Tušmobil omrežje V PRAKSI

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Torej zanima me, kako ste uporabniki Tušmobil omrežja zadovoljni z njim? Ne zanima me toliko pokritost ampak zanesljivost.
Se dogaja, da ste nedosegljivi, meče ven ob klicih, ne vzpostavlja zveze pri klicu, kvaliteta zvoka? In pa zanima me tudi, kako laufa prenos podatkov. Je zadeva stabilna, niha, meče dol?
Glede pokritosti: kako je z avtocestnim križem. Je pokrit? Zadeva deluje konstantno ali kje dol meče? Recimo če se pelješ od LJ do MB ali v NM?

PS: Še enkrat prosim, da se oglašate zgolj tisti, kateri zadevo uporabljate. Teoretičnih zadev ne rabim.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Če želiš 100 %, kako bo delovalo tam, kjer boš ti uporabljal, potem ne vidim razloga, da si ne omisliš eno prepaid SIM za 3,99€, gor imaš vrednost 5€
wink-1.gif

Torej meni osebno deluje odlično, je pa to Ljubljana s širšo okolico.

Lp.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Jaz bom za 20 dni imel obletnico 4 leta uporabe Tušmobila.

Zadeva je trenutno taka:
- Ljubljana vse ok.
- avtocesta LJ - NM: vse uredu, razen mogoče zmanjka iz smeri LJ=>NM odsek Grosuplje - Ivančna Gorica (antena je že bila aktivna, bazna gre verjetno na simobilov ali mobitelov stolp in je zato trenutno neaktivna). Glede anten v smeri Dolenjske celo malo boljša pokritost kot pri Si.mobilu po mojem (veliko Tuševih anten je tudi m@ stolpih - predor Trebnje, počivališče Starine Otočec, ...).
- Novo mesto: Vse je lepo pokrito. Mogoče bi dobro, da bi bila še ena bazna na Revozu. Antene so UMTS 2100, razen iz Trške Gore vleče UMTS 900. Glede hitrosti Novo mesto še ni optimizirano, vleče tam 0,5-1 Mbit/s.

Sam uporabljam Tušev brezmejni internet na deželi in mi trenutno vleče 1,5 Mbit/s. Imam pa kar 5 baznih postaj, ki me pokrivajo s vsaj 4/5 jakosti signala.

Spomladi sem videl, da so še dodatno ojačali avtocesti križ na LJ - MB in LJ - KP. Avtocestni križ bi moral biti dobro pokrit. Veliko anten je na S!/m@ stolpih, nekateri že tudi obratno

Kokar sem slišal so poleti Ljubljana in Maribor dobile dodatne antene. prav tako na podeželju. Omrežje se gradi naprej. V mestih (vsaj Ljubljana) ni nič slabše od Si.mobilovega.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Avtocestni križ je dobro ojačan, problemov na relacija LJ-MB ni, signal je dober, tudi LJ-KP je vse super. V okolici Medvod, Domžal in Kamnika jaz tudi nimam težav, vse dela tako kot mora. Dosti uporabljam tudi internet in s prenosom nimam težav. jakost signala je skoraj vedno 4/5, tu pa tam je tudi 3/5, vse dela normalno. Vsdaj enkrat tedensko grem tudi za Ribnico in Kočevje in tudi tam ni težav, razen ko se pelješ mimo odcepa za Turjak je signal malo slabši, ampak je bil tak tudi prek ko sem bil na Simobilu oz. še slabši. Tušmobil pospešeno vlaga v omrežje tako da ni bojazni za prihodnost.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
pri meni vse ok, lokacije:
- medvode z okolico
- kranj
- ljubljana z vso okolico (ig...)
- primorska cela: (koper, izola, portorož, piran, seča, sečovlje...)
- kranjska gora

ti kraji, ki sem ti jih naštel so preverjeni z moje strani in imam na gsm omrežju VSE ærtice, kvaliteta pogovora je odlična, prenos podatkov ravnotako. kar se tiče umts omrežja pa je bil ob mojem testu prisoten v večjih vestih, kot so ljubljana, medvode, kranj, izola, koper, portorož, piran - v vseh krajih so bile vse črtice na 3g omrežju, hitrost pa je bila odvisna (včasih 1mb, včasih 3mb...v izoli sem dosegel sredi dneva tudi čez 5mb) .

moje mnenje: izredno zadovoljen z tušmobilov, paket vesolje, več kot dovolj količin za tako nizko mesečno naročnino.

moj nasvet: poskusi sam, kupi si sim kartico za 3,99 evra - to je predplačniška in gor imaš že 5 evrov. dovolj za opravljanje testov...

vse moje zgoraj naštete kraje sem testiral z dvemi telefoni:
- nokia e72
- iphone 3gs

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Hvala za korektne odgovore glede pokritosti
smile-1.gif
.
Kako je pa s kvaliteto pogovora? Prekinja kaj klice? So težave ob vzpostavljanju? Kako je z dosegljivostjo?

