Uradni meglenkarji

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Je še kdo opazil, da se policijske Octavie vozijo podnevi naokrog samo s prižganimi meglenkami?
confused-1.gif

Obstaja kakšen dober razlog za ugasnjene kratke luči?
sprasujem se.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kaj ste tako fuknjeni na dnevne luci?! Pejt k okulistu, ce slabo vidis in spregledas poldrugo tono pleha sredi dneva, ki s 70dB vozi po cesti!! Potem pa se k psihiatru, ker odpiras tako neumne teme.

DNEVNE LUCI SO TO! NE MEGLENKE!

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.408
4.979
113
Nove Octavije imajo dnevne luči poleg meglenk, to ni meglenka ampak tudi dnevna luč, če natančno pogledaš vidiš da sta dve paraboli znotraj te luči... Tudi mene je to zmotilo, ampak tako je... Bolj me motijo tiste kvazi LED dnevne luči ampak tud tega se bomo navadili...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Aja sorry, ker sem ravno iz izleta kjer so mi v prvih 40km vsaj tridesetkrat blinkali naj prizgem luci, ker sem vozil s takimi dnevnimi potem sem pa obupal in navadne prizgal

uf-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Meni osebno je grdo
crazy1.gif
. Ampak saj mi je bila tudi tretja štop luč sprva grda in čudna....hm, leta...'90?

Se bomo navadili, in na ta račun tudi čez čas furali podnevi z meglenkami ter tako prihranili...kak dcl bencina. Na 100kkm
wink-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.408
4.979
113
Mi ni blo jasno zakaj se tako razburjaš zaradi tega
rolleyes-1.gif

Tud mene so zelo motile, sploh zarad tistih meglenkarjev v dežju ali pa ponoči in pol itak vsi najprej tko reagiramo,
folk pa enostavno ne ve da so to tud dnevne luči, osebno meni so ledice bolj moteče, predvsem ker ti preveč potegnejo
pozornost iz ceste na avto, ampak ja tud tega se bomo navadili
redface-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Meglenke bi preveč slepile v dežju, ker svetijo preveč proti tlom.

Druga skrajnost je preprogramiranje navadnih dolgih na 10% svetilnosti za dnevne (za vozil s xenonom za kratke, da se špara žarnice), ampak še vedno bleščijo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Torej imajo Octavie dnevne luči spodaj v ohišju meglenk? Samo vprašam.

ja in ne. Odvisno kako opcijo izbereš. Mene je prodajalka posebej opozorila naj premislim kaj izbrati, ker ljudje ne vejo da so dnevne luči v meglenkah in blendajo ko utrgani.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.600
487
83
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Aja sorry, ker sem ravno iz izleta kjer so mi v prvih 40km vsaj tridesetkrat blinkali naj prizgem luci, ker sem vozil s takimi dnevnimi potem sem pa obupal in navadne prizgal

uf-1.gif

JOKE mode ON:
sedaj si se hotel pohvaliti, da imaš precej nov avto:) JOKE mode OFF

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
hm, a ni ravno kratka luč v višini sredine avtomobila, tista prava vidnost. če sveti nekje pri tleh to več ni to, ampak gre zgolj za afnanje. sicer pa so policiji lani ustavljali voznike novih E razredov, ker so mislili da so tiste ledice spodaj meglenke...

Nazadnje urejeno:

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Se pravi smo ugotovili, da folk meglenke načeloma sploh ne motijo (pustimo zdaj dež), ampak jim je dolgčas in malo blendajo za brezveze za vsako traparijo, ki spominja na meglenko. Če bi bili vsi tako pozorni še na ostale stvari v prometu res ne bi bilo slabo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Ma razumem, da imajo avtomobili v »ekološke« namene LED dnevne luči, ne pa kar običajno halogensko žarnico.
confused-1.gif

V precej manjši porabi elektrike, kar pomeni manjšo porabo goriva.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Firing_Nukez pravi:
Se pravi smo ugotovili, da folk meglenke načeloma sploh ne motijo (pustimo zdaj dež), ampak jim je dolgčas in malo blendajo za brezveze za vsako traparijo, ki spominja na meglenko. Če bi bili vsi tako pozorni še na ostale stvari v prometu res ne bi bilo slabo.
Meglenke motijo policaje. Za to znajo zakasirat.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tvoja trditev velja v primeru LED svetilnih teles. V primeru meglenk oz. svtilnih teles z halogenskimi svetili pa niti ne...

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.701
1.345
113
Citat:
Uporabnik Firing_Nukez pravi:

zmaga.gif

Ko se voziš naokoli z Octavio Mk1, ki ima meglenke poleg kratkih luči, NIHČE ne ve, da jih imaš odprte in se NIKOMUR nič ne blešči. Ko pa odpreš eno lučko spodaj na drugem avtu, je pa CELA DRAMA.

Lepo vreme, grdo vreme, dan, noč, vedro, dež,...

Še ENA slovenska posebnost
bonk.gif