TV 65" do 75"

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.820
2.058
113
Ta teden dobim naročenega Samsung UE65JU6472 in do konca tedna ti lahko napišem prve izkušnje.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.820
2.058
113
Po dveh dneh uporabe sem ugotovil, da je ta TV natančno to, kar sem iskal, čeprav sem ga kupil bolj kot ne na blef.
Montaža na steno je bila preprosta, priključkov je za moje potrebe ravno prav - 4x hdmi, 4x usb. Vse deluje tekoče in uporabno, slika je s primerno vsebino odlična, upscale s HD in tudi SD TV je ok. Z uporabo miške daljinca skoraj ne potrebuješ, preko wifi lahko s PCja predvajaš 4k vsebino. WD TV live praktično več ni potreben, saj preko USB pogoltne do sedaj vse, kar sem sprobal. In najpomembneje - ja, da se izklopiti soap opera effect
smile-1.gif

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Jaz odkar imam samsunga d serijo in serviio na racunalniku, ne uporabljam vec wd tv live....par let sedaj.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Kaj to predvajate? Dan in noč gledate domače videoposnetke? Zakaj snemat na HDD ali USB vsebine z neta če pa gre 98% v živo?
Meni so ti appi na TV povsem brezveze. Priznam da najonovejših ne pozanm. A kar sem gledal ni nobene revolucije v zadnjih 4 letih. Morda bi rabil KODI, če bi bil direkt na TV. A najverjetneje bi kar ostal pri PC. Tudi povezava Z NAS ali PC je bore malo uporabna. Če zadevo primerjaš s PC je to živ obup.
Klasični torrent je za mene že nekaj časa out. Kar nekaj let sploh nisem uporabljal. S prehodom iz TS na T-2 optiko pa je zmanjkalo nekaj TV kanalov, ki sem jih precej pogosto gledal. In tako sem spet "odkril" tudi torrent protokol. Pravzaprav je XBMC v teh letih odrasel v zelo uporaben KODI.
Skratka PC povezan na ekran z HDMI omogoča daleč največ in daleč najbolj enostavno. Predvsem pa je zadeva zelo prilagodljiva. Edini manjko mi je slaba slika časovnega zamika IPTV in da je zadeva spedenana skozi brskalnik. Še vedno pa je uporaba veliko bolj enostavna kot prek STB-ja.

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
kater addon za direkten ogled vsebin pa uporabljaš v Kodiju? jaz imam Phoenix, pa moram reči, da je zadeva bolj za silo uporabna. Običajno prvih nekaj strežnikov s seznama ni dosegljivih in moram poskušati, včasih ni HD signala ampak le SD, včasih slika malo kocka (imam le 8 Mbit linijo). Skratka jaz to uporabljam le za to, da pogledam prvi del kake serije in če mi je všeč, potem v miru potegnem celo serijo v HD preko torrentov

PuskA

Pripravnik
1. dec 2008
117
21
18
Kateri tv priporocate, 65 col, do max 2k, 90% se bo gledlo slo tv programe, malo youtuba in tam pa tam kak blueray, nic konzol in PCja, nic 3d (tv za starce) kdo ve za kaksno bozicno akcijo oz. kaksne popuste kje?