Umivanje zob po zaužitju hrane?

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Pa spet smo pri tem, da ne moremo vedno sami s svojim zavedanjem vplivati na kvaliteto svojih zob.

Dobivam pa občutek, da je z zobmi tako kot z zdravjem (saj so del zdravja). Nekateri nikoli niso kadili, pa vseeno staknejo raka na pljučih, drugi so kronično pijejo in kadijo celo življenje pa jih nič ne pokosi.
jezen.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Ja, na koncu folk, ki se preveč sekira, kolikokrat na dan si umije zobe in patološko skrbi in pretehta vsak kos hrane, ki ga zaužije, prej umre od vsega stresa kot pa nekdo, ki živi lagodno življenje v mejah normale. Pa tudi, če si kdaj ne umije zob al pa poje kako tortico. Menda Kubanci najdlje živijo al kako že. Pa ne bi rekla, da ne kadijo ter si umivajo zobe po vsakem prigrizku.
grin1.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
To je vse zelo relativno, itak.
smile-1.gif
Na izjemne primere nikoli ne smeš gledati kot na neko splošno pravilo.

Splošna je lahko statistika (povprečje).

Nazadnje urejeno:

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
... Menda Kubanci najdlje živijo al kako že. Pa ne bi rekla, da ne kadijo ter si umivajo zobe po vsakem prigrizku.
grin1.gif

Kolikor je to res - nekje zgoraj sem med vrsticami ciljal ravno na to, na kakovost življenja. Če ti živiš naravno, umirjeno, preprosto in je taka večina stvari, ki jih vsak dan uporabljaš (npr. neindustrijski tobakovi lističi), ješ itd., potem se to (tudi) že mora poznati.
smile-1.gif

hazlhof

Pripravnik
25. sep 2007
88
0
6
Ali podobno kot za umivanje zob lahko rečemo tudi za žvečenje takoj po recimo jabolkih & kompanija ali ne?

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ne.
smile-1.gif

Nekaj na to temo sem pisal že prej, ko sem omenjal sir in kruh. Ti pa najbrž ciljaš na žvečilne gumije, a ne? Včasih, ko so bili žvečilni večinoma še iz navadnega cukra in precej bolj kompaktne žvečilne mase, bi to še znal biti nek problem, danes pa mislim da ne. Ker se pri žvečenju tvori veliko sline, ki spira sklenino in znižuje pH v ustih, bi sam to (s teh vidikov) celo zelo priporočal.

Včasih se res že počutim kot kakšen "dohtar" ...
grin1.gif