"Ulaz Slovencima nije dozvoljen"

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
sej ni na meji bla tabla obešena, ampak sam na eni konobi. ne sodi celega naroda po par posameznikov. tudi pri nas so primitivci. nekateri še večji kot tam. parkirnine pa ne rabiš vsepovsod plačat. pač ne parkiraš direkt pred vhodom. te nihče ne sili da parkiraš tam ko je za plačat.
me zanima kak je z prijaznostjo na slovenski obali. da so cene vsaj 2x višje mi niti ni treba omenjat. in tudi na slovenski obali težko najdeš parkirišče, ki ni za plačat.
drugače pa verjamem, da se bodo oni do tebe obnašali tak kot se boš ti do njih. če si freh, je čisto prav da niso prijazni. če pa se boš obnašal kot da smo si bratje pa še bodo kako spili s tabo na njihov račun. vsi smo samo ljudje in nič več.
nahrung002.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Se strinjam. Mamo podobno varianto, vendar se zaradi ukrepov hrvatov letos ne bomo odpravili tja. Lani so namreč sosedu iz sosednje parcele naprtili 4000 kun kazni in izgon iz države.
Kajpavem, pogrešamo Cres in tisto selo, ampak se bomo pač odpravili iz principa v kako drugo državo, če na svojem ne moremo biti.
Je pa več vredno kot hotel 5 * - takšnale parcela je neprecenljiva, spomini pa tudi. Čeprav nismo imeli nekih frendov med hrvati, so pa bili gostinci in trgovci vedno ful prijazni, so se potrudili. No,saj smo tudi zapravili ogromno tam.
Ampak baje so grki bolj prijazni so slovencev, predvsem slovenk
cheer.gif

In sosed je dobil izgon zato, ker se je mirno sončil? Zato ker je delal pizdarije ne greste zdaj tja? Hudiča, čudno da sploh še iz stanovanja greš, če se ti vse tak zameri.

Drugače pa ne verjemite, da so Hrvati kaj drugačni kot katerikoli sosedski narod - Avstrijci nas ''ne marajo'', Italijani tudi (tisti na severu, ki sploh vedo kje Slovenija je), Avstrijce Nemci ne marajo, Nemce Francozi itd itd... Zato pa potem mislite, kak so Grki ali katerikoli že tak prijazni - seveda, če ne vedo, kje Slovenija sploh je. Verjemite, pa da so drugače do marsikoga bolj sovražni kot Hrvati (Turki,Makedonci...).
Zakaj je dobil izgon???
Ker na svoji parceli ne moreš bit, za katero plačuješ dajatve. Prvo je bilo mišljeno, da se bo uredilo. Ljudje z občine so vsako leto nagovarjali, da bo vse okej. Pol pa je bilo vedno slabše. Prej smo se lahko prijavljali in plačali takso v kempu, potem pa se ni dalo več. So nas ukinili. Tudi lokalci so začeli s sistemom obveščanja inšpekcije, tako, da enostavno se več ni dalo, da bi bil lahko na svoji parceli.
Če te dobijo, pade kazen 4000 kun, morda že sedaj več in lahko greš. No, ni čist tak. Kazen moraš poravnat, pol moraš it iz države.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kak ''tvoja parcela''? Misliš parcelo, kjer imaš celo leto prikolico ali kaj? Ne razumem zakaj bi ti zato dali kazen in izgon, sej pa ima veliko ljudi tak prikolice celo leto.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Zakaj hodijo ljudje na Hrvaško? Ti bom dal primer naše družine:

Začelo se je predvsem zaradi stroškov - doma nas je 5 otrok in za 7 oseb preprosto nikoli ni bilo denarja, da bi šli kam drugam - letalo takoj odpade, (zdaj sicer obstaja Ryanair in podobni) z dvema avtoma ali kombijem polnim otrok pa se tudi ne moreš peljat do Grčije, Italija pa je tak dražja kot Hrvaška. Poleg tega smo otroci znali hrvaško vsaj toliko, da če smo se izgubili, smo znali povedat čigavi smo oz. kje smo.

