščeni servis, ki je specializiran za zavore, in mi tam pravjo da tej diski niso naredili 10k km ampak kvečjemu 50-70k km. Ponovno se je nekdo okoristu na moj račun. Kako vem da ravno po 10k km? Imam račun iz uradnega servisa z datumom ter št. km in imam račun od specializiranega servisa prav tako z datumum.
Pred mesecem sem moral zamenjati notranji distančnik. Cena na uradnem servisu 190€, cena distančnika v trgovini 25€. Na specializiranem servisu zadevo zrihtali z 100€+ naredili avtopoptiko.
Pa še nekaj o načinu dela na pooblaščencih:
Tam delajo vajenci, katerih mojstri ne nadzirajo skoz. Posledično ti avto šravfa en zelenc.
Tam ne delajo specializirani ljudlje. Na primer: Ko crkne bosch črpalka, je ne zna nihče na pooblaščencu popraviti. Možnosti sta le 2: Ali se gre v nabavo nove, ali pa se da pokvarjeno popraviti na specializiran servis. Dejanski primer: večina pooblaščencev jih vozi k Jelenu s.p
Tam imajo tudi drugo logiko. Če kaj ne gre, se skoraj nikoli ne popravlja, ampak se zamenja. Primer: Crkne turbina, se je ne popravlja ampak pač rečejo da je crknala in da se mora zamenjati z novo.
Kdor misli, da na pooblaščenem servisu naredijo bolje, je bedak. iz ebaya dobiš za 80€ in še manj, komplete kjer imaš vse filtre, sintetično olje, vse gumice ter orodje za mali servis. Ampak se še najdejo ljudje, ki mislijo da na pooblaščencu naredijo bolje.
To so moje osebne izkušnje, tak da si ne gnat k srcu če se kdo ne strinja.