Umazana alu platišča

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Sandy pravi:
Malo je že mastno. Ampak počeno valjda ni nič, če je avto novi!
Torej ni nobene možnosti, da se samo kakšen zaščitni premaz riba dol in da je zato taka umazanija bolj prehodnega značaja?
A sklonit se in pogledat pa ne gre?
confused-1.gif

Pa minič si prej dobro dol nategni
grims-1.gif
.

Sandy

Zelenc'
1. jul 2008
10
0
1

Pa minič si prej dobro dol nategni

[/QUOTE]

Ta pripomba je neprimerna šovinistična smet v forumu.
frown-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Pri meni na določenih mestih niso dobro dekonzervirali avta in tam se je svinjarija veliko bolj prijemala. Pač dobro operi platišča in preveri, če ni kaj od konzervacijskega premaza gor ostalo.

Nazadnje urejeno:

Sandy

Zelenc'
1. jul 2008
10
0
1
Platišča sem oprala s sprejem o katerem sem govorila v prejšnjih postih. Pošpricala sem, počakala par minut (piše da ne več kot 3) in sprala s curkom vode. Umazanija je kar tekla dol že ko sem nanašala sprej, z vodo pa je odteklo vse, ni bilo potrebno nič drgniti ali brisati z gobo. To je sprej od Sonax-a, pri tistem od Armorala pa res piše, da je treba drgniti in brisati...
Zdaj pa čakam, da vidim, kaj se bo s platišči dogajalo naprej...

Sandy

Zelenc'
1. jul 2008
10
0
1
Ja, ja glede na nekatere pikre odgovore v tej temi že malo dvomim, da imajo posamezniki tukaj resni namen deliti izkušnje in pomagati drug drugemu. Ker mi res ni potrebno brati takih dvoumnih, šovinističnih in predvsem mačističnih izubruhov očitno zavrtih in zafrustriranih ne-žensk (ali pač) se zahvaljujem tistim, ki so mi z nasveti pomagali.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa kak ne veš tega, da avto ni za ženske, ki ga niti vozit ne znajo, kaj šele oprat, pa čeprav so dobre za oprat stanovanje.

Aja, to ni moje mnenje
tongue-1.gif
Fajn da je šlo enostavno dol, lahko mi napišeš točno kak se zadeva imenuje (ker ima Sonax miljon produktov), pa bi še sam sprobal. Sem sam sprobal že cel kup sprejev in čistil, pa brez krepkega drgnjenja ni šlo nič dol (razen čisto sveže umazanije).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ma probal sem vse nasvete, noben ni bil vreden pol deci vode. Še najbolje se je obnesel Ajax Professional za aluminijaste površine v kuhinji čistit. Seveda pa je blo treba pošteno drgnit zraven, samo od sebe nič ni šlo dol.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:Aja, to ni moje mnenje
tongue-1.gif
Fajn da je šlo enostavno dol, lahko mi napišeš točno kak se zadeva imenuje (ker ima Sonax miljon produktov), pa bi še sam sprobal. Sem sam sprobal že cel kup sprejev in čistil, pa brez krepkega drgnjenja ni šlo nič dol (razen čisto sveže umazanije).
Je bistvena razlika med tem, da je prah od ploščic gor 500 km in par dni ali pa 100k km in par let, ko se lepo zapeče noter.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pošteno jih umijem nekje na 2 meseca, ostalo 1x tedensko kolikor vap pobere dol, tak da glih neke zažgane/zažrte umazanije nimam.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pošteno jih umijem nekje na 2 meseca, ostalo 1x tedensko kolikor vap pobere dol, tak da glih neke zažgane/zažrte umazanije nimam.
A imaš kakšno staro Hyundai Lantro ali Accenta? Ker tam so potem feltne problem. Hyundai.kvaliteta.press
evil.gif

Meni do sedaj, če perem na 14 dni, tako na pokrovih kot tudi na litkah ni treba nič drgnit. Le obrišem z gobo dol.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Sandy pravi:
Ja, ja glede na nekatere pikre odgovore v tej temi že malo dvomim, da imajo posamezniki tukaj resni namen deliti izkušnje in pomagati drug drugemu. Ker mi res ni potrebno brati takih dvoumnih, šovinističnih in predvsem mačističnih izubruhov očitno zavrtih in zafrustriranih ne-žensk (ali pač) se zahvaljujem tistim, ki so mi z nasveti pomagali.

Pazi tudi, da boš oblekla spodnjice.
roza.gif