Ja samo do človeka pa je trajalo skoraj 4 miljarde let razvoja.
Od starosti vesolja pa lahko tudi gladko odšteješ prve 3-5 miljard, ker takrat ni bilo težjih elementov.
Vem, da ne sprašuješ mene, pa vseeno, mene precej bolj skrbi tajanje ledu na Arktiki in Antarktiki v katerem je zamrznen kup mikroorganizmov, ki so že živeli tukaj in so adaptirani sem, mi pa na njih nismo.Bi te pa na tem mestu vprašal eno zadevo. Ker bo pri nas kmalu asteroidni prah, ki ga je pobrala tista sondica, se je pojavila bojazen, da se ne bi tam nahajal kak ekstremno agresiven virus, ki bi lahko povzročil štalo na Zemlji. Kaj meniš o tem?
Ja, ampak se moraš zavedati, da se je življenje na te pogoje prilagodilo. Za svoj nastanek je potrebovalo popolnoma idealne pogoje.Zanimivo je npr., da je življenje na Zemlji mogoče najti v izjemno ekstremnih pogojih
Tukaj sta možni 2 splošno sprejeti razlagi.Je pa gotovo na mestu vprašanje, zakaj še nismo prišli v stik s kako višje razvito civilizacijo in da nas še niso zradirali. Glede na to, da na Zemlji absolutno velja zakon močnejšega, najbrž velja tudi v celotnem vesolju. Verjetno je krivo to, kot si rekel, da so med nami ogromne razdalje, mogoče nismo dovolj pomembni, mogoče so pa visoko razvite civilizacije bolj miroljubne (kdo ve).
Ni niti najmanjših šans za kaj takegaBi te pa na tem mestu vprašal eno zadevo. Ker bo pri nas kmalu asteroidni prah, ki ga je pobrala tista sondica, se je pojavila bojazen, da se ne bi tam nahajal kak ekstremno agresiven virus, ki bi lahko povzročil štalo na Zemlji. Kaj meniš o tem?
Res je. Ampak smo še vedno na 7 milijardah. Poleg tega so vmes pri nas dolge milijone let vladali plazilci in vmes je prišlo nekajkrat do skoraj popolnega izumrtja.
Pač jaz mislim, da je vesolje preplavljeno v življenjem. Verjamem, da bodo določene najbolj primitivne oblike našli tudi v našem osončju (npr. na Jupitrovi luni Evropi).
Zanimivo je npr., da je življenje na Zemlji mogoče najti v izjemno ekstremnih pogojih. Zanimivo tudi to, da se ob malce bolj ugodnih pogojih življenje kar hitro "razcveti". Če dodamo k temu dejstvo, da smo do sedaj samo v vidnem vesolju odkrili že cca. 40 milijard planetov v "habitable zone", velikost in starost vesolja, bi bilo praktično nemogoče, da smo edino inteligentno, samozadevajoče se bitje. Dejansko je veliko večja verjetnost, da se ta trenutek pojavi na nebu portal in iz njega pride ogromna vesoljska ladja, kot pa da smo sami.
Je pa gotovo na mestu vprašanje, zakaj še nismo prišli v stik s kako višje razvito civilizacijo in da nas še niso zradirali. Glede na to, da na Zemlji absolutno velja zakon močnejšega, najbrž velja tudi v celotnem vesolju. Verjetno je krivo to, kot si rekel, da so med nami ogromne razdalje, mogoče nismo dovolj pomembni, mogoče so pa visoko razvite civilizacije bolj miroljubne (kdo ve).
To je moje mnenje na podlagi vseh dokumentarcev o vesolju, ki sem jih pogledal.
Bi te pa na tem mestu vprašal eno zadevo. Ker bo pri nas kmalu asteroidni prah, ki ga je pobrala tista sondica, se je pojavila bojazen, da se ne bi tam nahajal kak ekstremno agresiven virus, ki bi lahko povzročil štalo na Zemlji. Kaj meniš o tem?
V bistvu neka pravila obstajajo.Jaz bi rekel da smo na zemlji mogoče preveč omejeni na to kakšni pogoji morajo biti za razvoj življenja. Ker na zemlji je to pač voda, kisik pa zmerna temperatura. Zakaj bi se moralo življenje milijardo svetlobnih let stran razvijati na enak način, pa imeti 2 roki, dve nogi in znati polomljeno angleščino. Če je to definicija življenja potem smo verjetno res sami v celem vesolju.
Jaz bi rekel da smo na zemlji mogoče preveč omejeni na to kakšni pogoji morajo biti za razvoj življenja. Ker na zemlji je to pač voda, kisik pa zmerna temperatura. Zakaj bi se moralo življenje milijardo svetlobnih let stran razvijati na enak način, pa imeti 2 roki, dve nogi in znati polomljeno angleščino. Če je to definicija življenja potem smo verjetno res sami v celem vesolju.
Mogoče pa je zgolj človeška percepcija, kako naj bi izgledali "vesoljci", napačna? Evo, če bi nekje na ulici delal anketo, bi večina rekla, da "marsovci" izgledajo kot E.T.
Kaj pa, če so "nezemljani" toliko napredni, da se znajo skrit pred nami, pa se nam prikazuje samo tisti "bolj nenapredni" ...
Jaz menim, da se srečujemo, ampak se med sabo ne zaznavamo. Smo v različnih dimenzijah. Ko bodo znanstveniki dojeli, da premice niso neskončne ravne črte, ampak so v resnici krožnice, se bo pa tudi na tem področju kaj revolucionarnega začelo dogajati.Mogoče pa je zgolj človeška percepcija, kako naj bi izgledali "vesoljci", napačna? Evo, če bi nekje na ulici delal anketo, bi večina rekla, da "marsovci" izgledajo kot E.T.
Kaj pa, če so "nezemljani" toliko napredni, da se znajo skrit pred nami, pa se nam prikazuje samo tisti "bolj nenapredni" ...
Jaz menim, da se srečujemo, ampak se med sabo ne zaznavamo. Smo v različnih dimenzijah. Ko bodo znanstveniki dojeli, da premice niso neskončne ravne črte, ampak so v resnici krožnice, se bo pa tudi na tem področju kaj revolucionarnega začelo dogajati.
Znanstveniki rabijo tebe, da jim to razložiš
AndrejEnej,
nekje sem zasledil, da si lahko nezemljana predstavljaš kot kakršno koli obliko, ki lahko stoji skupaj. Tako široko.
Teorija multiverza, da obstaja neskončno drugih vesolij (od katerih se nekatera že ob nastanku sesujejo sama vase, druga, kot naša, pa obdržijo), mi pa ne potegne. Potem bi imeli neskončno mnogo verzij samih sebe.
Paralelna vesolja pa .. mogoče.