Potem pa se počasi navadiš na Hrvaško, Hrvate in njihove finte. Hodimo že veliko let v eno vas blizu Rogoznice (Stupin Čeline, če je slučaaajno že kdo slišal za njih) in človek se počasi spoprijatelji s celo vasjo, predvsem z lastniki apartmaja, k prihajajo k nam na obisk, mi gremo k njim na obisk izven sezone... V glavnem človek ve, kaj ga tam čaka, zato se počuti varnega, ker it nekam ''na novo'' z veliko otroki ni enostavno.

No zdaj smo že kr stari (16-29), tak da vsi ne gremo, eni samo za par dni, ampak ostane prijateljstvo, ostanejo spomini. To je pa nekaj, kar noben hotel s 5* na Kanarskih otokih ne more nadomestit. In sam že 3 mesece odštevam do 4.8., ko bom odšel tja za teden dni.

Kaj pa stroški dandanes? Smo gledali letos, če bi šli za spremembo kam drugam. Izračuni so bili takšni, da bi za isti denar, kot bomo sedaj na Hrvaškem 3 tedne (starša, najmlajša sestra + njena prijateljica) bili v Črni Gori 2 tedna, v Grčiji ali Bolgariji pa 1 teden. Potem pa naj vsak pri sebi odgovori ali mu je pomembno, da bo raje manj časa na morju samo zato, da ne bo na Hrvaškem.

Oprosti ampak kar jaz razberem iz tvojega prispevka je pač to da ste in hodite na Hrvaško zaradi tega ker vam je pač cenovno (najbolj) dosegljiva? Ja tako pač je in to je tudi glavni razlog zakaj ljudje hodijo na Hrvaško, ker pač celo družino pride mnogo ceneje kot pa kakšna tujina. Žal. Sam ne mi pa tukaj moralizirati, da pa če grem na Kanrske pa ne morem imeti lepih spominov in ne vem česa še? Zakaj pa ne, resno me zanima? Ker se nekdo počuti bolj varne pri njih ker bolje pozna jezik - sori jaz lažje govorim angleško kot hrvaško.
Pred mnogimi leti sem bil v Maroku in še danes smo na vezi z ljudmi ki smo jih tam spoznali (so iz drugega konca Slovenije), spominov imam pa od 14dni toliko kot iz Hrvaške v 15tih letih. Sori ampak kar se tiče turizma, gostoljubnosti in kakršne koli turistične ponudba Hrvaška razni Turčiji, Grčiji, Tuniziji, Črni Gori....ne seže niti do kolen.

No tukaj seveda ne smemo pozabiti zelo velikega dejavnika kaj za nekoga je dopust. Meni 14dnevno ležanje na plaži in iskanje sence in čim boljših kamnčkov na plaži, da me ne bo žulilo v hrbet, ni ravno ne vem kakšen dopust
grin1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Če te dobijo, pade kazen 4000 kun, morda že sedaj več in lahko greš. No, ni čist tak. Kazen moraš poravnat, pol moraš it iz države.

ni čist tko. najprej je kazen 1000 kun če te dobijo na tvoji parceli kampirat. S tem ti kršiš njihov zakon o (se mi zdi, bilo je nekaj časa nazaj) gospodarskem poslovanju mislim da člen 35 al 37. Nisem več ziher. V glavnem po njihovem zakonu kjerkoli kampiraš izven camp-a plačaš kazen.
Seveda, če ti kazni ne plačaš, te popišejo in sprožijo postopek na sodišču.
Tu pa je hakelc. Glede na to, da njihovi inšpektorji v življenju niso videli pravilnika o postopkih ponavadi ZMERAJ kej za*ebejo v postopku. Pri meni so DVAKRAT pisali kazen na A4 format papirja BREZ indiga (in to eden in isti madafakr), kar pomeni da jaz kopije nebi dobil če bi podpisal.
No in ker nisem podpisal (itak, saj nisem nor), sem se lahko skliceval na karkoli mi je na pamet padlo.
V glavnem - čez kako leto sem dobil od našega sodišča naj pridem na zaslišanje. Ok, pa dejmo sem si reku.
Na sodišču sem lepo povedal, da sem se na parceli res ustavil, vendar ne zato da bi kampiral, ampak samo prezračil prikolico na prošnjo lastnika. Lastnik mi je tudi dal ključe v ta namen. Sam pa sem bil namenjen dopustovat na (pač izbereš kakšno bližnjo lokacijo bolj "popularnega" kraja).
Potem mi je sodnica predstavila tisto skropucalo na A4 formatu in sem zanikal da bi ga kdajkoli videl v življenju (remember: ni podpisan!). Povedal sem samo da si je inšpektor zapisal moje podatke in potem mi molil prazen list da se naj podpišem, kar pa seveda nisem storil, saj bi lahko potem pisal kar bi se mu zljubilo
evil.gif

