Uničen kanal Curnovec ali Natura2000 kaj je že to?

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
to boste lahko na sodišču dokazal, grabni so se po barju vedno enako čistili, oziroma v zadnjem času zardi pomanjkanja denarja premalo...

Citat:
Prav tako je v času gnezdenja ptic prepovedano sekati zarast vodnih bregov, čistiti odvodne kanale in prazniti vodna zajetja (Zakon o divjadi in lovstvu, Ur.l. RS 16/04).
po prebranem vidim da niso ničesar kršili, nikjer ne piše, da ne smejo čistiti odvodnih kanalov...me prav zanima kakšno škodo bo človeštvo utrpelo zaradi 10 želv
sprasujem se.gif
OMG,kaj ne znaš brati ali pa ne veš kdaj gnezdijo ptice in poglej še enkrat fotke,pred in po posegu,kot vidiš na brežinah in v strugi ni več nobenega zarasta,še travne bilke ne!!!!evo še enkrat z velikimi tiskanimi črkami (btw,tale uredba velja za vsa okolja in ne samo za zaščitena)
PRAV TAKO JE V ČASU GNEZDENJA PTIC PREPOVEDANO SEKATI ZARAST VODNIH BREGOV, ČISTITI ODVODNE KANALE (kar naj bi curnovec bil) IN PRAZNITI VODNA ZAJETJA
Daj pusti kozarčevo, ona je itak vedno "anti-proti" vsemu
crazy1.gif

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Glejr razlika je med čiščenjem kanala in demoliranjem kanala in "gradnjo novega".
Proti temu da kanal spucajo tudi sam nimam nič, seveda da je to potrebno, samo da pa ob tem pobijejo razne zaščitene vrste živali in dejansko naredijo močan poseg v okolje, je pa
stupid-1.gif

kaj pa je to drugega kot očiščenje kanala? zgleda še nikol nisi videl, kako se graben očisti..ja drugič pa naj naravovarstveniki poberejo vseh deset želv in jih preselijo...
sej 15 let nazaj ni očiščen kanal nič drugače izgledal, samo ni bilo toliko "naravovarstvenikov"
joj, ko bi vas še za ljudi tok skrbel
bonk.gif

dej prosim napiši, da so teli tvoji umotvori samo šala, ker če misliš resno, da se na tak način čisti ogroženo območje, ti itak ni pomoči.
Tistega, ki je na tak način sčistil strugo bi zaprl za 10 let.
Čudno, da o tem ni bila obveščena odgovorna ribiška družina. Pri nas so naredili podobno neumnost, samo so prej vsaj pobrali ven potočne postrvi in drobiž + potočne rake na roke in jih preselili v zgornji del struge...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Zjutraj sem prebral sporočilo in ga posredoval sorodniku, ki dela na Zavodu na varstvo narave. Sicer ni pristojen za to območje, vendar je posredoval ta topic naprej in danes popoldan so si pristojni že ogledali zadevo na terenu in bodo podali prijavo za inšpekcijo.
zmaga.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
No, lepo
zmaga.gif
Upam, da se bo res kaj premaknilo. Namreč, tega enostavno ni mogoče dopustit!

