Tuš kabina

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Ve kdo mogoče, kje bi se dalo dobit tuš kabino ki je zaprta s 3 strani? Dimenzije 80x120 se pravi 2 stranici po 80 in daljša na kateri bi bila vrata (drsna ali navadna), prozorno steklo, čim bolj minimalističen izgled.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Enako so relevantni linki, ki sem jih prej nalepil... Sem bil pred podobnim problemom pred dvemi ali tremi leti, ko smo prenavljali kopalnico... Odlocili smo se, da raje damo samo dve stekleni steni in eno pozidamo... pa se to predvsem zaradi svetlobe...

thumb_IMG_0695_1024-20160726-082956.jpg
thumb_IMG_0694_1024-20160726-083016.jpg

V stacuni (Domtrade Zabnica) je ta tuskabina izgledala takole:

thumb_IMG_0452_1024-20160726-083103.jpg

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Od kar sem se vselil v stanovanje, vidim, da pri tuširanju pušča tuš kabina. Ne vem kdo in kako je to montiral, ker sem v stanovanju šele teden dni, vendar pa nikjer ne vidim, da bi bila kabina kakorkoli tesnjena s silikonskim kitom. Ker tudi sam nimam izkušenj s temi zadevami, me zanima, kaj kupiti, da lepo zadihtam zadevo? Verjetno kakšen prozoren silikonski kit? Na kaj moram biti pozoren? Verjetno mora biti pred nanašanjem silikona vse 100% suho itd...? Še nekaj priloženih fotografij:

Nazadnje urejeno:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Najprej preveri, kje ti vse pušča. Nato področja, kjer se bo nanašal silikon (ali pa vse) dobro očisti in posuši. Nato se nanese beli sanitarni silikon. Glede na to, da še to nisi počel in da rabiš še pištolo za silikon in seveda mirno roko, raje prepusti vodovodarju, ki ti bo prišel zamenjat cev za bojler. Lahko pa tudi men rečeš, ni panike..
cool-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Klasika je, da teče ven na stiku tuš kadi in kabine (okvirja). Ta stik zasilikoniraj ter stik stene in kabine. Običajno zadostuje da se zasilikonira z zunanje strani.

Kupiš beli silikonski kit za kopalnice (sanitarni) in nekomu reci, da ti potegne (silikon
grims-1.gif
)..seveda rabi(š) še pištolco.

Na vsak način mora biti površina suha, razmaščena - torej očiščena. Pa kakih 12 ur (idelano 24 ur) se potem ne smeš tuširat (oz. drugače polivat).

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Sem sinoči že sam uredil, tako da sedaj zadeva tesni. Pištolo sem si sposodil od prijatelja, silikonski kit pa kupil in to še preden sem bral, da naj bi za kopalnice uporabljali Sanitarni, ki ima dodatek proti plesni. Skratka, uporabil sem navadnega, neutralnega od podjetja TKK iz Srpenice. Najprej sem silikon nanesel od znotraj kabine (tako so mi povedali), vendar je voda še vedno puščala. Sicer je bilo vode manj, pa vseeno. Na koncu sem silikon nanesel še iz zunanje strani kabine in sedaj zadeva tesni.
Verjetno obstaja možnost, da se zaradi neustreznega silikonskega kita s časoma pojavi plesen, vendar računam v roku enega leta obstoječo cheap plastično kabino vreči ven in montirati stekleno. Do takrat pa upam da bo dihtalo.
Je pa zanimivo, da ko sem se zanimal iz katere strani zatesniti kabino (znotraj ali zunaj), mi je vsak govoril drugače. Estetsko je verjetno res lepše od znotraj, vendar pa se mi zdi, da je od zunaj bolj ziher.

Aja, pa nikjer ni pisalo koliko časa se ne smeš tuširati. Na forumu pod svojo streho je bila podobna debata in tam so pisali, da se lahko tuširaš takoj, ko se silikonski kit strdi, saj ga voda ne topi. Tako sem tudi storil in se tuširal 2-3 ure kasneje.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Moje izkušnje so take da če tesniš od znotraj voda še vedno nekje najde pot ven. Če od zunaj, potem ni problema.

Plus...če od zunaj, potem lahko voda odteče nazaj proti tušu...od znotraj te možnosti nima in na koncu pristine zunaj na ploščicah.

(jaz sem pri sebi z obeh strani da je za ziher
wink-1.gif
).

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
En let ti bo po vsej verjetnosti držalo brez plesni. Če ti pa plesneti začne pa nič hudega, bo že počakalo.