No v glavnem to je šlo potem nazaj na njihovo sodišče in čez kakšno leto sem dobil odločbo da je postopek ustavljen.
Če bi me spoznali za krivega bi moral pa plačat 3000 kun (in ne 4000). Ampak, itak da vse kar bi dobili od mene je sredinca.

Ta dogodek ki sem ga opisal je bil zadnji v nizu (3 dogodki - zmeraj ustavljen postopek).
Tko da tem svinjam ne dam nič. Naj raje ponudbo povečajo, pa s tem zaslužijo.

Pravtako so bluzili neki da bo treba carino plačat za prikolico...LOL. nikoli je plačal - nikoli je niso niti pipal.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Aja pa še nekaj, tak dopust kot ga nekateri omenjate na hrvaškem torej ob apartmaju, mir, dobra družba imam jaz praktično lahko doma na lastnem vrtu, samo priajtelje povabim, namočit se grem pa v sosednji bajer :D. Če pa grem nekam v Afriko, Azijo pa lepo spoznavaš mal drugačne načine življenja, se marsikaj naučiš in mnogo novega doživiš. Ja ampak drži, za ceno enega takega dopusta za obdobje 7 dni sem na Hrvaškem tri teden ali več ampak sori, raje vzamem teh sedem dni:D Vsakomur svoje. Razlog za moje pisanje pa je bil samo stavek, da ti (ali pa mogoče samo tebi) nek hotel na Kanarskih ne more dati lepih spominov, prijateljev...Vsakomur svoje, pa brez zamer
smirk-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Sam ne mi pa tukaj moralizirati, da pa če grem na Kanrske pa ne morem imeti lepih spominov in ne vem česa še? Zakaj pa ne, resno me zanima? Ker se nekdo počuti bolj varne pri njih ker bolje pozna jezik - sori jaz lažje govorim angleško kot hrvaško.
Pred mnogimi leti sem bil v Maroku in še danes smo na vezi z ljudmi ki smo jih tam spoznali (so iz drugega konca Slovenije), spominov imam pa od 14dni toliko kot iz Hrvaške v 15tih letih.

Sam sebe smešiš - pišeš, kak si na Kanarskih spoznal Slovence, s katerimi si še zdaj na vezi. Ker Slovenca najt pa je res težko, do sosednjih vrat treba it celo
hysterical-1.gif
S kolikimi Španci pa si še pišeš raje povej. Koliko ti jih pošlje kartico za RD in NL? Sploh ne vedo kdo si, ker si samo številka z evri v žepu za njih.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Sam ne mi pa tukaj moralizirati, da pa če grem na Kanrske pa ne morem imeti lepih spominov in ne vem česa še? Zakaj pa ne, resno me zanima? Ker se nekdo počuti bolj varne pri njih ker bolje pozna jezik - sori jaz lažje govorim angleško kot hrvaško.
Pred mnogimi leti sem bil v Maroku in še danes smo na vezi z ljudmi ki smo jih tam spoznali (so iz drugega konca Slovenije), spominov imam pa od 14dni toliko kot iz Hrvaške v 15tih letih.

Sam sebe smešiš - pišeš, kak si na Kanarskih spoznal Slovence, s katerimi si še zdaj na vezi. Ker Slovenca najt pa je res težko, do sosednjih vrat treba it celo
hysterical-1.gif
S kolikimi Španci pa si še pišeš raje povej. Koliko ti jih pošlje kartico za RD in NL? Sploh ne vedo kdo si, ker si samo številka z evri v žepu za njih.

Ja to govoriš na podlagi lastnih izkušenj, ker drugje kot na Hrvaškem še nisi bil?
Glej pa sej jaz ti ničesar ne očitam ampak na podlagi kar si napisal, ne moreš reči da takih spominov kot jih imaš ti s Hrvaške iz drugih krajev ne moreš imeti, to je pa žal buča pa če ti je všeč ali ne. Pa kot sem še povedal, sem ti rekel da meni celodnevno ležanje na plaži ali popivanje kasneje v noč ne pomeni pač nekega dopusta. Dopust vzemam kot popolen oddih, sprememba okolja (pa ne sam v smislu da imam nameso sosednjega travnika zraven morje, ostalo je enako kot doma) in podobno. Če tebi paše samo Hrvaška prov ampak dokler ne poizkusiš še druge vrste dopusta sem tudi jaz prepričan da je to the best of, ko pa boš enkrat več po svetu skakal pa ne vem, boš potem povedal kaj ti sede, mogoče ti bo še vedno Hrvaška meni pač ne, ker tam turizma zame žal ni, je samo poležavanje.

(p.s.: na Kanarskih še nisem bil, folk sem spoznal v Maroku, občasno pa sem na vezi tudi z enimi modeli iz Turčije - konec koncev pa jaz na dopustu ne iščem prijateljev ali kolegov ampak odmor in razna doživetja, prijatelje pripeljem s seboj)

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Daj nehajta!

Vsakemu paše drugače. Nehajta samo svoje bruhat ven.

V temi se gre pa za to, zakaj NE bi šli na Hrvaško. Gre se o razlogih za in proti, ne kaj komu paše in kolko denarja ima.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ja ni samo 1000 kun, ker ti nabijejo kar tak po filingu, če vidijo, da maš pare
bonk.gif

V glavnem nočemo, da nam hrvati delajo pizdarije, pa rajši ne gremo. Drugač pa mamo radi tisti kraj...takšen občutek kot da greš domov... Nene pa rada neke nestrpnosti širim, pa tudi nimam nič proti hrvatom. Če bi oni nas pustili na Cresu na miru, magari da plačujemo neko kazen na leto, pa da s tem odslužimo, bi bili že vsi veseli.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja sej jaz samo pravim zakaj ne hodim tja, ker pač premalo nudi oz. naši dragi sosedje ravno ne vedo kaj točno pomeni turistična ponudba ali kaj podobnega
tongue-1.gif

Dobro vem, da vsakomur paše svoje (in tega niti ne "obsojam") ampak trditve da tako lepih spominov, kot jih dobiš na hrvaškem ne moreš dobiti nekje drugje so pa žal smešna no (in prispevek celo nagrajen z ALTI
rolleyes-1.gif
- no napisano je lepo, to se strinjam in sem tud vesel, da tako uživajo/te na dopustih ampak ne tako posplošeno govorit ane)

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Sicer je pa res, da si nikjer drugje nemrejo privoščit da čakaš 1 uro na večerjo in to brez opravičila. Res je, da je gužva, ampak vseeno. Sicer pa postrežba pri nas v kakih lokalih kjer nimajo problema z obiskanostjo, je bolj boga.
Najslabša postrežba v Europarku Maribor v zgornjem štuku na terasi, kjer mule ne znajo niti nasvidenje rečt. Pa še računa ti ne prinese, pa morš not it plačat, obnašat se pa bolj ignorantsko ne more. In še otroka ignorira, ko čaka pri sladoledu, da bi naročla.
Otrok pa užaljen, saj je ona sedaj že prava baba, ker naroči, se zahvali in plača vljudno in dostojanstveno. Kelnarce pa so jo kar ignorirale, da je bila ful užaljena. Ko se je moj šel zmenit, da je končno prinesla sladoled, je pa še dodatno prišla zatežit: Gospod, kaj ste vi to plačali?? JAooo, račun prineste, pa bomo plačali vse skupaj, saj pa je to venda ena in ista oštarija.
Nesramnost, nevljudnost. Če bi bila jaz v službi tako neprijazna, bi že davnaj letela iz službe. Če kdaj nisem razpoložena, me btw kdo zatoži šefu, one mule pa se verjetno nihče nemre dotaknit. Torej, nimajo samo hrvati slabe postrežbe, mi jo imamo še bolj.
In to je zato, ker se nikomu nič ne zgodi in te smrklje, ki delajo preko študenta, opravljajo svoje delo neprofesionalno, samo da dobi tistih par evrov na koncu meseca. Pa verjetno še dobi več od mene, ki se morm pa res na trepalnice metat.
Zaključek.

