Seveda nimam znanja in izkušenj, zato sprasujem. S tem se ne ukvarjam, kadar ni treba nujno. Racunalnik na papirju podpira vse. zal pa nisem sla preverjati reddita 2 leti pred nastankom potreb za določeno stvar, za katero nisem ob nakupu vedela, da je poemmbna, da hardware podpira sam an papirju, v reali je pa bug, katerega nobeden na naslavlja. Tak pac je, ampak najbolj me tebe tukaj moja sreca, ne tok moje pomanjkljivo znanje. S slednjim se moram ukvarjati zato, ker nekdo svoje napake preliva v moj strosek.
Piko na "i" mi doda prodajalec naprave, kazero nimam kar priklopiti, ker mi ne nudi nobene podpore, ce ne kupim racunalnika pri njih. Pravi da ne ustreza, ceprav proozvajalec zahteva samo racunalnik z dolocenimi specifikacijami. Racunalnik ne ustreza zgolj minimalnim zahtevam, ampak preseze tudi priporocene. Pa tukaj se niti ne bi bilo treba v zobe dajat, ker res niso krivi, da sem trofila limono od matične, pa je to vedno prvi odgovor, ce bi si zazelela kako support za napravo, za katero sem odkartala 20k€. Ce zelim kakrsen koli support, se moram obracati direktno na korejce. Software, ki je sicer zahtevan pride z napravo zastonj.
Potem se dotaknimo CAD programa, ki stane 5mestno stevilo, kjer se spet samim pogleda, na koga drugega se lahko kaj prelevi, jaz nisem nic kriv...
In na koncu "ne-vasco", ki bi sicer licenco prenesel, tak da ne bi bilamob par jurjev spet, ampak ure dela niso poceni in recimo da nekaj prisparam, ce sama slatlo peljem v podjetje in nosem ob potne stroske.
Lahko nesem nekomu 4.temu, ki bo tudi samo nekaj naredil in odgovarjal za nic, kar se zraven zrusi. Logiš...
Jajcam se lahko rudi proizvajalcu maticne in sigurno bom jaz tista, ki se je ne bo ignoriralo...
Žal pri vsem tem malo vec investiran, sem ze kar precej, s supportom v buli in izmikanjem. Ne zahebavam se jaz sama zato, ker imam neko silno veselje do tega. Niti ne morem nekaj silno zameriti, ce recem nekomu, da naj zrihta eno stvar in garantira, da ne bom porušil neke druge, ker mene to stane, pa rece, da ne more...
Če je problem v samem USB-C priklopu, vidim kot lažjo/cenejšo rešitev vgradnjo dodatne PCIe kartice z USB C priključki, kot pa prestavljanje komponent iz ene na drugo matično ploščo, ter ponovno nanašanje termalne paste na CPU.
Poglej priponko 104127
Smo ze probali in je kako stran nazaj napisano kaj je narobe bilo s pci-e. Potem smo probali z usb-c na maticni in serijsko ne dela. Potem smo rpobali s pretvorniki usb-a v usb-c na tistih usb-a, ki drugace tudi filajo naprave pa ne dela. Pa preverba vseh kablov. Nic od tega yeveda ne pomaga, ce je problem maticni.
Nekaj podobnega je že preizkušala, pa ji izgleda ni ratalo.
Jabe, o karerih winzih se menimo?
Windows 11 Pro