TV Bria

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
PS: kar pa se tiče izobraženih kretenov, pa me bolj skrbi, ko mi nekdo začne razlagat, da ima TV izobraževalno funkcijo ... Ne se hecat ... Če bi jo človek res veliko gledal, bi si morda spotoma po nesreči nabral nekaj splošne izobrazbe in jezikovnega znanja, ampak izobraževalna funkcija?
hysterical-1.gif
Potemtakem tudi internet nima izobraževalne funkcije?

Mogoče, če visiš samo na raznih fejsbukih, tviterjih, straneh namenjenih zabavi...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Meni so všeč BBC-jevi dokumentarci.
Recimo nad serijo "south pacific" sem bil čisto fasciniran.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.073
6.277
113
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
. Obstajata samo dve tv hiši - RTV in POP. RTV vsaj približno skrbi, da so vsebine "kulturne", pr POPu pa pač delajo na tem, da poneumljajo ljudi. Glede na to, da je njihov tržni delež na tv in internetu zelo visok, me prov skrbi v kakšni državi živimo.Vsako leto jih več diplomira, pa vedno več kretenov. Svašta!

To da jih več diplomira je kriva samo Doba in podobne ustanove. Tam se plača da dobiš diplomo, neglede koliko neumen si. Poznam veliko znancev, ki so pogoreli na večini državnih fakultet, potem jih pa srečam nekje nasmejane in mi povedo da so diplomirali.. Ja kje pri vragu?.. Na Dobi valda!

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Dobra alternativa omenjenih dokumentarnih programov so iz skupine Viasat: kliknzi glej potem link zgoraj na strani za opis, sam dostikrat pogledam kaj na viasat history in viasat nature...

Lp.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Viasatovi programi so res super. Na historyju sploh nimajo reklam recimo, pa oddaje na nivoju. Discovery mi je postal brezveze, ngc pa ima občasno še kaj zanimivega.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
PS: kar pa se tiče izobraženih kretenov, pa me bolj skrbi, ko mi nekdo začne razlagat, da ima TV izobraževalno funkcijo ... Ne se hecat ... Če bi jo človek res veliko gledal, bi si morda spotoma po nesreči nabral nekaj splošne izobrazbe in jezikovnega znanja, ampak izobraževalna funkcija?
hysterical-1.gif
Potemtakem tudi internet nima izobraževalne funkcije?

Mogoče, če visiš samo na raznih fejsbukih, tviterjih, straneh namenjenih zabavi...

Če bi prebral cel post bi opazil, da trdim, da izobraževanje nima nič z medijem ampak samo z željo po izobraževanju. Zame je najlažja pot knjiga ali internet, TV pa ne. Tam ni šanse, da se skoncentrirašp in probaš kaj naučit. Reklame, pa dejstvo, da si ne koreš sam izbrat kdaj kaj gledaš. Poslanstvo TVja je zabava in potešitev radovednosti, ne pa izobraževanje.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
vox ima vsako nedeljo dopoldan bbc-jeve dokumentarce, pravtako nemške, ki so tudi na istem nivoju.