Učenje otroka smučanja (+cena)

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
Se spomnim, ko so prvič uvedli ta klinasti lok. Še demonstrator je rekel, da si je moral en dan frej vzet, da se je naučil. Mi smo se pa tud vsi lomili. In že iz tega se vidi, da je to čisto mimo. Zdaj pa vidim da so šele letos ukinili ta bs. No, bolje pozno kot nikoli
smile-1.gif
.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Heh, skor ne verjamem, da maš otroka.

Prvo je, da gre z veseljem na sneg in smučat, potem pride vse drugo. Saj njemu gre tudi na živce štrik, zato pa računam na to.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
ja moj froc (2.5let) skija 3x5m po skoraj ravnem in ma dovolj. pa se gremo sankat.

Problem pri štrikih je pa to, da se navadi da je vedno nekaj zadaj in reši problem. Dal časa boš tak fural težje ga navadiš da sam kontrolira. in ko se enkrat narobe nekaj nauči je dosti težje poravit.
isto je ko se mali nagiba nad notranjo smučko. Cela jeba to odpravit.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
ksz..jaz sem svoje sam učil...je to kr dosti svicanja, pa prepricevanja. Sem jih pa vmes potem dal tudi na taki skupinski tecaj...so froci zaceli uzivat in tudi izboljsali stil...ce bi se se 1x odlocil bi šel takoj na tečaj (druge bolj upošteva), začel pa sem pri 2,5 letih

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.061
4.253
113
Najprej more biti teren primeren. Moja je dolga leta učila smučanje. Tamale smo najprej naučil rolat in drsat. Je dokaj podobna tehnika, ko sonožnono vijuga med stožci.

Na rolerjih so se začel učiti tako, da jim obuješ rolerje, jih daš na travo nato pa pobirajo, kroglice ali kej podobnega (stabilnost, trdnost itd.). Tako, da na smučeh niso imeli nekih problemov. Predvsem so bili zelo hitro stabilni in jim je bil zavoj dokaj hitro jasn.

Nekdo ki gre pa takoj na smuče, tam je pa jeba. Tudi napake oz nepravilnosti v štartu se težko odpravijo. Mislim, da je en že to omenil.

Fino je da začnejo tudi z štamfanjem, ne da jih takoj na trak dajejo.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Luka51: zapel si za klin in plug, jaz pa sploh nisem o tem govoril.
wink-1.gif

Tudi Pero priporoča štrike za starševsko učenje, ker se smatra, da je skupno smučanje več vredno kot znanje - jaz se s tem pač ne strinjam - pa kaj.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Also, povzetek je: najprej ga daš v skupino, kasneje, po potrebi in glede na finančne zmožnosti še individualno.
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
če sam neveš kako učit je tak najboljše ja. Se bo najhitrje naučil.
Če ga pa sam znaš spravit, da se na položnem terenu ustavi v plug. je pa bolje da ga sam prej.

V vsakem primeru pa naj prej malo doma s pancerji okoli hodi, pa kam na sneg ga pelji in eno smučko gor pa naj se poganja okoli.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Luka51: zapel si za klin in plug, jaz pa sploh nisem o tem govoril.
wink-1.gif

ne si pa govoril o predelavi. Sem ti samo hotel povedat, da je predelava [cenzura] kaj vredna pri učenju otrok. In človek ki že 10 let ni povohal predelave bo še vedno lahko odličn za otroke učit. Nebo nobene razlike če bo dal skozi predelavo ali ne.
Itak se pa niti na u1 niti na u2 ne naučiš nič v zvezi z učenjem otrok.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
O predelavi sem govoril šele po tem, ko si kot učitelj popljuval štrike. In na predelavo moraš, če hočeš uradno učit - pa saj to itak veš.
wink-1.gif

Pa dokler imaš 2,5 let starega otroka se jaz nebi pogovarjal o učenju smučanja lastnega otroka. Se bova menla ko bo star 5 let in več, ko te gleda v oči in si misli, kaj te ti stari blužiš, ko nimaš pojma. Boš mu palico na hrbtu zlomil, al ga dal v organizirano skupino?

Še dobro da nisem ne U1 ne U2.
grims-1.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Also, povzetek je: najprej ga daš v skupino, kasneje, po potrebi in glede na finančne zmožnosti še individualno.
smile-1.gif

jaz pa mislim, da je ravno obratno. najprej individualno, potem čez čas pa v skupino.

jaz sem dal 4 letnika za 2uri individualno, pa se že pelje samostojno. plug, se ustavlja, zavija, grem sam na trak-vlečnico,... tako da se zdej lahko že skupaj 'smučamo'. to je to.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Mi smo začeli tako, da je že doma obul pancarje in nataknil smuči in se afnal... Potem smo šli na lokalni hrib, smo štamfali, se spuščali v smuk, skušali neka jzavijati, malo že plužimo, ko pade mora sam vstati... Vmes smo hodili na vrh hriba v pancarjih pa se sankali dol. Potem smo šli na Pokljuko, sam gre na malo vlečnico, navzdol pa nekaj smuka in zavijanja po svoje... V glavnem sam gre gor, sam gre dol... Tehnike še ni... In sedaj ga bomo verjetno vpisali v individualni tečaj... Pa vidimo, kako bo reagiral na to...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:

Pa dokler imaš 2,5 let starega otroka se jaz nebi pogovarjal o učenju smučanja lastnega otroka. Se bova menla ko bo star 5 let in več, ko te gleda v oči in si misli, kaj te ti stari blužiš, ko nimaš pojma. Boš mu palico na hrbtu zlomil, al ga dal v organizirano skupino?

sploh ne ker se enostavno nebom obreenjeval s tem kak drži roke, če pika palce al se na rit drži. Ko bo samostojno vozla povsod je to to kaj se tiče učenja. Pol se bojo samo kilometri nabijali. in če ma skijanje v krvi bo itak pogruntala. Čene bo pa plugač kot mati. jebat ga

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
ksz

Evo je speljal na normalnih terenih, smučal je pa tudi več kot 3 ure tk da happy fotr se bo dal kam konkretno it brez da jaz plužim cel dan.
wink-1.gif

Zdaj ga bom pa dal malo v šolo kolegu, potem pa bord, da se nauči kaj je to kanta.
evil.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Naša tamala je prve korake naredila že lani, letos pa je bila na tečaju pri Urški Hrovat, če bo zapadlo še kaj snega, jo bom dal na lokalno smučišče v še en skupinski tečaj, drugače bo počakala na naslednjo sezono. Tavečji je dal čez dva tečaja, letos bo šel verjetno h kolegu na par individualnih ur, saj lani ni hotel niti slišati o kakšnem tečaju ali urah, saj je bil najbolj pameten, da on pa že vse zna, to zimo pa je ugotovil, da vsega pa le še ne zna.
Sam nimam živcev, verjetno niti ne dovolj znanja da bi ju učil.
wink-1.gif