Univerzijada MB

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Nimam nic proti Mariborcanom, ampak da ste takega bedaka izvolili ste pa res prtegnjeni. Danes bi ga morali it zbrcat iz pisarne. Pa kako sramoto vam dela ta clovek. Dej zamislite se malo, no. Saj je smesno nekaj casa. Ampak ni vec. Saj ne morete vecno zivet od tega da vam Lj ne da denarja in da ste drugo najvecje mesto...
ž
pametnjakovic...s kaksnim denarjem pa ste stozice gradili? z drzavnimi posojili NLB...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.618
1.305
113

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Jaz sem slišal bolj informacijo, da občina sploh še ni pridobila večine zemljišč predvidenih objektov. Tako da je tukaj kriva izključno nesposobnost občine. Zakaj bi država dajala denar za nekaj, za kar občina niti zemljišč nima? In s tem, da je ta občina zagotavljala, kako bo ona vse sama zagotovila, praktično brez potrebnih intervencij države?

Točno, občina še ni pridobila zemljišč. Zato pa so jih pridobili tisti, ki so vedeli kje naj bi občina odkupovala. Ampak sedaj občina ne bo odkupovala...

sem poslušal danes na radiu, Kangler misli te objekte vseeno izgradit iz denarja ki ga bo dobil od EU

le zakaj.....
hysterical-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Pa bi še Maribor kaj naredil s posojili NLB, kajne. Stožice niso državni projekt.

univerzijada ni državni projekt.

Stožice so fiancirane z državnim denarjem + EU denar ki so ga dobili neupravičeno (prirejen razpis za njih)...na začetku so zatrjevali, da občina in noben nebo nič sodeloval (razen zemljišče) na koncu pa so na sejah vlade odločali, ali bodo dali še dodatna posojila od NLB...pa strici so še malo na NKBM pritiskali..

Maribor ne dobi kreditov...

pa saj nima veze ker nikoi nebomo skup prišli...če bi bla univerzijada v LJ...bi zagotovo bila....30 mil za infrastrukturo v podravju pa je za državo majhen vložek...ampak je pač na napačnem koncu

erikson

Guru
25. avg 2007
22.781
6.555
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
pa saj nima veze ker nikoi nebomo skup prišli...če bi bla univerzijada v LJ...bi zagotovo bila....30 mil za infrastrukturo v podravju pa je za državo majhen vložek...ampak je pač na napačnem koncu
Maribor vedno lahko kandidira na razpisih za infrastrukturo. Je pa problem, ker mora dokumentacija "držati vodo", klobasanje po medijih ni dovolj.

Sicer je tudi na tistem koncu šlo veliko denarja v nič - mariborska nadškofija.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
In kaj ima Mariborska nadškofija skupnega z Lokalno skupnostjo? Vedno eni in isti osebki razne teme poserjete s spamom.

Daj prosim napiši, kateri razpisi za infrastrukturo so bili objavljeni v zadnjih štirih letih (razen tistega prirejenega za Stožice).

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

Stožice so fiancirane z državnim denarjem + EU denar ki so ga dobili neupravičeno (prirejen razpis za njih)...na začetku so zatrjevali, da občina in noben nebo nič sodeloval (razen zemljišče) na koncu pa so na sejah vlade odločali, ali bodo dali še dodatna posojila od NLB...pa strici so še malo na NKBM pritiskali..

Nakladaš. Pri Stožicah so dale posojila najmanj Abanka Vipa, Banka Celje, Factor banka, Gorenjska banka, NKBM, SID banka in Nova Ljubljanska banka. Vse te banke niso v državni lasti (pa tudi če bi bile, denar od državnih bank ni državen!), se pravi da se je od Stožic takrat obetal nekakšen profit in ne dvomim, da se bodo Stožice tudi finančno povrnile. Vlada ni odločala o nobenih posojilih na nobeni seji, to se samo vi tam nekje tolažite, ker za vas je očitno vse "vlada".

Univerzijada je seveda že v štartu komercialno nezanimiv in nepotreben projekt, očitno narejen za bogatenje župana in njegovih.

