Zadeva je enostavna: prikazuje odnos do avtomobila.
Sam perem vozilo 12-16x letno (Ročno, mikrofibra, dva vedra, predpranje z peno). Je redno sesano, stekla so vedno čista, vonjav v vozilu ni. na mesec mi vzame to cca 2 uri. na avtu imam keramiko od Gyeona.
Avto je redno servisiran z originalnimi deli po navodilu proizvajalca. NA vozilu sem pozorne na gume (letne zimske dot ne več kot 5 let), zavore (menjam vsaj 10.000 km prej ploščice) in pa imam najugodnejše zavarovanje za izredne primere.
Imam nadstrešek doma, ampak itakstoji zunaj večino časa, ko sem v službi.
Za marsikoga pretiravam za marsikoga sem umazanec. Dejstvo je da skrbi za vozilo tako kot bi povprečen voznik moral. Imam otroka in za hrano si vzamemo toliko časa, da ne jemo v avtu.
Ravnotako, tuširam se 2x dnevno, doma sesam vsakodnevno (imamo labradorca) in po tleh pomijem 1x tedensko.
Prostore zračim po navadi vsaj 2x dnevno.
Čevlje si skrtačim po navadi enkrat na 14 dni. Pralni stroj laufa vsakodnevno.
Me pa dostikrat šokira ko kam pridem, kako živijo. Smrad v stanovanju, tuširanje na nekaj dni, vodni kamen na oknih, kateri je že dolgo tam... Ko se peljem v tujih vozilih, prahu in masti od kože vsepovsod, zatohgel von, vetilacija ugasnjena...svetijo vse lučke na armaturki, gume savske letnik vsaj 9 let...
To niso slabi ljudje, ampak ljudje ki nimajo osnove higijene poštimane. In te vzorce navad prenašajo na svoje potomce.
Zadeva je enostavna: prikazuje odnos do avtomobila.
Sam perem vozilo 12-16x letno (Ročno, mikrofibra, dva vedra, predpranje z peno). Je redno sesano, stekla so vedno čista, vonjav v vozilu ni. na mesec mi vzame to cca 2 uri. na avtu imam keramiko od Gyeona.
Avto je redno servisiran z originalnimi deli po navodilu proizvajalca. NA vozilu sem pozorne na gume (letne zimske dot ne več kot 5 let), zavore (menjam vsaj 10.000 km prej ploščice) in pa imam najugodnejše zavarovanje za izredne primere.
Imam nadstrešek doma, ampak itakstoji zunaj večino časa, ko sem v službi.
Za marsikoga pretiravam za marsikoga sem umazanec. Dejstvo je da skrbi za vozilo tako kot bi povprečen voznik moral. Imam otroka in za hrano si vzamemo toliko časa, da ne jemo v avtu.
Ravnotako, tuširam se 2x dnevno, doma sesam vsakodnevno (imamo labradorca) in po tleh pomijem 1x tedensko.
Prostore zračim po navadi vsaj 2x dnevno.
Čevlje si skrtačim po navadi enkrat na 14 dni. Pralni stroj laufa vsakodnevno.
Me pa dostikrat šokira ko kam pridem, kako živijo. Smrad v stanovanju, tuširanje na nekaj dni, vodni kamen na oknih, kateri je že dolgo tam... Ko se peljem v tujih vozilih, prahu in masti od kože vsepovsod, zatohgel von, vetilacija ugasnjena...svetijo vse lučke na armaturki, gume savske letnik vsaj 9 let...
To niso slabi ljudje, ampak ljudje ki nimajo osnove higijene poštimane. In te vzorce navad prenašajo na svoje potomce.
A z avtom imata to odnos? Se zvečer mal pogovarjata, kako je šlo čez dan, če ga kaj boli, če se je kje udaril ..... Moj avto vidi cca 12x na leto pralnico, prej manjkrat kot večkrat in dvakrat na leto komplet čiščenje, vmes pa sesalec in krpo po vsakem obisku pralnice. Redno je servisiran, gor so vedno gume vsaj zgornjega srednjega razreda nikol vožene več kot 3 pogojno 4 sezone, z DOTOm nisem obremenjen. Nima pa to nobene povezave z odnosom do avta, ampak odnosom do sebe in moje varnosti.
Ti ni še nihče povedal, da drgnjennje dvakrat dnevno in pretiravanje z milom ni dobro za kožo? Toliko o tvojem dvakrat na dan drgnjenjenju.
Kar se pa stanovanja tiče. Urnika nimamo, ko je sekret za pomit se ga pomije, ko je kopalnica za pomit se pomije, podobno je s sesanjem in pomivanjem po tleh. Edino pomivalc v kuhinji, in pralni stroj pa šibata vsak dan brez izjem. Nas je le 5.
Otroc so pa tudi kdaj kaj pojedli v avtu, ni blo nobenga konc zarad tega, in avto ni bil nič užaljen.
Enim je avto samo sredstvo za A-B. Boli njih za izgled, vonj in podobno. Pac taki so. Dokler so s svojim premozenjem se je s tem ubadat cist bv, razen, ce ni kaksna tercialka / egotrip motnja v igri.
Ej, kle se mi je pa snel ... a če bi ble mišelinke, bi blo pa OK, a?gume savske letnik vsaj 9 let...
Tudi, če je samo za a-b to ne pomeni, da živiš v svinjaku.
Avto v videu je pač navaden smetnjak, a doma ti tudi povsod ležijo ostanki hrane? Pa pač stopiš čez?
Nekaj je biti OCD in avto pucat dnevno/tedensko v vsak kotiček, ampak to, da imaš na tleh dnevno produkcijo hrane vseh ljubljanskih McDonaldsev, je pa tudi daleč od normalnega.