Uporabniki avtoplina (LPG)?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Preden greš v to zadnjo varijanto ti še enkrat svetujem, da zadevo probaš rešit, da ti stvar spravijo v pravilno delovanje.
Se pridružujem Monacu: za Hribarja sem slišal pozitivne stvari. Sam bi probal it do njega in naj pogleda zadevo.
Če ne bo šlo, imaš še vedno možnost it na stvarno napako.

Pa še da napišem še enkrat za tiste, ki razmišljajo o plinu: pri plinu je najpomembnejši strokoven in izkušen vgrajevalec. In če mislite, da boste z vgradnjo pri nekom, ki nima izkušenj in je 100 EUR cenejši, kaj privarčevali, se prekleto motite.Tistih 100 EUR bo šlo samo za gorivo, ker se boste vozili sem in tja na ''nastavitve''. Vse ostalo je potem čisti minus, v skrajni sili sežgani ventili in živčna razvalina...
grin1.gif
Vsa čast izjemam, če obstajajo, sam še sicer nisem slišal za njih.

Torej: treba je izbrati dobre, preverjene mojstre in potem se šele začnite pogovarjat o ceni. In pa, če vam kdo reče, da je poraba enaka na plinu ali bencinu in da ni izgube moči, ter da boste privarčevali vsaj 50%, se mirno zahvalite in zaključite z njim. Ker sta zgolj dve možnosti:
- ali vas nateguje na suho
- ali pa pojma nima o plinu
Obe sta pa slabi.
grin1.gif

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
mtl hvala za mnenje, sicer te zadeve poznam in mi ni bilo nikoli škoda 100€ pri teh stvareh, ker vem da se z slabim sistemom lahko naredi več škode kot je prišparanega denarja.
Če še updajtam zadnje stanje, so mi sedaj zamenjali še enkrat injektorje (prejšni že zamenjani so po besedah serviserja povsem počepnili in da kaj takega še ni videl). Tako da trenutno dela spet OK. Grozno se mi pa zdi da sem se mogel z Plinexom prepirati in urejati na tak način kot sem. Torej ko omeniš težave je krivec plin - sledilo je čez 20 mailov + klicev + par obiskov lokalca + obisk v Mislinji (po vsakem obisku je celo za kratek čas delalo ok in težave so se ponovile, razen pri predzadnjem obisku, ko so bile težave takoj od prve sekunde dalje). Mislim, da to ni pravilni način in sem na forumu z poročanjem stanja povzročil več škode podjetju (čeprav nenamerne, ker sem želel samo pridobiti čim več informacij in vaših izkušenj), kot bi jo imeli, če bi težavo vzeli resno že na začetku in mi zamenjali če malo pretiravam pol sistema na njihov račun. Ampak to je njihova poslovna odločitev.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
opažam, da je v SLO zraslo kar nekaj monterjev plinskih sistemov - brez zamere do določenih vendar nekateri, ki so bili leta in leta vulkanizerji, sedaj delajo vse, tudi vgrajujejo plin
za božjo voljo, to ne gre

enako je s klimaši, danes bi vsak vzel 35€ za polnjenje, ko je pa treba z dušikom na 15 barih poiskati puščanje sistema te pa samo debelo gleda tričetrt teh "mojstrov"
mogoče imam samo jaz "smolo", da sem v branži in poznam določene zadeve precej podrobno, tudi nekatere tukaj omenjene mojstre

dejstvo je, da je LPG postal v zadnjih letih velik biznis, da subvencij za nakup opreme na državni ravni ne omenjam

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Ker niso mel pri Eurotonu, vzel prek motornaolja v petek
smile-1.gif

Hvaal za info.
naslednjič pa mogoče res 5l kanister Flasha iz Nemčije...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik roblek007 pravi:
mtl hvala za mnenje, sicer te zadeve poznam in mi ni bilo nikoli škoda 100€ pri teh stvareh, ker vem da se z slabim sistemom lahko naredi več škode kot je prišparanega denarja.
Če še updajtam zadnje stanje, so mi sedaj zamenjali še enkrat injektorje (prejšni že zamenjani so po besedah serviserja povsem počepnili in da kaj takega še ni videl). Tako da trenutno dela spet OK. Grozno se mi pa zdi da sem se mogel z Plinexom prepirati in urejati na tak način kot sem. Torej ko omeniš težave je krivec plin - sledilo je čez 20 mailov + klicev + par obiskov lokalca + obisk v Mislinji (po vsakem obisku je celo za kratek čas delalo ok in težave so se ponovile, razen pri predzadnjem obisku, ko so bile težave takoj od prve sekunde dalje). Mislim, da to ni pravilni način in sem na forumu z poročanjem stanja povzročil več škode podjetju (čeprav nenamerne, ker sem želel samo pridobiti čim več informacij in vaših izkušenj), kot bi jo imeli, če bi težavo vzeli resno že na začetku in mi zamenjali če malo pretiravam pol sistema na njihov račun. Ampak to je njihova poslovna odločitev.
Dodatne škode jim nisi povzročil.
wink-1.gif
Upam, da ti bo sedaj zadeva delala, sicer se pa do Hribarja zapelji.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Preden greš v to zadnjo varijanto ti še enkrat svetujem, da zadevo probaš rešit, da ti stvar spravijo v pravilno delovanje.
Se pridružujem Monacu: za Hribarja sem slišal pozitivne stvari. Sam bi probal it do njega in naj pogleda zadevo.
Če ne bo šlo, imaš še vedno možnost it na stvarno napako.

Pa še da napišem še enkrat za tiste, ki razmišljajo o plinu: pri plinu je najpomembnejši strokoven in izkušen vgrajevalec. In če mislite, da boste z vgradnjo pri nekom, ki nima izkušenj in je 100 EUR cenejši, kaj privarčevali, se prekleto motite.Tistih 100 EUR bo šlo samo za gorivo, ker se boste vozili sem in tja na ''nastavitve''. Vse ostalo je potem čisti minus, v skrajni sili sežgani ventili in živčna razvalina...
grin1.gif
Vsa čast izjemam, če obstajajo, sam še sicer nisem slišal za njih.

Torej: treba je izbrati dobre, preverjene mojstre in potem se šele začnite pogovarjat o ceni. In pa, če vam kdo reče, da je poraba enaka na plinu ali bencinu in da ni izgube moči, ter da boste privarčevali vsaj 50%, se mirno zahvalite in zaključite z njim. Ker sta zgolj dve možnosti:
- ali vas nateguje na suho
- ali pa pojma nima o plinu
Obe sta pa slabi.
grin1.gif

467716-post_slo.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Pisem z morja in preko telefona in zato nisem mogel pregledat cele teme.

Mi lahko kdo napise h katerim monterjem lpg v Renault Kangoo se splaca obrnit in povprasat za cene? Kateri so okej, ugodni in ne bo tezav z iskanjem servisa?

Tistega iz Postojne ne uspemo priklicat.

Kaksno ceno priblizno lahko pricakujemo za vgradnjo lpg? Je 1.6 16v motor, letnik 2008.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Svašta...
sprasujem se.gif

Tako da sedaj ni druge kot Primož Jazbar ali pa Boyski v Opatiji. Lahko tudi nekoliko oddaljena Srbija.

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Kako se kaj obnesejo Oplovi 1.4 ali 1.6 twinport motorji v kombinaciji s plinom? Kateri sistem bi bil najboljši za vgradnjo?