Pa da se razumeva, tudi zaradi Stožic sem bil eno leto na -20 plače, na koncu pa še brez službe, ker podizvajalcev niso plačevali.Pa sem vseeno prepričan, da ni primerjave z bebavim projektom univerzijade. Važno, da se zahojenci tam nekje spet derete kako vas nihče ne mara. Saj vas res ne, ker ste zmeraj tečni pa zafrustrirani.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik tis pravi:
In kaj ima Mariborska nadškofija skupnega z Lokalno skupnostjo? Vedno eni in isti osebki razne teme poserjete s spamom.

Daj prosim napiši, kateri razpisi za infrastrukturo so bili objavljeni v zadnjih štirih letih (razen tistega prirejenega za Stožice).

Po moje je fant dal samo primer še enega nasedlega projekta v teh naših koncih, ki je prinesel 800 mio EUR+ izgube in kjer so bile v ozadju lakomne banke.

Res pa je da to nima neke veze z univerzijado, čeprav ne vem zakaj se je na gornji sliki pojavila Kamniški plato.

Od tedaj, ko smo "zmagali" na natečaju za univerzijado, se ni v Mariboru nič gradilo v tej smeri. Škoda da se ni tisti denarj, ki je splaval, investiral v obnovo dvorane Tabor, pa bi takoj imeli pogoje za košarkarsko prvenstvo.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
No, pa je Turk povedal isto kot jaz...
http://24ur.com/novice/slovenija/fisu-se-odloca-o-ukrepih-glede-univerzijade.html

Citat:

Pravi, da vlada ni odpovedala univerzijade, ampak ugotovila, da sredstev zanjo v proračunu ni. "Morda bi morala bolj jasno zapisati, da jih ni zagotovil minister Lukšič," je s prstom pokazal Turk.

Pravi tudi, da bi lahko DZ v prejšnji sestavi z amandmaji k proračunu zagotovil sredstva za univerzijado, pa jih ni. Dodaja, da bo morda treba "ugotavljati odgovornost Lukšiča, ki je iz državne blagajne dal denar za nerazumno visoko kotizacijo (najvišjo, ki jo je plačal kateri koli organizator univerzijade). 3.000.000 je dal Slovenski univerzitetni športni asociaciji (SUSA), organizaciji z minimalnimi prihodki in premoženjem in od katere bo zelo težko kar koli izterjati nazaj. Za kotizacijo je dal denar, kot je ugotavljalo računsko sodišče, na podlagi neresnih finančnih načrtov za izvedbo tekmovanja".

"V treh letih njegovo ministrstvo v pomoč organizatorjem ni naredilo praktično ničesar, so pa naredili vse, da bi vroč kostanj pristal v Mariboru. Lukšičevo izgovarjanje na razpis, ki ga je objavil za Stožice, češ, to bi bilo lahko tudi za univerzijado, je žalitev inteligence neumnih ljudi," piše.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Se pravi, če prav razumem, Lukšič je denar dal in to nerazumno veliko denarja, za projekt, ki ni imel resnih finančnih načrtov za izvedbo tekmovanja?

I

Izbrisan uporabnik #488

Po moje bolj, da ga je obljubil, čeprav ga v proračuni ni bilo
smile-1.gif

Kar je povsem logično, sicer bi ta denar še danes bil na voljo.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Samo malo:

kaj je tu država kriva? Odločila se je sofinancirati projekt, pa je to tudi počela. Če je naš kavboj že v štartu vedel, da ni keša, je pač samo on kriv. Ne pa minister Lukšič ali minister Turk ali tretjerazredni birokrati. Šerif bi moral jasno in glasno že pred kandidaturo prosit, da vse financirajo državne jasli, pa bi bilo. Včasih so takim prezadolževalcem jemali opravilno sposobnost.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, prav imaš, ker mi sedaj samo debatiramo o tistih 30% državnega denarja, o glavnini 70%, ki bi jo moraš priskrbeti šerif pa se nič ne govori.

