Tuš Vesolje?

ggregor

Zelenc'
8. dec 2010
5
0
1
Pred kratkim se prišel na tuš vesolje in dobim za prejšni mesec dodatno še 8€ za GPRS prenos podatkov. Imam HTC-ja Wildfire in imam izklopjen Data roaming tako da se preko mobitela signala ne da surfat. To sem tudi danes stestiral. Ko izberem mobitel mi zapiska in izgine internet ikonca in internet ni mogoče uporabiti. Če grem na internet mi napiše Connection failed in mi da opcijo Wi-fija da izberem. Prekoračil pa tudi nisem ker sem na koncu meseca pregledal stanje in mi je ostalo še 1.8GB podatkov.
Ima še kdo take težave pri tušu da kr izručunava dodatno internet?
Data roaming pa tudi pripričuje da ne moram iti na net preko drugega omrežja!

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
že znana težava ja... žal android kljub temu da imaš vse pravilno nastavljeno še vedno prenaša podatke v primeru, da si na @m omrežju, določene aplikacije so očitno požvižgajo na te nastavitve... je pa TM pred kratkim ponudil možnost zapore date v @m omrežju preko USSD-ja: *121*4*1*1# , je brezplačno

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
meni se je isto dogajalo na androidu, očitno tečejo vedno neke aplikacije v ozdju katere vlečejo internet...sedaj uporabljal vesolje v e72 nokii in nimam teh težav.

očitno ima android res take težave in se poveže na vsa možna omrežja, ki so na voljo. svetujem ti, da narediš to kar ti je smrkc povedal. blokiraš prenos podatkov na m@ omrežju in potem ne bi več smelo.

250768

Zelenc'
25. mar 2009
24
0
1
Najbolj bo zanimivo ko bo nekdo šel s takim telefonom v tujino, saj imaš blokirano samo Mobitel omrežje, tam bodo računi zanimivi.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če bo šel v tujino, bo moral kakšno nastavitev za povezovanje spremeniti ali izbrisati (npr. user name), da prepreči povezovanje, pa bo. Drugače pa to ni pomanjkljivost operacijskega sistema, ampak "feature", katerega so prav veseli operaterji.
grin1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik 250768 pravi:
Najbolj bo zanimivo ko bo nekdo šel s takim telefonom v tujino, saj imaš blokirano samo Mobitel omrežje, tam bodo računi zanimivi.

mislim, da je Bush enkrat zapisal da je problem v tem da telefon ne loči dobro med MNCjem (293) 70 in (293) 41, tako da bi glede na različen MCC 293(SLO) itd., zapora v telefonu morala delovati tako kot je treba - lahko mogoče kdo to potrdi, nekdo ki je že testiral?

mataur

Pripravnik
10. jun 2010
52
0
6
Grosuplje
Citat:
Uporabnik ggregor pravi:
Pred kratkim se prišel na tuš vesolje in dobim za prejšni mesec dodatno še 8€ za GPRS prenos podatkov. Imam HTC-ja Wildfire in imam izklopjen Data roaming tako da se preko mobitela signala ne da surfat. To sem tudi danes stestiral. Ko izberem mobitel mi zapiska in izgine internet ikonca in internet ni mogoče uporabiti. Če grem na internet mi napiše Connection failed in mi da opcijo Wi-fija da izberem. Prekoračil pa tudi nisem ker sem na koncu meseca pregledal stanje in mi je ostalo še 1.8GB podatkov.
Ima še kdo take težave pri tušu da kr izručunava dodatno internet?
Data roaming pa tudi pripričuje da ne moram iti na net preko drugega omrežja!

Točno to se je zgodilo moji ženi, na enakem telefonu, enaka vsota in enako obdobje (prejšnji mesec)
confused-1.gif

Sedaj smo blokirali in redno spremljamo dodatno porabo...za enkrat vse OK
Meni so se poleti na hrvaškem pojavljali prenosi preko GPRSja na desireju...bil striktno samo na WiFiju...vsota tam okol 16€

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik mataur pravi:
Meni so se poleti na hrvaškem pojavljali prenosi preko GPRSja na desireju...bil striktno samo na WiFiju...vsota tam okol 16€

potem se ni za zanašat na to funkcijo in je najbolje spremenit APN v nastavitvah pa maš mir...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
imam desireja in izklopljen background update in data roming in na sploh samostojno povezovanje. Do sedaj brez težav v tujini.
To da se vam v tujini povezuje na net je očitno nekje ena kljukica preveč/premal. Na namizju imam 2 widgeta. Enga za vklop interneta in enga za vklop updejtov. Če sta oba izklopljena se mi nikamor ne povezuje. Tudi če je samo updejt vklopljen in internet izklopljen se ne povezuje.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
Uporabnik 250768 pravi:

KLIK

Pomembno - prenos podatkov v tujini
Za večjo varnost in zaščito naših uporabnikov smo v skladu z direktivo Evropske unije omejili porabo GPRS storitev v času gostovanj v tujini. Vsak uporabnik lahko v Evropski uniji nemoteno prenese 32MB podatkov. Tolikšen prenos vas bo med gostovanjem znotraj Evropske unije stal približno 50 EUR brez DDV. V državah izven Evropske unije pa je prenos podatkov občutno dražji, zato vam priporočamo, da si porabo izračunate na naši spletni strani, kjer so navedene vse cene po posameznih operaterjih in državah.

Kaj omejitev prenosa podatkov pomeni za uporabnika?
Ko boste dosegli 80% porabe, boste prejeli SMS sporočilo o vaši trenutni porabi. Po izkoriščeni celotni količini 32MB prenosa podatkov pa lahko povečate količino še za dodatnih 32MB. To lahko storite na dva načina:

1. Pri doseženih 32MB prenosa podatkov boste avtomatsko prejeli SMS obvestilo s povezavo do spletne strani na mobilnem portalu Tuškabina. Sledite povezavi na podstran, kjer lahko odobrite porabo nadaljnjih 32MB prenosa podatkov.

ALI
2. Pošljite SMS sporočilo s ključno besedo "GPRS TUJINA" na številko 7070. Prejeli boste povratno sporočilo z naslednjo vsebino: "Uspesno ste povecali vas limit za dodatnih 32MB prenosa podatkov v tujini. Tusmobil"

Poslano SMS sporočilo je plačljivo. Če je sporočilo poslano znotraj Slovenije, se odšteje od zakupljene količine SMS sporočil v vašem naročniškem paketu ali se obračuna po veljavnem ceniku Tušmobila. Če je sporočilo poslano iz tujine, se obračuna po veljavnem ceniku tujega operateja. Povratno SMS sporočilo je brezplačno.

Potrebujete večjo količino prenosa podatkov v tujini?
Na vašo željo vam bomo omogočili tudi dodatno količino prenosa podatkov v tujini. Vendar, če ste v tekočem mesecu že uspešno povečal svoj limit, lahko dodatno porabno aktivirate le z izpolnitvijo posebnega obrazca. Obrazec lahko izpolnite na vseh prodajnih mestih Tušmobil.

V kolikor boste po že uspešno opravljenem povečanju limita v tekočem mesecu ponovno poslali SMS zahtevo za dodatno povečanje limita, boste prejeli naslednje povratno SMS obvestilo: »V tekocem mesecu ste ze povecali limit za dodatnih 32MB prenosa podatkov v tujini. Za dodatne informacije poklicite 070700700. Tusmobil"

Za več informacij se lahko obrnete na naš klicni center za pomoč uporabnikom na telefonsko številko 070 700 700 ali na elektronski naslov info@tusmobil.si.

ggregor

Zelenc'
8. dec 2010
5
0
1
Men so za 16MB zračunal 8€ z DDv-jem kaj bi bilo če bi bil v tujini. Bil sem pred 2 mesecem na hrvaškem vendar nisem imel težav z tem. Če preklopim na mobitel mi zapiska naredi v trikotniku klicaj in napiše Data roaming You have lost data connectivity becose..... Grem pod settings in networks je in pod mobile network napiše to ko odkjukaš in obkjukaš napiše: Attention You are now roaming. Data roaming may result in signifcant charges. Do you want to enable roaming network connection? Včasih preklopim na mobitel to predvsem v službi ker tam je zelo slab signal ker me ne mora dobit kdo na telefon!
Čakam na tušov odgovor! Imel sem 2 leti 30 paket in brez težav! Zdaj pa ..... pa še to. Ko sem prišel iz 30 na 20vesolje so mi upalil še 10€ zaradi spremebe paketa!
frown-1.gif
Taka lepa hvala za 2leti in ob tem da sem ostal pri njih!

HVALA vsem na odgovorih!
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

ggregor

Zelenc'
8. dec 2010
5
0
1
Rešitev:
1.)*121*4*1*1#
2.) APEK

Reklamacija na TUŠ mobilu je bila zavrjena! Pritožba na APEK! Ker niso mogli dokazati da sem gostoval v drugem omrežju ker tudi nisem so se sprijaznili in mi bodo vrnili denar! Njihova zavrnitev in trditev je bila da sem gostoval v drugem omrežju in da se vidi to na raz. računu!