Uporaba registrskih tablic na več avtih

emirATes

Pripravnik
9. apr 2012
159
7
18
Dopoldan mi je padla v oči oznaka na reg. tablici, ker sem jo zopet videl v dveh urah na dveh različnih

vozilih, najprej na črnem C2, čez kako uro na belem kangoo furgončku, še čez kako uro pa spet tistem

črnem C2. Ali kdo ve, če se sedaj lahko uporablja reg. tablice na več vozilih? Ker sem to opazil že

večkrat na cesti od Polja proti Šentjakobu. Neka mlajša deca...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Lastniške preizkušnje tablice firme, ki se ukvarja s prodajo avtomobilov verjetno.
wink-1.gif

emirATes

Pripravnik
9. apr 2012
159
7
18
Ja, možno, sam do sedaj sem opazil le tega kangooja in parkrat črno corso in belega cliota. Tako, da bolj slabo prodaja. Al pa kak sivi diler.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Al je pa samo kakšen nereg. avto spravil iz točke A na točko B, uporabil pa svoje tablice.

emirATes

Pripravnik
9. apr 2012
159
7
18
ne, niso probne, običajne slo tablice.
1999338-reg_plate.jpg

Priponke

• 1999338-reg_plate.jpg
    1999338-reg_plate.jpg
    7,3 KB · Ogledi: 192

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Pol je pa pac premikal tablice med dvema voziloma
Kakšna kazen je, če voziš neregistrirano vozilo z registrskimi od drugega vozila?

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Neregistrirano vozilo = 500 EUR
Tablice na drugem vozilu = 500 EUR
Tablice gredo s policistom

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
V precej normalnih državah je to, da lahko premikaš tablice med avti (da so torej na voznika in ne na avto) normalno.

Kar je tudi edino logično, ker bo morebitno škodo povzročil voznik (ne avto) in je tudi on odgovoren zanjo (ne avto). Nenavsezadnje je tudi voznik plačal registracijo in zavarovanje (ne pa avto). Teleportiranja, da bi en človek lahko vozil dva avta hkrati (in zato nucal dva kompleta tablic) pa menda še nismo izumili.
grims-1.gif

No, smo pač na Balkanu, kjer zakonodajalec dela v intereseih volivcev samo na volilni dan...
rolleyes-1.gif

P.S.: Kovinske PR tablice, ki so jih včasih imeli dilerji, so že pred leti ukinili. Kako sedaj poteka "resnejša" (normalen kupec rabljen avto verjetno hoče probati tudi nekaj km na pravi cesti) prodaja rabljenih avtov v legalnih okvirih mi ni jasno. Zakonodajalcu se sladko je6e...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Kako ukinili? Lanskega decembra sem šel s kolegom gledat (in kupit) rabljeno vozilo na drug konec Slovenije, prodajalec je namontriral testne tablice, kovinske, in brum, brum... na testno vožnjo. Kaj je pisalo na njih nimam pojma, ampak pomojem je šlo za klasično preizkušnjo, ki jo je možno prenašat med vozili?

Dvomim, da bi delali nekaj mimo zakona, šlo je za Renaultov salon, vozilo so vzeli v račun pri nakupu novega in ga ponudili na trgu.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.906
106
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik tony pravi:

P.S.: Kovinske PR tablice, ki so jih včasih imeli dilerji, so že pred leti ukinili. Kako sedaj poteka "resnejša" (normalen kupec rabljen avto verjetno hoče probati tudi nekaj km na pravi cesti) prodaja rabljenih avtov v legalnih okvirih mi ni jasno. Zakonodajalcu se sladko je6e...

Tu se motiš. Kovinsle PR tablice obstajajo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V tem primeru imaš potem doma nevozen en avto (ker nima tablic). Tako da tudi tasistem prenašanja tablic ni baš nešto...

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
V tem primeru imaš potem doma nevozen en avto (ker nima tablic). Tako da tudi tasistem prenašanja tablic ni baš nešto...

Absolutno, saj drugače ob vezavi tablic na voznika ne more biti. Bi bilo pa z njim (od oka) pol manj stroškov za voznika dveh avtov, in čisto nič več tveganja za zavarovalnico. Bi pa le-ta pobrala manj $$$ iz žepov državljanov - ampak koga pa to briga?
aplauz.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ideja je, da si lahko privoščiš več vozil, recimo še kakšno igračo za čez vikend, rariteto, oldtimerja ali karkoliže... in da da ti ni potrebno plačevat registracije za vsa vozila, itak naenkrat lahko voziš le eno. Pač plačaš cestnino in zavarovanje za najdražjega in prosto prenašaš tablice med njimi. Stvar, ki pride prav manjšemu številu ljudi, zato verjetno lopovska država temu ne želi prisluhnit. Zavarovalnice pa si veselo manejo roke rekoč, da pri nas "žal" to ni zakonsko dovoljeno.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Roko na srce, tole je po pomembnosti da država prisluhne bolj na koncu lestvice... Ko bo že vse ostalo podelano in bo bogatija. Takorekoč nišni problem.