"Ulaz Slovencima nije dozvoljen"

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.286
812
113
Hrčki me jezijo ker:
smo Slovenci tretje razredni gostje
da za visoke cene ne ponujajo kakovostnih storitev ( sicer se počas dela na tem, ampak res počas)
ker sm jim mal fouš, ker majo tok morja.

drgač pa mi je pri hrčkih lepo, še posebej kakšen Kamenjak, ki je daleč najlepši del Istre in je tako blizu. Drgač sem pa vesel, da majo vsaj naši sosedje morja na polno, da gremo lahko za vikend, ko mi sede plavat. Sej če mi ne sede plavat, je itak pri nas ful lepih spotov za relaksacijo. Me pa seveda maksimalno jezi to, da naša in politika hrčkov tok napihujeta to sovražnost, ki sploh ne bi bila potrebna. Že tako smo ljudje zelo hitro sovražno nastrojeni, eni bedaki pa to še spodbujajo in izkorščajo. Mogoče bi morali vložit tožbo in tožit obe vladi zaradi vzpodbujanja k nestrpnosti.

lp

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Zame država, ki se ima za turistično, pa je pri tem odkrito sovražno nastrojena proti nekemu narodu in dovoli izobešanje table, kjer se prepoveduje vstop nekomu, ni vredna obiska.
Sam nisem glasen, se na dopustu ne prerekam ali izzivam, pa sem v ustašiji že imel probleme zaradi svojega slovenskega porekla, tudi pred leti v v tvoji Rogoznici, ko še sovraštvo ni bilo tako goreče!
Če te sredi turističnega mesta napade invalid zato, ker vidi, da izstopaš iz avta s slo tablico, potem lahko rečem samo
uf-1.gif
!
Mene ne vidijo več, nostalgija in lepi trenutki gor ali dol.
Sicer pa: tudi Grčija ali Španija te v lastni režiji prideta ceneje kot kar ponuja agencija.
Če primerjaš primerljive HR hotele z recimo GR so slednji dosti cenejši!

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
točno to, če mu jaz nosim vsako leto za kruh, ima da se klanja. pika. od hrvatov pa dobro veš kaj dobimo. yebejo na vsakem koraku kjer se le da in nas povrhu še sovražijo
stupid-1.gif
In takim da hodim na dopust? nebi hvala
in ja, na korziki nisem plačal nikoli niti euro parkirnine, razen v ozkih mestnih središčih. Če pa je tebi normalno da kasirajo pred hoteli 7kn na uro in vsako razpoložljivo mesto, pred plažami,..., brez da ti seveda ponudijo alternativo izven teh con, si res očitno postal hrvatoljubec.
Jaz o neki navadi in navezanosti ne morem ravno govorit. Če sem 25 let hodil na en in isti kraj na hrvaško, mi ni jasno zakaj naslednjih 25 let ne bi se mogel navadit na bilo kateri drugi na korziki
confused-1.gif

Pojdi v Bohinj, parkiraj in povej kako je bilo.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Hrčki me jezijo ker:
smo Slovenci tretje razredni gostje
da za visoke cene ne ponujajo kakovostnih storitev ( sicer se počas dela na tem, ampak res počas)

no, za razliko od prejšnjih let, sem šel pretekli vikend v Savudrijo na hrvaško na svojo parcelo.
Bil sem presenečen nad enim gostiščem v Savudriji. Ta vikend grem spet dol in si bom prav zapisal ime ter ga objavil.
Zakaj? Ker tako PRIJAZNIH in USTREŽLJIVIH Hrvatov NISEM videl nikjer drugje (na hrvaškem da ne bo pomote)! To gostišče ne samo, da ima nizke cene napram ostalim barom tam v okolici, ima SUPER za jest in celo MENI je v SLOVENŠČINI! Ja, ne moreš verjet!
Kelnarji celo razumejo slovensko. Včasih tudi rečejo kakšno v slovenščini. So hitri in ustrežljivi, tako kot je se za kelnarja spodobi.
Pijača je ceneje kot je pri nas v kakšni gostilni ali baru (konkretno: veliko Laško pivo - made in slovenia, ne hrvaška je ceneje kot v kakšnem pubu v ljubljani). Imajo pa dnevno svežega jagenčka, odojka,... ni da ni. Znajo pa super naredit tudi ribe.

Ker sem bi tako zelo lepo presenečen, bom , ko bom bil naslednjič spet v Savudriji zanesljivo jedel in pil pri njih, poleg tega pa pustil debelo in mastno napitnino. Nazadnje je to bilo 10€.

In ja, tud ne boste verjeli da je to MOJ PRVI post v katerem hvalim Hrvate
grin1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
KSZ

Po mnenju nekaterih nikoli nihče ne bi šel v Egipt. Zakaj? Ker te tam ne pretepejo, te ne žalijo, ti praktično ne želijo ničesar slabega ... aja, no, če odštejemo kako bombo tu pa tam, ampak to ni nič
evil.gif

Kar pa se tiče Hrvatov je pa stvar taka, da si medsebojne odnose urejamo sami in če imamo mi tako mišljenje o njih, zakaj bi morali imeti oni drugačno o nas? Ker jim nosimo denar? Imam kaj več od tega, če MOJ denar pustim v Grčiji, Španiji in nenavsezadnje v SLO? Se bo moj življenjski standard s tem izboljšal? Če bom šel na slovensko obalo, bom zato dobil paket, dva pampersk zastonj?

Na morje hodim predvsem zaradi morja, ne zaradi ljudi. Bil sem tudi že drugje (Malta, Cyprus, Španija, Grčija), res, da nisem bil ne na Karibih, ne na Maldivih, pa tudi na Cookovih otokih ne, ampak prej opisane države mi ne predstavljajo kakih resnejših groženj napram Hrvaški, vsaj kar se dopusta tiče.

In ja, še se bom vračal na Hrvaško, predvsem v Dalmacijo, ker če govorimo o gostoljubnosti je tam premorejo ravno toliko ali pa še več, kot v Grčiji (gostoljubnost in vsiljivost sta dva pojma !). Glede Istre pa tudi sam nimam pozitivnega mnenja. Tu niso niti gostoljubni, niti nimajo takšnih plaž, kot v Dalmaciji ... in če odmislim prvo, mimo drugega ne morem nikakor ...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
od kdaj je bohinj destinacija za 14 dni letnega dopusta?

Poglej, glede Hrvatov mislim enako kot ti. Ne hodim k njim na dopust. Hotel sem samo povedat, da tudi v Bohinju plačaš parkirnino povsod. Greš iz apartmaja v trgovino in moraš plačat parkirnino pred Mercatorjem.
stupid-1.gif

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
to pa zato, ker nisi bil na pravi plaži in pri pravih ljudeh v istri
grin1.gif

jaz se imam krasno

sicer sem imela zadnjič problem s prodajalko kartic, ker mi je zmanjkalo 15 lip in sem jo vprašala če lahko razliko poravnam s centi in koliko to pride, pa mi je arogantno odgovorila nazaj TO TI JE 15 LIPA I NIŠTA DRUGO
bonk.gif

drugače pa z ostalimi nimam problemov ... k šiptarju ne hodim na sladoled, tako da tudi z njimi ni problemov
grin1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
No fino, zgleda bodo počasi dojeli kdo jim daje kruh v usta. Bo mogoče čez kakšnih 5 let že za it dol.

ja, definitivno se spreminja mentaliteta na bolje.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik westie pravi:
to pa zato, ker nisi bil na pravi plaži in pri pravih ljudeh v istri
grin1.gif

Oprosti, W., ampak jaz sem govoril le nasplošno ... sevada pa so TUDI izjeme ...
cheer.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Za vse, ki hodite k Hrækom in govorite, da so čisto prijazni imam en nasvet: ko greste naslednjič dol, izberite si eno gostilno, kjer še niste bili... Že od vstopa se na glas pogovarjajte v Angleščini ali Nemščini in potem boste šele videli, kaj je to njihova prijaznost...
smile-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Za vse, ki hodite k Hrækom in govorite, da so čisto prijazni imam en nasvet: ko greste naslednjič dol, izberite si eno gostilno, kjer še niste bili... Že od vstopa se na glas pogovarjajte v Angleščini ali Nemščini in potem boste šele videli, kaj je to njihova prijaznost...
smile-1.gif

kaj naj jaz rečem, ko sem se pripeljal direkt pred vrata, da so videli LJ tablico, pa me je kelnar že na vratih lepo čakal in pozdravil v slovenščini?
confused-1.gif