Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Je še kdo opazil, da se policijske Octavie vozijo podnevi naokrog samo s prižganimi meglenkami?
Obstaja kakšen dober razlog za ugasnjene kratke luči?
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
sej kokr vem pri večini sploh ne moreš imet prižganih samo meglenk....so pogojene z zasenčenimi...Citat:
Je še kdo opazil, da se policijske Octavie vozijo podnevi naokrog samo s prižganimi meglenkami?
Citat:
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
sej kokr vem pri večini sploh ne moreš imet prižganih samo meglenk....so pogojene z zasenčenimi...Citat:
Pri mojih strojih moraš imeti samo parkirne ,da lahko prižgeš meglenke.
Pa je to po zakonu, da ti zadnje luči podnevi ne svetijo?Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
... vozila, ki imajo dnevne luči ob prižigu le-teh ponavadi NE sveti notranja osvetlitev, osvetlitev zadnje reg. tablice in pri novejših tudi ne zadnje luči. ...
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Pa je to po zakonu, da ti zadnje luči podnevi ne svetijo?Citat:
... vozila, ki imajo dnevne luči ob prižigu le-teh ponavadi NE sveti notranja osvetlitev, osvetlitev zadnje reg. tablice in pri novejših tudi ne zadnje luči. ...
Citat:
Torej ja, zadnje luči niso obvezne čez dan .. vsaj tako je v razvitih državah EU, za slovenistan pa nikjer uradno ne piše - torej je dovoljeno (sploh sedaj, ko so na trgu že vozila s takim principom)!
Citat:
Uporaba luči na vozilu
61. člen
(1) Voznik motornega vozila ali skupine vozil mora voziti v cestnem prometu s prižganimi lučmi.
Citat:
(6) Voznik iz prvega odstavka tega člena mora voziti podnevi s prižganimi lučmi za dnevno vožnjo. Kot luči za dnevno vožnjo se lahko uporabljajo tudi zasenčeni žarometi, katerih svetilnost je v takem primeru lahko zmanjšana za največ 25%. Luči za dnevno vožnjo ali zasenčeni žarometi, ki se uporabljajo kot luči za dnevno vožnjo, so lahko prižgane, ne da bi bile sočasno prižgane pozicijske luči .
Ma zadnje dni sem ravno postal pozoren na te meglenkarje z vozili VAG grupe. Spredaj ima meglenke vklopljene oziroma te dnevne luči kakor jih imenujete, zadaj pa tema. V čem je smisel, sploh sedaj v teh meglenih dnevih, da so zadaj neosvetljeni?Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Sam imam Superb Combi in mi isto ljudje blendajo, če imam vklopljene te dnevne luči. Bolj kot to me moti pa to, da ob vklopi dnevnih luči ZADNJE luči ne delujejo.