Citat:
Uporabnik krava pravi:
Hm, ni delovalo niti na tvoj niti na način, ki ga je prilepil nekdo pred teboj. Enostavno te možnosti ni v meniju. Potem sem našel - narediš Logout in ob imenu (ne spodaj, kot je na tistem linku) je tudi zobnik, ki omogoča preklop v Ubuntu classic.
No, ko končno preklopim v Ubuntu Classic, me pričaka prazen zaslon. Lepo. In sedaj bi želel narediti nekaj bližnjic iz menija na namizje. Stari okenski borec grem na izbran program v meniju in poskusim desni gumb na miški. Hudič požene program in ne odpre kontekstnega menija. Kako sploh naredim bližnjico na namizje. Malo se pobrskal, vendar sem našel kvečjemu dva, ki imata podobno težavo.
Roko na srce - ta vmesnik mi je vse manj všeč. Linux naj ostane kar v terminal načinu - tam je res uporaben, tole jim pa ne gre.
Ja pri prijavi (NE po prijavi) klikneš na zobnik, sem mislil da je jasno napisano.
Glede "bližnjice" ... klikneš in neseš na namizje (torej drag'n'drop princip), kar je še bolj enostavno od nekega desnega klika in potem izbiranja akcij. Tam pod "quick icons" pa dodaš program (lahko tudi meni programov) tako da klikneš z desno, daš dodaj in potem izbereš (poiščeš) program ki ga želiš zaganjat.
Skratka linux oz. prosta namizja (ki so tudi del ostalih BSD in NIX sistemov) so v marsičem precej bolj napredna od windows namizja, dostikrat celo bolj enostavna, ne smeš pa se jih lotit z windows logiko!