Umazana alu platišča

Sandy

Zelenc'
1. jul 2008
10
0
1
Pozdravljeni!
Zanima me zakaj so platišča na mojem avtu tako umazana od zavor. Avto je novi BMW, prevoženih je 500km. Kontaktirala sem prodajalc, pa je rekel, da to pomeni, da zavore dobro primejo. Ko opazujem druge avtomobile, pa nimajo umazanih platišč. Je možno, da so deli še novi in se zato iz njih "riba" kakšen premaz ali kaj? Prosim za razlago.

Sandy

Zelenc'
1. jul 2008
10
0
1
A naj jih operem, da vidim, če se bodo mastila še naprej? Za to se baje dobi neki sprej?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
očitno so BMW ploščice precej "grafitne"
Kolega je kupil rabljeno petico pa ima na 18" tolk bremz umazanije da je nisem videl še na nobenem drugem avtu.
Sam nimam izkušenj s čiščenjem alu felten

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Sandy pravi:
A naj jih operem, da vidim, če se bodo mastila še naprej? Za to se baje dobi neki sprej?

Ne, zato, da bodo lepa.
aplauz.gif

Sandy

Zelenc'
1. jul 2008
10
0
1
Spet ena "kokla" z butastimi vprašanji ne?
grims-1.gif

Vprašanje je bilo retorično (mislim prvo in to zdaj).
Nabavila sem spraj, kateri naj bi odstranil tudi staro umazanijo in sledi od zaviranja. Samo nasprejaš, pustiš par minut in spereš. Ko ga uporabim sporočim kakšen je učinek.

Sandy

Zelenc'
1. jul 2008
10
0
1
Ja, hvala! Saj vem, da z veseljem pomagate. Malo šale pa tudi mora biti, ne?
cheer.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
lahko pa tudi pofotkaš platišče, da vidimo kaj te muči.
Črn prah na platišču pa je sicer normalen pojav pri obrabljanju zavornih ploščic. Če boš pogledala boš videla, da imajo vsi avtomobili z litimi platišči sprednja kolesa bolj umazana kot zadanja. To pa zato, ker je večino zavorne sile na prednjih kolesih in se zavorne ploščice bolj obrabljajo.

lp

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Misliš, da je moški?
Glede na vprašanja mislim, da ni.
Nikoli pa ne veš.
Jaz ji zaenkrat zaupam (nevednost,...),
pa šele tri teme...

Sandy

Zelenc'
1. jul 2008
10
0
1
Mi je kar logično (čeprav sem ženska, ne pa blond) , da je možno, da se na platiščih vidi prah od zaviranja. Moj prejšnji avto je tudi imel alu platišča, pa niso bila nikoli tako umazana. Na novem, pa se je to hitro pokazalo (cca. 500 km).

...kolesih in se zavorne ploščice bolj obrabljajo... - to pomeni, da je možno, da se bo ta mastni prah vedno nabiral?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
Citat:
Samo nasprejaš, pustiš par minut in spereš. Ko ga uporabim sporočim kakšen je učinek.

v teoriji. v praksi pa umes s krtačo še felne malo pokrtačiš da tut tisto trdovaratno odstraniš. pa spiraš z vapom

Sandy

Zelenc'
1. jul 2008
10
0
1
Malo je že mastno. Ampak počeno valjda ni nič, če je avto novi!
Torej ni nobene možnosti, da se samo kakšen zaščitni premaz riba dol in da je zato taka umazanija bolj prehodnega značaja?