Vidim pa, da je čedalje več ljudi povsem brez srca in zdrave pameti
frown-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.844
113
samo ta natura 2000 je ena taka lepa moderna zadeva, ki ima po mojem občutku veljavo samo na papirju, ko pa je v igri denar, se na to hitro pozabi.
Lep primer je da recimo v halozah razmišljajo da tik pred mejo potegnejo kos avtoceste čez naturo 2000, čeprav je 50m stran že obstoječa cesta, katero bi avtocesta povozila.
Tudi pri ptuju je na bodoči trasi ceste ptuj ormož natura 2000 v napoto.
Najbolj pa je v napoto na Pohorju. Ko so žičničari preharali celo mariborsko in ruško pohorje, apetiti zdaj segajo po zahodnem pohorju. In tako so se prejšnji teden sestali pohlepni župani in ugotovili da je natura 2000 huda ovira v njihovih načrtih in prosili državo naj to "preveri" kaj se da naredit. To po domače pomeni da bo v prihodnjih 20 letih poradirano nešteto hektarjev gozda po največjem naravnem biseru v tem delu evrope. v imenu turizma
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
če je kaj ogroženo, je sodeč po vaših postih, samo in edino, zdrava pamet....že naslov pove, da gre za kanal ali po domače graben, v katerega se poleg odvodnjavanja z travnikov, stekajo polucijske odplake, tako iz centralnega odlagališča odpadkov Barje, kot tudi kanalizacijske odplake iz naselij Rakova jelša in Mestni log, tle pa razlagate, najmanj, kot da so očistili vodotok izvira Soče...

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Glejr razlika je med čiščenjem kanala in demoliranjem kanala in "gradnjo novega".
Proti temu da kanal spucajo tudi sam nimam nič, seveda da je to potrebno, samo da pa ob tem pobijejo razne zaščitene vrste živali in dejansko naredijo močan poseg v okolje, je pa
stupid-1.gif

kaj pa je to drugega kot očiščenje kanala? zgleda še nikol nisi videl, kako se graben očisti..ja drugič pa naj naravovarstveniki poberejo vseh deset želv in jih preselijo...
sej 15 let nazaj ni očiščen kanal nič drugače izgledal, samo ni bilo toliko "naravovarstvenikov"
joj, ko bi vas še za ljudi tok skrbel
bonk.gif

dej prosim napiši, da so teli tvoji umotvori samo šala, ker če misliš resno, da se na tak način čisti ogroženo območje, ti itak ni pomoči.
Tistega, ki je na tak način sčistil strugo bi zaprl za 10 let.
Čudno, da o tem ni bila obveščena odgovorna ribiška družina. Pri nas so naredili podobno neumnost, samo so prej vsaj pobrali ven potočne postrvi in drobiž + potočne rake na roke in jih preselili v zgornji del struge...

ribiška družina?? hahaha, dej ne me smejat...pa kje jih poberate
hysterical-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.844
113
kaj ti serješ zlate ribice posebne zaščitene sorte, da je tvoja greznica v naturi 2000?

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Navadne grebene naj se kar čisti tako, se strinjam, zaščitena območja pa ne! In preberi si še enkrat prvi prispevek, kje so tole "čistko" grebena delali.
Kaj vse oddteka v grebene je pa spet drugo poglavje ampak če ze že onesnaževanjem dela škodo, jebeštrga dejmo pol še bagerje na vsako območje, jebiga a kako?

"grabni" so drugač, grebenov je bl mal tuki na barju...

Imaš popolnoma prov. S opravičujem. Vse skupaj močno spremeni bistvo te teme
rolleyes-1.gif

Očitno pa ne razmeš razlike med ČIŠČENEM zaščitenega območja, med rediranjem zaščitenega območja s kolono bagerjev.
In še v nečem imaš prov.....zaradi teh 10tih želv človeštvo zagotovo ne bo trpelo.
Pa če gledam širše, bodo mogoče naravovarstveniki tudi k sebi prišli in nehali težit kmetom s čim vse ne smejo špricat svoje zemlje, za tiste čebele je pa itak vseeno če vse pocrkajo, ane?
crazy1.gif

roza.gif

haha kolona bagerjev, se vidi da nimaš pojma, taki so mi najbl zanimivi, vtikaš pa se v vse, ni čudno, da ti ni dišalo življenje na vasi
evil.gif

me prov zanima, koliko od vas se bo udeležilo, spomladanske čistilne akcije na Barju...seveda ravno tisti dan ne boste utegnili,boste raje tekmovali, kdo popije več tamalih pirčkov
nahrung002.gif

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
če je kaj ogroženo, je sodeč po vaših postih, samo in edino, zdrava pamet....že naslov pove, da gre za kanal ali po domače graben, v katerega se poleg odvodnjavanja z travnikov, stekajo polucijske odplake, tako iz centralnega odlagališča odpadkov Barje, kot tudi kanalizacijske odplake iz naselij Rakova jelša in Mestni log, tle pa razlagate, najmanj, kot da so očistili vodotok izvira Soče...
eh,še vedno ti ni jasno da je bil uničen habitat,ki spada v 1.varstveno območje (če je vse to tako nepomebno zakaj za vraga se,po zadnjih infotih, z tem primerom ukvarjata trenutno kar dva vladna resorja?)
pa še besede nekega indijanskega poglavarja katerega ima mi je ušlo iz spomina:
prišel bo čas,ko bo beli človek ugotovil,da se kreditne kartice ne da jesti in nafte ne piti

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:

haha kolona bagerjev, se vidi da nimaš pojma, taki so mi najbl zanimivi, vtikaš pa se v vse, ni čudno, da ti ni dišalo življenje na vasi
evil.gif

me prov zanima, koliko od vas se bo udeležilo, spomladanske čistilne akcije na Barju ...seveda ravno tisti dan ne boste utegnili,boste raje tekmovali, kdo popije več tamalih pirčkov
nahrung002.gif

se vidimo,prepoznala me boš po tipičnem imidžu hevimetalca.....a prideš tudi na taborniški feštival v tivoliju (18.4.) presenečena boš kaj vse se dogaja na področju ekologije in ohranjanja narave
wink-1.gif

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
piše " v času gnezdenja" , ptice pa začnejo gnezditi maja, če kaj vem...naredili so jim uslugo, itak prihaja do poplav, kjer bi jih mnogo potonilo, tako pa si bodo gnezdišča uredili drugje...
Velika divja raca (mlakarica)gnezdi na vodi, tleh ali na nizkem drevju od marca do maja,prav tako črna liska in zelenonoga tukalica (te 3 vrste najpogostje gnezdijo v habitatih kot je ta kanal)
pari ki prvo gnezdo naredijo že v marcu imajo pogosto v maju,včasih še v juniju tudi drugo
ne vem z čim so jim naredili uslugo,če pogledaš stanje kanala....ni zavetja v katerem bi bilo gnezdo varno pred plenilci,ni materiala za gradnjo gnezda....

očitno bolj malo veš
wink-1.gif

aja še komentar na izginotje 10 želv...ni poanta v številu ampak v procentih,če izgine preko noči cca 10% že tako izumirajoče vrste,je to precejšen udarec za tako opevano biotsko raznolikost slovenije,mar ne?
tudi pakulov komentar o čebelah je 150% umesten,me zanima kaj boš jedla,ko nekoč ne bo več čebel,če se še ne zavedaš je 80% naše prehrane neposredno ali posredno vezane na delo čebel (na kitajskem so v sečuanu čebele izumrle zaradi pesticidov,sedaj cele vojske kmetov z čopiči v v rokah pleza po sadnih drevesih in se gre čebelice)

tukaj imaš, spisek gnezdenj pa si poglej gnezdenje ptic pa prav rada bi videla te race, ki gnezdijo v taki smrdljivi kloaki..

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:

evil.gif

me prov zanima, koliko od vas se bo udeležilo, spomladanske čistilne akcije na Barju ...seveda ravno tisti dan ne boste utegnili,boste raje tekmovali, kdo popije več tamalih pirčkov
nahrung002.gif

se vidimo,prepoznala me boš po tipičnem imidžu hevimetalca.....a prideš tudi na taborniški feštival v tivoliju (18.4.) presenečena boš kaj vse se dogaja na področju ekologije in ohranjanja narave
wink-1.gif

se udeležujem, takih in podobnih akcij in mi tudi ni vseeno za naravo in ohranjanje okolja, samo moti me, ker iz navadnega smrdljivega grabna delate tako famo...le zakaj so ga šli očistit
sprasujem se.gif