Ker tega denarja preprosto ni
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Dodaja, da bo morda treba "ugotavljati odgovornost Lukšiča, ki je iz državne blagajne dal denar za nerazumno visoko kotizacijo (najvišjo, ki jo je plačal kateri koli organizator univerzijade). 3.000.000 je dal Slovenski univerzitetni športni asociaciji (SUSA), organizaciji z minimalnimi prihodki in premoženjem in od katere bo zelo težko kar koli izterjati nazaj. Za kotizacijo je dal denar, kot je ugotavljalo računsko sodišče, na podlagi neresnih finančnih načrtov za izvedbo tekmovanja".

Pa saj jasno piše, da je dal denar. 3 miljone za nekaj, kar ni imelo resnih načrtov za izvedbo tekmovanja. Kako naj bo zdaj kriv, da ni dal še več? A naj bi on vse plačal in izvedel al kako? Saj so podpisovali neke pogodbe in država ni nikjer omenjena kot organizatorka. V MB niso naredili NIČ, zdaj pa naj bojo vsi drugi krivi, ker niso dali denarja, čeprav je bilo v pogodbi napisano, da bo dala država kotizacijo in DO 30%? DO 30% od nič je še vedno nič. Burleska itak.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.432
2.784
113
Mi? Kdo smo mi? Ce ne ves v cem je point, potem domnevam, da si volil Kanglerja.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Odgovor dr. Lukšiču Igor Lukšič v zvezi z Univerzijado išče prepir. Jaz ga nisem. V zadnjih dneh sem se izogibal temu, da bi kazal s prstom in iskal krivca. Po krivici se je v javnosti ustvaril vtis, da je za vse kriv župan Kangler. Prvič, vlada ni odpovedala Univerzijade, ampak je samo ugotovila, da sredstev za Univerzijado v proračunu ni. Morda bi morala bolj jasno zapisati, da jih ni zagotovil minister Lukšič. In povedala je, da organizator ne more računati na drugačno rešitev v rebalansu: da vlada nima tistih 30 milijonov, ki jih je Organizacijski odbor (vključno z, pozor, še ministrom Lukšičem) 31.1.2012 zahteval od prihajajoče vlade. Slednje zaradi slabih dosedanjih priprav in kritičnega stanja v proračunu. Mimogrede, luknja, ki sta mi jo pustila ministra Lukšič in Žekš je težka 185.000.000 evrov. Povedano drugače, ob sedanji dinamiki porabe imam denarja v proračunu za učitelje, umetnike, kulturnike, znanstvenike do sredine novembra. Drugič, vlado bi k financiranju univerzijade Državni zbor lahko zavezal s posebnim zakonom, česar pa ni storil. Državni zbor v prejšnji sestavi bi lahko z amandmaji k proračunu zagotovil sredstva za univerzijado, pa jih ni. K temu se je oglasil celo Gregor Golobič: Sklep državnega zbora nalaga vladi, da poravna tudi do 30% stroškov Univerzijade. Ko in če bo prišel račun za teh 30% in ko in če ga vlada ne bi poravnala, bi jo lahko obtožili, da krši sklepe Državnega zbora. Prej pa ne. Ampak realna težava je v tem, ostalih 70% nima nihče. Tretjič, morda bo treba ugotavljati odgovornost ministra Lukšiča, ki je iz državne blagajne dal denar za nerazumno visoko kotizacijo (najvišjo, ki jo je plačal katerikoli organizator Univerzijade). 3.000.000 je dal Slovenski univerzitetni športni asociaciji (SUSA), organizaciji z minimalnimi prihodki in premoženjem in od katere bo zelo težko karkoli izterjati nazaj. Za kotizacijo je dal denar, kot je ugotavljalo računsko sodišče, na podlagi neresnih finančnih načrtov za izvedbo tekmovanja. V treh letih njegovo ministrstvo v pomoč organizatorjem ni naredilo praktično ničesar, so pa naredili vse, da bi vroč kostanj pristal v Mariboru. Lukšičevo izgovarjanje na razpis, ki ga je objavil za Stožice, češ, to bi bilo lahko tudi za Univerzijado, je žalitev inteligence neumnih ljudi. Rešitev Organizatorjem predlagam, da od FISU izterjajo nazaj tiste tri milijone evrov. Konec koncev, naj pokažejo, ali jim je pomembno, da so tekmovanja, ali pa je pomembnejši dvorec pri Bruslju. Za ta denar, tako mi pravijo, bi se na obstoječih prizoriščih v Sloveniji in s sodelovanjem študentov slovenskih univerz dalo organizirati študentske igre, seveda brez VIP šotorov in zdravljenja kompleksov, da smo za olimpijske igre premajhni. In če bi Univerzijada bila, tudi jaz tistih 3.000.000 ne bi mogel zahtevati nazaj. Maribor pa za športno infrastrukturo lahko kandidira tudi na razpisih, ki se zgodijo po Univerzijadi in za objekte, ki bodo trajno uporabni.

