Umazana alu platišča

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Peugeot 206. Imam pa diske tudi zadaj, torej imam vsrane še zadnje felne. Sej na splošno ni problem oprat, tudi vap precej spravi dol, samo v kotih je črno in tisto je hudič drgnit dol.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
S tem, da se več praha nabira kot pri tastarem ni nič narobe, saj so zavore tudi bolj učinkovite.

Pač avtomobil je treba redno umivat, če želiš, da bo čist in lep.
grin1.gif

PS: nič ni narobe
tongue-1.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
avto perem cca. 1x na 14dni z vapom in čistili, prevoženih 120.000km(feltne vožene pozimi in poleti) avto star 3leta, se mi je v kotih alu feltn (9krake) že poznalo malo rumenkasto ap tudi feltne se niso kaj dosti svetlikale več. potem mi je dal en serviser na original vw servisu neko tekočino, čistilo, sem namočil kos stare majce v to čistilo in samo obrisal umazanijo dol. zdej so feltne kot nove, se svetijo da rabiš sončne špegle za gledat =)

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa piše kaj gor ali je to spet ena ''skrivnosti'' namenjena profesionalcem? Se spomnim, ko sem pred leti na felnah imel katran - kak je prišel gor nimam pojma. V glavnem ga NIČ ni spravlo dol. Pridem na menjavo gum k vulkanizerju in mi reče model, če mi spuca to dol. No in vzame eno čistilo, krpo in katran bolj ali manj preprosto pobriše dol, lak pa nepoškodovan
tongue-1.gif
Sem ga vprašal kaj je to za ena zadeva pa mi je povedal neko kemijsko ime v stilu ''pentatetrakloridovodik'' in da to iz tujine dobi.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
čuj ne vem, vem pa da je izpil kokto iz plastenke, jo opral pod vodo, šel v skladišče, ven pa prinesel polno plastenko čistila. rekel sem mu samo hvala pa sem šel =)
pa ni kokta noter 100% =)

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Pojdi v Interspar pa kupi Klobürste.
smile-1.gif
Jaz imam eno takšno, pravokotno pa gre v vse kote. Samo čepiš pred felno kako minuto pa je že spucana. Malo potegneš še po rami gume, da bo lepo čista (ti ni treba nič več naknadno špricat s spreji in se spraševat, kaj tista mešanica dela tvoji gumi). Uporabljam pa navadni beli pril, redčen z vodo v šprici, a la stelex ipd.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja potem smo spet pri drgnjenju... Iščem(o) zadevo, ki odstrani umazanijo brez drgnjenja.

Sam zdaj uporabjam viledino gobico (povečano verzijo tiste, ki je v kuhinjah), gor našpricam Ajax Professional in drgnem. Veliko se je govorilo o Megliu in kak se ga da dobit v vsakem Mercatorju - sam sem bil v petih (od tega trije hipermarketi), pa noben ni imel.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
V bistvu je easy, če imaš kompaktno krtačko. Pa tudi navadna okrogla WC-krtača je dobra. Jaz sem sprva mislil, da mi bo to požrlo veliko časa ... pri drugem pranju sem opazil, da se mi niti dva komada ne odrolata do konca, preden sem gotov s platišči. Pa reciva, da je to nekje 6-7 minut. Jebiga, če hočeš imeti čisto, se boš moral malo potrudit.
smile-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ja potem smo spet pri drgnjenju... Iščem(o) zadevo, ki odstrani umazanijo brez drgnjenja.

Sam zdaj uporabjam viledino gobico (povečano verzijo tiste, ki je v kuhinjah), gor našpricam Ajax Professional in drgnem. Veliko se je govorilo o Megliu in kak se ga da dobit v vsakem Mercatorju - sam sem bil v petih (od tega trije hipermarketi), pa noben ni imel.

Poznam človeka, ki oskrbuje avtopralnice in servise s profesionalno robo. V petek sem ga srečal in vprašal za čiščenje platišč. Rekel je, da ima stvar, kjer ni treba nič drgniti. Z njegovim dovoljenjem dajem njegovo gsm:041-672-228 (Matjaž) je rekel, da se ga pokliče brez problema.

internetna stran:

http://www.klemen-donna.net/index2.html

LP

internetna stran:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Citat:
Ja potem smo spet pri drgnjenju... Iščem(o) zadevo, ki odstrani umazanijo brez drgnjenja
Ma to dela vsak Cilif pa Pril ba Gang Bang al kaj je že, samo namažeš pa splahneš
hysterical-1.gif

CSF

Pripravnik
2. dec 2007
94
0
6
Celje
Obišči stran
Katere BMW ALU platišč imaš - prilepi sliko? Evo en standardni primer pri Passatu
rolleyes-1.gif
;

Pred čiščenjem
rolleyes-1.gif
:

passat003.jpg

Po pranju z wapom
confused-1.gif
:

passat006.jpg

Malo kemije,mojih živcov,umazanih rok in 15 min za vsako felgo
cheer.gif
:

passat038.jpg

Drugače pa ne uporabljajte čistil za kamijone ki jih tržijo razne pralnice saj pri redni uporabi povzročijo odstopanje laka sploh pri novejših BMW -jih in Mercedesih ki imajo malo temnejši aluminij .

P:S Kemija ,ki sem jo uporabil je mešanica solne kisline ,isopropanola in vode
evil.gif

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik CSF pravi:
Pred čiščenjem
rolleyes-1.gif
:

passat003.jpg

Po pranju z wapom
confused-1.gif
:

passat006.jpg

Malo kemije,mojih živcov,umazanih rok in 15 min za vsako felgo
cheer.gif
:

passat038.jpg

P:S Kemija ,ki sem jo uporabil je mešanica solne kisline ,isopropanola in vode
evil.gif

Ponavadi pri centriranju alu platišč uporabijo lepljive "uteži"?

Drugače si jih pa res dobr sčistil.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
S solno kislino gre tisto "rumeno" dol, ter ostala umazanija.....

PS: Sori, nism vidu, da je predhodnik napisal
bonk.gif

Nazadnje urejeno: