Uničeno usnje v avtomobilu

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Rabil bi eno pomoč.
Ima morda kdo v avtomobilu usnjene sedeže, volan ali manšeto od prestavne ročice v slabem stanju? Čim slabše, tem bolje
smile-1.gif
.
Bi potreboval par fotk, anonimnost seveda zagotovoljena.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik onlyme pravi:
a googlove slike niso vredu?
Super so.
Ampak si že slišal za copyright? Imam raje svoje fotke, žal pa nimam avta z uničenim usnjem.
grin1.gif

Jaz ti lahko zdrihtam fotke od umetnega usnja. Iz moje Vectre.
Je pa počil.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Khm...
Dejmo še malo zadevo naprej zapeljat. Fotke so še vedno aktualne (čim več, tem bolje).
A ste usnje kaj vzdrževali? Ga s čim mazali, itd.? Pa je kljub temu razpokalo?

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Khm...
Dejmo še malo zadevo naprej zapeljat. Fotke so še vedno aktualne (čim več, tem bolje).
A ste usnje kaj vzdrževali? Ga s čim mazali, itd.? Pa je kljub temu razpokalo?

Jaz ga nisem nič mazal z ničemer. (Ga vsaj nisem mogel uničiti z napačno kemijo)
smile-1.gif

BDW Razpoka se je pojavila lani (v 6 letu). Zaenkrat je samo ena. sedaj dolga že cca 10 cm. Textil na katerem je umetno usnje je pa še cel.

Če zna kdo zrihtat se priporočam.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Počeno samo na eni strani, kolega kupil rabljenega, isti avto, ista oprema, isti problem. Jaz sem se nehal sekirat. Predvidevam, da umetno usnje tretje kakovosti pa se tanko. Cudno je samo, da so vsi spokani na levi strani. Slike pa, a s telefonom je ok?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Počeno samo na eni strani, kolega kupil rabljenega, isti avto, ista oprema, isti problem. Jaz sem se nehal sekirat. Predvidevam, da umetno usnje tretje kakovosti pa se tanko. Cudno je samo, da so vsi spokani na levi strani.
A tudi sovoznikov? Ker običajno se zadeva začne na zunanji strani, saj je tam najbolj ''obremenjeno'', ko hodiš ven/noter. In sicer spodaj pri sedalnem dnevu, še raje pa pri naslonjalu, ki še bolj ven šrtli in posledično pokasira še več ''drgnjenja''.
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Slike pa, a s telefonom je ok?
Lahko, če ima dober fotkič, s kakšnim srednjim rangom pa raje ne, ker ne bo primerno.

Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Če zna kdo zrihtat se priporočam.
To ti lahko zrihta večina teh, ki se ubadajo z avtomobilskim usnjem. Ne bo pa poceni...
frown-1.gif

Recimo nekaj primerov (nimam nobenih izkušenj z njimi):
http://www.avto-pralnica.si/popravilo-usnja
http://www.meli.si/obnova-usnja.html

PS: Usnje (za umetno verjetno rabiš potem prav od proizvajalca avtomobila, ker sicer hitro narediš več škode kot koristi, saj bog ve iz česa je
grin1.gif
) je potrebno samo pravilno vzdrževati in bo tudi po 15-ih letih skoraj kot novo.
z5n-DSCF43.jpg

Aja, pa fizično ga ne smeš poškodovati. Recimo, včasih kakšni ostri železni deli na oblekah (recimo kavbojkah) lahko naredijo lepo sranje.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Modus, 5 let star, olupljen volan. Rabiš?
Skaj na boku sedalnega dela voznikovega sedeža na Scenicu sem pa že saniral (zamenjal).

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
952
141
43
Za en dan si zgrešil pri meni.
Jaz sem ravno včeraj zamenjal manšeto (umetno usnje) in kroglo (pravo usnje) na šaltkeblu. Ebay za prgišče evrov pa petnajst minut dela.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
13 let staro usnje u alfi...voznikov sedez kar zdelan, ni pa strgan. Nekaj negovanja je bilo v zacetnih letih...predvsem mazanje z nivea kremo, ce je kaj pomagalo nimam pojma. Volan je pa tudi oluscen...13 let svicanja in drzanja naredi svoje...bom dal slikce ob priliki. Naslona za roko se pa ne upam obrisat niti z mokrim robckom....se robcek kar obarva, naslon pa vedno bolj brez barve
bonk.gif

LP

Nazadnje urejeno: