Ukradena Yamaha FZ1 Fazer

shift

Guru
20. jul 2007
9.871
2.251
113
za šankom
sam res zanimivo da za nov motor ni vzel kaska
confused-1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
ksz.....

Ja takšno stvarj je obvezno treba zavarovat.....ker ne pobereš 10k€ na tleh, da bi šel takoj po novega....

Včeraj sem se menil z zavarovalnim agentom, kako je kaj s tem, če imaš garažo v sklopu bajte in imaš zavarovano proti kraji. V tem primeru je zavarovano kolo ali pa recimo kosilnica ni pa motor in avto. To mi nekak ni najbol jasno.....zakaj kolo ali pa kosilnica motor pa ne....

sad

Guru
24. avg 2007
21.013
9.656
113
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
ksz.....

Ja takšno stvarj je obvezno treba zavarovat.....ker ne pobereš 10k€ na tleh, da bi šel takoj po novega....

Včeraj sem se menil z zavarovalnim agentom, kako je kaj s tem, če imaš garažo v sklopu bajte in imaš zavarovano proti kraji. V tem primeru je zavarovano kolo ali pa recimo kosilnica ni pa motor in avto. To mi nekak ni najbol jasno.....zakaj kolo ali pa kosilnica motor pa ne....
Verjetno zaradi vrednosti same stvari. Se mi zdi, da so neke omejitve navzgor.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Eh.....kaj pa vem
crazy1.gif
Kaj če mam DH kolo, ki je vredno 10k€, ali p akosilnico vredno 3k€, motor pa mam nek star vredn manj......pomojem, da ni fitna v vrednosti....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kasko za motor ne da vsaka zavarovalnica, pogoji so prehudi..ce je kasko pogoj za krjao..je tema..vecina kraje spet noce zavarovat, ek rje rizično..itd itd.

to ni avto!!!

I

Izbrisan uporabnik #488

Res je, po moje bi dal za takšno zavarovanje do 2 jurja, ker ne moreš samo proti kraji zavarovat, kolikor mi je znano.
To je še neka eksotika pri zavarovalnicah.
Samo primer: Ko sem hotel zavarovati motor pri Generaliju, so prvo rekli, da se s tem nekak ne bavijo, nakar so mi izračunali AO in AO+ na okol 900 EUR. (Cena novega pa bila pod 6 jurjev, halo).

Kaj bi šele tam naračunali za kasko in krajo nočem vedet, si raje še enega kupim.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.927
10.658
113
kod Džej-Zija
Saj je iz stališča zavarovalnice to logično. Dokazano je v Sloveniji vožnja z motorjem 55x nevarnejša kot vožnja z avtom. Temu primerno morajo potem prilagoditi premije za zavarovanje, da ne bi delali sebi v škodo glede na visoko pričakovanje poškodbe motorja in voznika. Koliko, jim pa verjetno aktuarji preračunajo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.206
1.372
113
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Eh.....kaj pa vem
crazy1.gif
Kaj če mam DH kolo, ki je vredno 10k€, ali p akosilnico vredno 3k€, motor pa mam nek star vredn manj......pomojem, da ni fitna v vrednosti....

Kolesa kot takega v Sloveniji sploh ni možno zavarovati. Lahko pa da se motim...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.008
5.631
113
Kaj pa ta reklama za AS zdei k gre vse na eno polico?

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Eh.....kaj pa vem
crazy1.gif

Kolesa kot takega v Sloveniji sploh ni možno zavarovati. Lahko pa da se motim...

Vse se da zavarovati .....
wink-1.gif

janko1

Pripravnik
27. nov 2008
857
1
16
www.pohorski-abohi.com
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik janko1 pravi:
Toti motor je že biu isti dan v delah ! pozabi na dobrote !

to ti garantiram da so ga isti cajt fukli v dele

da nisi preveč prepričan.

v kopru se je ubil fant na ukradenem motorju. itd itd..ni osamljen primer.

če bi šlo vse v dele bi se več našlo.

ja seveda če ga je pa spizdo neki bosančeros al pa cigo pa se je furo z njim!

toti novi grejo povečini vsi v dele !!!

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Evo, dobil sem fotografije, žel se je pa izkazalo, da Fazerka ni bila slikana, ko so bili vsi dodatki na njej (manjkajo crashpadi in nekaj nalepk).

Na tej zadnji sliki pa poudarjam, kje sta nalepki TC Motoshop (noben drug motor nima tega na tem mestu)

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Tak ko ti je janko1 reko.........jaz isto mislim, da je že to nekje v kosih in se nekje v tujini na boljšaku prodaja.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa še težko je na cesti prepoznati tako množičen motor, ki na hitro po ničemer ne izstopa.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Poglejta, meni je jasno, da je tak motor najti pri nas praktično nemogoče. Vendar, nikoli ne veš. Tudi jaz sem že našel kakšne vrednejše stvari, ki so jih ljudje izgubili in tudi že odpisali, pa sem jim jih vrnil (npr. iPod, SE P1, razne denarnice). V tem primeru bo pa mogoče nekdo kje opazil ta motor, ali pač... you name it... Pač probavam. Škodit pa tudi ne more.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Prov lep je, samo verjetno ga nebo vec videl.
Kaska vejetno ni dal ker je prekleto drag, cca 1000-1500 / leto , in če ti ga recimo v 3-4 letih ne spizdijo, si dobesedno se en motor si kupu za tak denar.