Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
rad bi vas videl, da vam pride osemletnica domov in rece da jo je uciteljica udarila. Ce se otrok ne zna obnasat je to gotovo fail starsev. Samo kdo pa je uciteljica da jo udari? Naj jo poslje ven, poklice starse, ravnatelja itd... Nima je kaj mlatit. A ko vi ne parkirate naravnost v box bi vam bilo normalno da vas voznik ki zaradi vas tezko pride iz sosednjega avta, mahne in rece da se naucite parkirat? Pa je vsakemu od nas ze ratalo postrani parkirat. Ma da mi mahne otroka bi me prvo zanimalo zakaj. In ce bi bil razlog vedenje bi otrok se doma imel vzgojne prijeme, uciteljica pa kazensko ovadbo. Da mi rece "udarila sem jo pa kaj", bi dobila tako porcijo da bi jo zabolelo vsakic ko bi pomislila na podobno neumnost.
Sorry no... ampak ti si tipičen primer nesposobnega starša. Po eni strani praviš da je nevzgojenost probelem staršev, hkrati pa obsojaš učiteljico. Stari moj, ampak kot kaže se ne zavedaš kaki folk hodi danes po cestah. In sramota za šolstvo je da učitelj nima nobene avtoritete, ker mu jo zakoni de dopuščajo. Pa boš rekel, da za to obstajajo ukori, slabe ocene itd. Samo tako starši kot otroci se prekleto zavedajo da je osnovna šola obvezna, in da ga živi bog ne more postavit pred vrata šole in mu reči "Išči si drugo šolo...".
Ko sem jaz hodil v šolo, so po zraku leteli ključi, če nisi sodeloval. Če si dobil ukor, je to pomenilo toliko kot danes, če si obsojen za umor. Pa če sem domov prinesel šus (nezadostno) je pas pel, ker je foter dobro vedel da je šus padel samo iz enega vzroka, to je da se nisem učil. Ko sem dobil batine sem še kako pridno sedel v šoli in se učil.
Kaj pa je danes?? Začne se v vrtcu, ko froc ni zjutraj sposoben pošake od avta do igralnice, saj ga starši še eno leto pred prigodom v OŠ nosijo po rokah, ker se mulo dobesedno valja po tleh. Ko pa je v OŠ treba kaj naredit, malo napet mužgančke, takrat pa polom... Za vse so krive učiteljice. Ampak dejanskega mehanizma kako ukrotit otroka pa ni. Za vsak ostrejši ukrep je kaznovan učitelj.
Moja ženska je med študijem imela teden dni pripravništva v eni OŠ v MB (Nova Vas). Ne moreš verjet da lahko učenec pride v razred z nožem in grozi učiteljici. Ko je padel ukor, pa foter (obrita glava, ketna okoli vrata) pred šolo grozi učiteljem.
Kriv za to pa je sistem ki to dopušča.
Na koncu pa to. Če bo mojega mulca kater učitelj mazno okoli ušes, ga prez vsakega premisleka peljem na pir, ker si ga je pošteno zaslužil. Sigurno je ta učiteljica imela razlog zakaj je učenko mahnila, samo škoda da bo ta kratko potegnila učiteljica.