TV player s torrent odjemalccem

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Živjo,

torej, obstaja kje na svetu kakšen TV media player, ki:

- je NAS (ni nujno, mi je pa všeč ideja, ki jo ima WD my cloud, da lahko tudi od zunaj dostopaš do datotek, če se ne motim)
- ima torrent odjemelac (v smislu, da se gre preko palyerja na internetno stran, pritisneš DL torrenta in ti ga pač vrže v nek program ala BitTorrent)

GLedam po netu, pa mi nič pametnega ne pade na pamet... še najboljša variant ala morda my cloud mirror, ki ima nek torrent odjemalec, samo tisto je bolj zasilno, pa še drag je (300€).

Ideja je, da se torrenti lovdajo medtem ko je računalnik ugasnjen direktno na player oz na priključen disk oz NAS, da se potem lahko direkt gleda TV, da ni potrebno kopirti iz računalnika na disk itd...

Hvala za odgovore

Lp

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Glede druge točke - ravno včeraj je sodelavec razlagal, da ima doma Nvidia Shield z aplikacijo, ki je povezana z "ilegalno knjižnico filmov", od koder lahko direktno streama release filmov, ki jih drugače najdemo na torrent straneh. Povprašam za več detajlov...

NoteThis

Fizikalc
25. sep 2013
517
174
43
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Glede druge točke - ravno včeraj je sodelavec razlagal, da ima doma Nvidia Shield z aplikacijo, ki je povezana z "ilegalno knjižnico filmov", od koder lahko direktno streama release filmov, ki jih drugače najdemo na torrent straneh. Povprašam za več detajlov...

Popcorn time?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.787
5.917
113
pogoplug e02, nanj preko usb 2.0 priklopiš 2.5" hdd, naložiš gor debian ali archlinux, za torrent odjemalec uporabiš transmisson, za upravljanje torrentov transmisson-remote-gui, za sam sistem putty preko ssh.

evo kaj je zmožen:
http://blog.qnology.com/2013/03/tutorial-pogoplug-e02-with-arch-linux.html

debian
http://forum.doozan.com/read.php?2,12096,page=1

arch
http://archlinuxarm.org/platforms/armv5/pogoplug-v2-pinkgray

Opcija je tudi banana pi ali kaj podobnega, samo tam moraš ohišje dobiti posebej.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:

Imam tudi sam Shield, domnevam da je mislil na KODI player in Genesis add on - točno to uporabljam jaz.
Če koga kaj zanima komot vpraša
cheer.gif

22. jul 2007
13.393
1.647
113
124
Ali si že naložil 6.0?Sam bom raje počakal, ker je spet nenormalno veliko težav-uf nvidia
tongue-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Citat:
Uporabnik ant pravi:
Ja mene zanima ali lahko tudi sube potem dodaš, če streamaš prek kodia? A je še kaj podobnega kot genesis za stream torrentov?

Aja Genesis verjetno ni med uradnimi kodi addoni?

Genesis ni uraden add on. Za podnapise lahko nastaviš na katerih straneh naj pogleda in jezik podnapisa, ki ga želiš. Ko zaženeš film ali serijo, samo klikneš na get subtitles, počakaš sekundo ali dve in zadeva že laufa.

Je pa res, da filme še fedno raje loadam prek torrentov na NAS v superduper kvalitet in potem gledam. Kodi in genesis pa uporabljam za kakšne tv serije.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Citat:
Uporabnik ant pravi:
Kakšna izbira pa je na genesis?

Hm, načeloma ni da ni
cool-1.gif

Ravno sem pogledal vse dele serije ALF
cheer.gif
[cenzura] ga, star prdec. Vizualno pa je zelo podobno kot na Netflixu, vse lepo urejeno, search lepo dela, lahko iščeš po najbolj popularnih, najnovejših, po letu izdaje,...

Edino včasih kakšen stream ni available oz. ne dela lepo (se zatika). Včasih pomaga dati pauzo in se zadeva pač naloži, samo to ni to.

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
česar ni na Genesis, pa najdeš na exodus. jaz jih uporabljam, da pogledam kako novo serijo in če mi je prvi del všeč, snamem potem celo serijo.

na avtorja teme: kar iščeš, zmorejo
- enostavni predvajalniki tipa raspberry pi in kloni (banana pi, orange pi, ...), cena 30 EUR +
- vsi androidni predvajalniki, cena 50 EUR +
- mini računalniki na x86 platformi npr. KLIK , cena 150 EUR + (+ DDV
smile-1.gif
)

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Točno nekaj takega potrebujem kot je taler mede8er.. sicer na papirju je malo švoh procesor, pa bolj malo RAMa..?

@sass: gledam tele mini računalnike, na papirju imajo dobre specifikacije, sem pa bral enakj reviewov, da ni ravno vse tako kot piše...

Tko da nevem... všeč mi je tole , samo stane preo 400€
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
čist predrago, še disk moreš kupit. Pa en kup operacijkih sistemov ti tudi čisto nič ne pomaga. HW za tak denar tudi ni nek biser. Dobiš velik boljšo win mašino. Res je pa v večjem ohišju.
Surfal preko tv-ja s kavča ne boš!
Še vedno je najbolj elegantno s telefona surfat, shraniš torent na hdd od playerja in potem on sam poskrbi za vse. Gledal boš preko kodija. Kjer so ti že povedal, da se da serije v mal slabši kvaliteti dobit z "enim klikom".

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.982
17
38
Bled
sam sem nabavit Qnap TS112 + raspberry PI. Deluje vse kot mora, pa še uporaba je dokaj enostavna.

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
@raven:
jaz imam enega za ~250 EUR z DDV (core i3, 4GB RAM, 32GB SSD), gor je kodibuntu. dela tekoče, predvaja brez problema vse živo, edino 4K še nisem poskusil.
še to: ko boš kupoval predvajalnik, ti priporočam, da izbereš takega, ki podpira HDMI-CEC. če to podpira tudi tvoj TV, boš lahko predvajalnik upravljal tudi z daljincem od TV. konkretno vem za raspberry pi in MINX NEO8, da to omogočata.

Nazadnje urejeno: