Univerzalni daljinc iz Lidla

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
V lidlu bodo imeli akcijo univerzalca, če koga zanima
wink-1.gif

Sam ga bom šel iskat, ker ima funkcijo učenja in macro.
Še slo navodila imate spodaj.

pa ne mi, da nej vzamem logitech, ki je 6x dražji:) Za tak dnar pa moje potrebe bo čist cool, pa tut če sam pol leta zdrži bo odplačan:)
na netu se tut nekaj zlo mal najde o njem

http://www.lidl.si/slo/home.nsf/pages/c.o.20090212.p.Univerzalni_daljinski_upravljalec_8_v_1

slo navodila
http://www.shrani.si/f/2Y/JE/2q91Q4H/16243-bedienungsanleitun.doc

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.553
1.084
113
Titograd
Da se le ne bo 2 krat tedensko razkodiral........ se ga da zrihtat mogoče da dela na Gorenje/ Evelux? Če ja, potem ga bom tudi sam kupil ker stari pilot je pred kratkim umrl
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
funkcija učenja:
imaš en kitajski pocen dvd player in nobena koda iz "bogate nabora kod" ne prime za tvoj player. In ta funkcija ti omogoča, da nov daljinc naučiš funkcij iz tvojga starga daljinca oz. bolje rečeno prekopiraš funkcije/kode. Sam v navodilih poglej koliko je omejitev.

macro:
da z enimklikom na eno tipko prižgeš hkrati tv, dvd, ojačevalec.... in vse to hkrati ugasneš.

ta daljinc ima še to dobro, da ima en gumb OFF ALL, torej ti vgasne vse naenkrat brez da imaš macro. sam to je mal varka lahko, če imaš nekaj že vgasnjeno se ti bo pa tisto prižgalo:S je pa pogoj, da imaš od teh aparatov shranjene kode v daljincu.

@viper_xxl
ja tudi jaz upam, da se ne bo razkodiral:)
glede gorenja, pa po mojem nebi smelo bit težav. če pa kej ne dela ga pa naučiš:) zato ga tut jst potrebujem, da ga naučim, ker za reciver sigurno ne bo kode, pa za kak t2 ali siol stb bi tut znal manjkat.

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
funkcija učenja:
imaš en kitajski pocen dvd player in nobena koda iz "bogate nabora kod" ne prime za tvoj player. In ta funkcija ti omogoča, da nov daljinc naučiš funkcij iz tvojga starga daljinca oz. bolje rečeno prekopiraš funkcije/kode. Sam v navodilih poglej koliko je omejitev.

macro:
da z enimklikom na eno tipko prižgeš hkrati tv, dvd, ojačevalec.... in vse to hkrati ugasneš.

ta daljinc ima še to dobro, da ima en gumb OFF ALL, torej ti vgasne vse naenkrat brez da imaš macro. sam to je mal varka lahko, če imaš nekaj že vgasnjeno se ti bo pa tisto prižgalo:S je pa pogoj, da imaš od teh aparatov shranjene kode v daljincu.

@viper_xxl
ja tudi jaz upam, da se ne bo razkodiral:)
glede gorenja, pa po mojem nebi smelo bit težav. če pa kej ne dela ga pa naučiš:) zato ga tut jst potrebujem, da ga naučim, ker za reciver sigurno ne bo kode, pa za kak t2 ali siol stb bi tut znal manjkat.
Hvala ti!
cheer.gif

Kako pa ga to "naučiš"? So pa res đabe...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.553
1.084
113
Titograd
Sem kupil daljinca, sta se hitro "spoznala" s TV-jem, ima kodo za Eveluxa..... zaenkrat kolikor sem probal delajo vse funkcije. Plavo osvetljen display in rdečo osvetljene tipke
smile-1.gif
Vendar so osvetljene samo glavne tipke, ne pa vse.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem ga že učit nekaj probal, pa je šlo:)
pa za en star blaupunkt tv je v drugem poizkusu našu kodo da so delale osnovne funkcije. več pa nisem sprobaval.
ga bom pa čez vikend usposobil in naštudiral.
osvetlitev tipk ima pa grdo:( sem kr izklopil, da baterije ne žre:)
drugač pa sede v roko, tipke so pa vsaj za mene preveč mehke.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v navodilih sem zasledil, da si lahko kode zakleneš, da se ne morjo zbrisat. To jst razumem, da lahko pol tut za 1let baterije ven vzameš pa ma še kr kode shanjene kot si jih ti shranu.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.553
1.084
113
Titograd
Aha, to je pa zanimiva stvar,prejšnji pilot se mi je razkodiral 2 ali 3 krat tedensko, na koncu pa sploh ni več reagiral. Navodila sem pogledal le toliko kolikor sem rabil da sem daljinca sparil s tv-jem.

Aja, kako pa deluje ta macro? Ker že zdaj moram dokaj točno usmerit daljinca da upravljam s tv-jem, ne predstavljam si da bi lahko naenkrat prižgal radio in tv ker sta na različnih koncih sobe
confused-1.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz sem ga tudi nabavil, zaenkrat sem zadovoljen .

Nanj sem spravil TV + Monitor + Hi-Fi + Digitalni sprejemnik za TV ... učenje tipk gre hitro, za prepisat celoten daljinc cca 5minut pa je rešeno.

Tipke niso glih najboljše, ampak za tak denar so v redu :)

Upajmo da bo zadeva funkcionirala BP.

LP

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.562
335
83
Kras
www.mtl.si
KSZ
A je že kdo sparil tole čudo s set top boxom od T2 (Motorola) in Siol-a (ta nov, mislim, da je od Iskratela).
Sem se nekaj igral s T2, pa ne gre, tudi samodejno iskanje ni obrodilo sadov.
Če je komu uspelo, se priporočam za kodo (še posebej za Siol).

Sicer pa, teh 8 EUR je definitivno ta stvarca vredna. Noter je celo Microsoft, upam, da je s tem mišljen Xbox, ker potem je pa čista zmaga.
cheer.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hehe glih zdej se tut jst igram za siol pa sem do 100 prišel in ne dela. neki sem že googla pa nisem nič našel. klical na HD pa so rekel, da kao ne obstaja, ok ta mi je mal čudna.

če ma kdo za siol in t2 bom zlo vesel:) dam tut alte;)!

če ne ga bo treba pa naučit.

še za yamado dvd je neki našu:)

Jacky

Pripravnik
20. jul 2007
261
0
16
Obišči stran
Tudi jaz sem zadevo kupil. Kar tako, malo za test. Res je 6x cenejša od Harmonyja vendar je vsaj trikrat slabša! UPCjev box mi je našlo pod kodo 305, če komu kaj pomaga, nisem pa sprobal še vseh tipk. Moti me to, da nima dovolj tipk, vsaj tistih, ki se jih da izkoristiti. Najbolj me moti priklic makra, saj potrebuješ dve roki za vklop tvja. No, če bi ga dobil pred harmonyem bi bil zelo zadovoljen, tako pa sem se razvadil.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz sem vse daljince kar prekopiral ... Imam DVB-T (mpeg2) sprejemnik UNITED, monitor TV LG L193ST in Hi-Fi Kenwood RXD 655, pa nobenega od teh nisem našel med kodami ...

pa sem dal kar oba daljinca na mizo in kopiral ... zaenkrat deluje OK, na vseh treh napravah.