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
eh,še vedno ti ni jasno da je bil uničen habitat,ki spada v 1.varstveno območje (če je vse to tako nepomebno zakaj za vraga se,po zadnjih infotih, z tem primerom ukvarjata trenutno kar dva vladna resorja?)
pa še besede nekega indijanskega poglavarja katerega ima mi je ušlo iz spomina:
prišel bo čas,ko bo beli človek ugotovil,da se kreditne kartice ne da jesti in nafte ne piti

a kar dva vladna resorja
hysterical-1.gif

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
poglej si še enkrat prvo sliko,mar ti izgleda kot smrdljiva kloaka in ali bi pupki preživeli če bi bil ta kanal res tako onasnažen??
očitno poznaš ti samo del curnovca,ki poteka od malega loga dalje,tisti del je pa res zasvinjan z vsem živim
uf-1.gif

3058761.jpg

evo eno mamo mlakarico,ki se ni ozirala na datum in kraj in je ob tej smrdeči kloaki začela gnezditi enkrat konec marca pred dvema letoma

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:

se udeležujem, takih in podobnih akcij in mi tudi ni vseeno za naravo in ohranjanje okolja, samo moti me, ker iz navadnega smrdljivega grabna delate tako famo...le zakaj so ga šli očistit
sprasujem se.gif

bolj pravilno vprašanje bi se moralo glasiti,zakaj so ta del,ki je uničen uvrstili v zaščiteno območje,brez razloga verjetno,kajneda?je pa zanimivo,da se niso niti dotaknili dela,ki ni v zaščitenem območju in ki poteka mimo malega loga in rakove jelše ter naprej???
še enkrat poudarjam in s tem zaključujem debato s teboj,ker očitno nisi sposbna razumeti osnovnih pravnih pojmov:
del curnovca ki je pod zaščito natura2000 je bil demoliran,s tem so bili kršeni najmanj 4 zakoni ali uredbe o varovanju zaščitenih habitatov...pa še nekaj; občasno udeleževanje udarniških akcij je slab izgovor za čisto vest
aja pa še to;za vso svojo 20 letno ekološko aktivnost in ozaveščanje mladine (vodenje delavnic,projektov,čiščenje divjih odlagališč ipd.) nisem v življenju dobil niti za sendvič,pravzaprav imam s tem večinoma stroške (kaj čmo eko je draga zadeva)
lp pa brez zamere
dkivi roger and out
wink-1.gif

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
kaj ti serješ zlate ribice posebne zaščitene sorte, da je tvoja greznica v naturi 2000?
Citat:
Zgodba o Krajinskem parku Ljubljansko barje se je začela leta 1998, ko je šest občin z območja Ljubljanskega barja sprožilo aktivnost za zavarovanje tega ekosistema. Podpisan je bil sporazum med občinami Borovnica, Brezovica, Ig, Škofljica, Vrhnika in Ljubljana, državo ter tremi ministrstvi: Ministrstvom za okolje in prostor, Ministrstvom za kulturo in Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

a misliš, da vsaj kakšna greznica, spada pod naturo 2000, v kateri od teh občin
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
sprasujem se.gif

Najmanj 3x je bilo napisano, da gre za zaščiteno območje.

No ja, enim nikol ne potegne.

kaja123

Pripravnik
14. okt 2008
644
0
16
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
sprasujem se.gif

Najmanj 3x je bilo napisano, da gre za zaščiteno območje.

No ja, enim nikol ne potegne.
ja ta smrdljiv graben, leži na zaščitenem območju, ne vem kaj bi blo treba komu potegnt
tongue-1.gif

tko kot na tone salonitnih, ter drugih, podtalnici in okolju škodljivih odpadkov...pa verjetn dva vladna resorja ne razpravljata o njih...kako že pravjo, daleč od oči daleč od srca...