In pa še praktično vprašanje: kako imate nastavljeno omrežje? Na avtomatiko, ročno? Kako je s tisto blokado SMS-ov ali kaj že?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
jaz imam ročno na tušmobil. klici delujejo, kvaliteta je taka kot mora biti (nisem še zasledil, da bi kvaliteto lahko delil na dobro in slabo, slabe ne poznam). prekinja mi ne, razen ko se mi baterija spraznie
smile-1.gif

ostalo pa ti lahko morda kdo drug pove, ker ostalega žal ne vem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
jaz imam avtomatsko, s tem da prioritetno omrežje tuš, potem pa mobitel, podatkovni prenos v mobitelu pa imam izklopljen.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Izgubo signala sem opazil - oziroma preklop na mobitel, na cesti; Tržišče-Sevnica ter Zavratec-Impoljca(do priklopa na glavno cesto).

Drugače sem opazil, da navkljub ponekod "slabšem signalu-gsm" po črticah na telefonu se še vedno lahko pogovarjam, prej pri simobilu-simobilovci v zrak- se nisem mogel, oziroma sem celo dobil sms o zgrešenem klicu, zaenkrat sem zadovoljen ter prav tako z nijihovim helpdeskom- se trudijo.

Čeprav najboljšo izkušnjo sem z pomočjo imel pri Debitelu.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Kokar sem slišal so poleti Ljubljana in Maribor dobile dodatne antene. prav tako na podeželju. Omrežje se gradi naprej. V mestih (vsaj Ljubljana) ni nič slabše od Si.mobilovega.

Sam nisem imel take iskušnje...je bilo dosti slabše tuševo omrežje sploh internet.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Simobilovo podatkovno omrežje je meni delovalo porazno, sredi LJ. po AC pa itak večino samo Edge bit.

Mobitel...to edino leti v slo. No, pa T2 pomoje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Predvidevam, glede na to, da imajo malo omrežje in malo uporabnikov, skoraj ne bi rekel, da so vse HSPA kapacitete nabasane.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
gamero: glede da Tušmobil postavlja bazne kjer jih Mobitel ima in jih Si.mobil nima. Preverjeno s seznamom baznih iz baze od Googla.
simobilgoogle.png
simobi2.png

WeWatchingYou: a se ga greš napit na Studenec?
grin1.gif

sad: jaz imam ali na "ročno tušmobil ter ročno UMTS" ali "ročno tušmobil ter samodejna izbora". Zagotovo omrežje deluje boljše s ročno izbiro. Če si skoz na UMTS signalu je zagotovo boljša izkušnja s UMTS only kot dvojni način.

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Kolikor jaz uporabljam Tušmobil (uporabljam ga samo za data v iPadu 2 --> UMTS900), so moje izkušnje malo mešane.

Večja mesta so odlično pokrita... v Ljubljani so rezultati velikokrat boljši kot pri konkurenci (pač manj obremenjeno omrežje). Tudi obala je odlično pokrita. Na podeželju se pa zelo hitro obrne. Velikokrat se zgodi, da kljub polnem signalu prenos podatkov konkretno trokira. Doživel sem tudi že to, da mi je kljub polnem 3G signalu preklopil na Edge (verjetno preobremenjeno omrežje). Na avtocesti stvar tudi zelo niha... 3G, E, 3G, E, 3G, E... ampak nek signal je pa skoraj vedno.

Kar se tiče večjih "rovt", lahko pa tudi izgubiš signal. Npr. na regionalni cesti iz Černomlja do Grosupelj mi je kar precejkrat preklopilo na Mobitel omrežje. Podobna je situacija na cesti iz Škofje Loke do Idrije. Ampak to so že izjemne razmere.

All in all... za svojo ceno še vedno odlična storitev. Simobila sicer ne poznam podrobno, ampak mislim, da so s signalom nekje tam tam. Z mobitelom se pa ne more primerjat... UMTS900 gor/dol...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Mikrohard - tko kokr si zapisal je nekak realno stanje, s tem da preklapljanje med 2G/3G nima vpliva na voice, se mi je pa tudi že zgodilo da sem na 2g normalno govoril že le z 1črtico (E72).... klic ti bo prekinilo le če bo popolnoma zmanjkalo signala in preklopilo na Mobitel...

Jado - meni-->settings-->wireless&netw.-->Mobile Networks-->Network op.-->Search networks in izbereš ročno TM.... vendar pazi, ker je android tko nastavljen, da se v primeru da ga rebootaš, manual nastavitev spet spremeni v automatik...