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Ja ni samo 1000 kun, ker ti nabijejo kar tak po filingu, če vidijo, da maš pare
bonk.gif

To pa sploh ni res! Zakon ima točno določeno kazen za kršitev člena in ne more en buksel govorit kr tolk na oke

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Pa še računa ti ne prinese, pa morš not it plačat,
Ko zahtevaš račun, če ti ga ne prinese v doglednem času lahko vstaneš in mirno zapustiš lokal
smirk-1.gif

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Tebi pač paše takšno obnašanje meni pa pač ne!
Jaz hočem za svoj denar prijaznosz in mir, ne pa neke nacionalistične izpade.
Sicer pa te bomba lahko doleti tudi v hr.
Pač je to moje mnenje,ki sem si ga izoblikoval na podlagi izkušenj..
lp

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Ja to govoriš na podlagi lastnih izkušenj, ker drugje kot na Hrvaškem še nisi bil?
Glej pa sej jaz ti ničesar ne očitam ampak na podlagi kar si napisal, ne moreš reči da takih spominov kot jih imaš ti s Hrvaške iz drugih krajev ne moreš imeti, to je pa žal buča pa če ti je všeč ali ne. Pa kot sem še povedal, sem ti rekel da meni celodnevno ležanje na plaži ali popivanje kasneje v noč ne pomeni pač nekega dopusta. Dopust vzemam kot popolen oddih, sprememba okolja (pa ne sam v smislu da imam nameso sosednjega travnika zraven morje, ostalo je enako kot doma) in podobno. Če tebi paše samo Hrvaška prov ampak dokler ne poizkusiš še druge vrste dopusta sem tudi jaz prepričan da je to the best of, ko pa boš enkrat več po svetu skakal pa ne vem, boš potem povedal kaj ti sede, mogoče ti bo še vedno Hrvaška meni pač ne, ker tam turizma zame žal ni, je samo poležavanje.

(p.s.: na Kanarskih še nisem bil, folk sem spoznal v Maroku, občasno pa sem na vezi tudi z enimi modeli iz Turčije - konec koncev pa jaz na dopustu ne iščem prijateljev ali kolegov ampak odmor in razna doživetja, prijatelje pripeljem s seboj)

Jaz sem s tabo zaključil, ker spet sama protislovja pišeš (vem, da jih ne boš našel, ne trudi se niti).

Pravzaprav sem na splošno s to temo zaključil, ker samo še čakam, da mi kdo podeli titulo ''Hrvat'', ker sem preprosto proti temu, da ljudje pljuvajo preko Hrvatov in Hrvaške zato, ker so na 24ur napisali, da je Hrvaško primorje nevarno, ker je en padel po stopnicah.

Over and out.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Če bo šlo tako naprej, lahko take table pričakujemo tudi na mejah...verjetno ne, ampak pri ujekih nikoli ne veš....
Kar se parkiranja tiče, v glavnem se v hr nisem nikoli izogibal plačljivih, tisti izpad z napadom invalida se je zgodil v eni od ulic, kjer sem v vrsti parkiranih avtov mojega parkiral na koncu in "mojega" invalida niso motili avti A, D, H I reg. oznak ampak moj s slo tablami.
Butasto se pa mi zdi, da te ,potem ko ugotovijo, da nisi njihov, v restavraciji pustijo čakati celo uro in postrežejo vse, čisto vse, ki so prišli naročit za tabo, in to kljub otrokom, ki jih imaš s sabo, ki te sprašujejo nekako v tem stilu "ati, zakaj pa še mi nismo dobili za jest, oni pri onih treh mizah,ki so vsi prišli za nami pa so že končali...", kr neki...
Če se greš turizma ne delaš razlik, pa če si bel, črn, rumen, rdeč ali zelen. Si samo gost in nič drugega!

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Samo povej kje sem pljuval na njih, tudi povedal sem da bo to leto verjetno tudi sam pri njih, bistvo mojega pisanja je le v tem da ne govori, da je Hrvaška raj na zemlji oz. nek čudež turistične ponudbe če o tem nimajo pojma. Na razno politično lobiranje še bolj pa na novinarsko se pa jaz poživžgam
smile-1.gif