Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Motiš se, nisem ekonomistka, niti kaj novopečenega. Razen novopečeni s.p. ki dela sam in vem kako težko se je priborit do dobička, posla, strank, kapitala...
Sva na istem.
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:Enostavno razmišljam malo širše kot čreda v Slo. ponavadi. So shoot me! Sem pa mali delničar v podjetjih, kot večina ljudi. Nič pretresljivega.
S tem se pa ne strinjam.
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:Zakaj bi kot delničar kupovala delnice x podjetja, če vem, da bo to podjetje moralo dati 25% dobička zaposlenim, šele iz ostale malenkosti pa poplačala delničarje, potem gre nekaj še za rezerve itd. Če gledamo v to smer, bo tudi borza imela manj prometa. Ne vidim prednosti OBVEZNE delitve dobička med zaposlene. Če je to tako, potem naj sodelujejo tudi pri pokrivanju izgub, v letih ko ima podjetje izgubo. Da vidimo junake, ki bodo pristali na to.
Nobody? Same pijavke.Vsi bi srkali šampanjec, ko gre nekomu dobro, a ko je treba kaj prispevat 'ne čujem dobro'.
Zakaj ne bi kupovala delnic podjetja, ki bo zaradi tega, ker bo podjetje dalo x% (25 se tud men zdi preveč ampak sindikati so nastavli visoko za izhodišče pogajanj) dobička zaposlenim in bo zaradi tega dosti bolj uspešno (kot sem že omenil - ogromna stimulacija za zaposlene). To samo kaže kje smo mi, da to še ni širše prisotno v našem gospodarstvu in se poskuša stimulacijo uvajat z uravnilovko.
Sicer pa vsaj 4 leta se to ne bo zgodil, tako da nič skrbet, da ti bojo kej pobral, če boš tok zrasla, da boš koga zaposlila.