Tole je cel odgovor, ki pojasni marsikaj oz. jasno pove, da prejšnja vlada ni hotel dati več denarja. Prejšnja vlada je tudi imela možnosti to spremeniti oz sprejeti zakon pa tega ni storila. (moje osebno mnenje je da je prav tako)

In iz tega je možno sklepati da, je beseda, da Lukišič išče prepir zeeelo mila prej bi bila lahko laž in poizkus spina.

Pa še link do odgovora:
http://blog.zturk.com/2012/02/odgovor-dr-luksicu.html?m=1

Nazadnje urejeno:

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

Nakladaš. Pri Stožicah so dale posojila najmanj Abanka Vipa, Banka Celje, Factor banka, Gorenjska banka, NKBM, SID banka in Nova Ljubljanska banka. Vse te banke niso v državni lasti (pa tudi če bi bile, denar od državnih bank ni državen!), se pravi da se je od Stožic takrat obetal nekakšen profit in ne dvomim, da se bodo Stožice tudi finančno povrnile. Vlada ni odločala o nobenih posojilih na nobeni seji, to se samo vi tam nekje tolažite, ker za vas je očitno vse "vlada".

Univerzijada je seveda že v štartu komercialno nezanimiv in nepotreben projekt, očitno narejen za bogatenje župana in njegovih.

Pa da se razumeva, tudi zaradi Stožic sem bil eno leto na -20 plače, na koncu pa še brez službe, ker podizvajalcev niso plačevali.Pa sem vseeno prepričan, da ni primerjave z bebavim projektom univerzijade. Važno, da se zahojenci tam nekje spet derete kako vas nihče ne mara. Saj vas res ne, ker ste zmeraj tečni pa zafrustrirani.

Ne denar od državih bank res ni državen je pa denar za dokapitalizacijo ta pa pride iz državnega denarja ali manjšega dobička državnih podjetji.

Za Stožice je Računsko sodišče ugotovilo, da ni imelo niti osnovne finančne konstrukcije postavljene. Da o fantomskem nastopu Merkurja in nenavadnim izstopom Delte niti ne začnem.

Sicer naj bi Stožice preživljal trgovski center,ki ga pa ni, torej tisto, kar naj bi nosilo plus oz vračilo kreditov ni narejeno. A to kar je je potrebno vzdrževati in nekako se bom moralo plačati.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.781
6.555
113
chateau_la_solitude_1.jpg

Dvorec FISU pri Bruslju

231111_msi.jpg

Sedež FISU ob Ženevskem jezeru

V Lozani želijo pogovor z Janšo

Iz Mednarodne univerzitetne športne zveze (Fisu) so sporočili, da bodo zaradi zapletov z zimsko univerzijado 2013, ki bi jo moral gostiti Maribor, zahtevali uradna pojasnila, srečati pa se želijo tudi z slovenskim premierjem Janezom Janšo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

Iz Mednarodne univerzitetne športne zveze (Fisu) so sporočili, da bodo zaradi zapletov z zimsko univerzijado 2013, ki bi jo moral gostiti Maribor, zahtevali uradna pojasnila, srečati pa se želijo tudi z slovenskim premierjem Janezom Janšo.

Se pa majo za pomembne...