Gradnja tuš kabine

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.515
7.030
113
a voda in elektrika sta zapozicionirana zdravo za gotovo? če se na novo tuš dela domnevam da se bo tudi poden ven metalo, pa do inštalacij prišlo, pa da se da tole malo preurediti. Tuš je mus ali je lahko banja? ker tisto prostor pod oknoma kar kliče po banji, lepo obzidana in na koncu, če je prostor predolg, lahko narediš poličko ali kake niše, pride lahko zelo lepo in vredno welness looka, kot ga ima tudi takle tuš. potem daš v desni spodnji kot (tam kje je zdaj tuš) stolp pralec in sušilec. Prostor med banjo in stroji zapolniš z dvojnim lijakom in magari omarico po meri. Bo ogromna in čisto na desni strani je lahko del namenjen za umazano perilo - 10 cm do stroja. ne vem koliko je prostora, ampak lijak če bo dvojni mora biti poziciniran tako, da potem odtok takega koša ne moti. Če je odtok 1, je itak na sredini pa ne bo problema, če bosta 2, je treba pa prej malo pogledati to. nad lijakom ogledalo (lahko spet omarica ali ne). ogledalo je lahko zelo veliko in lahko potem kamot dva vštric stojita.

na kontra steno daš pa tisto lojtro. Lahko pa tudi še kako omarico po potrebi ali konec koncev še en wc. res pa je spet vprašanje, ali je to kopalnica za enega samskega ali za familijo.

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Pred par meseci sem zaključil s prenovo kopalnice in namenoma nisem dal notri nobene omare. Ko sem podiral staro kopalnico in praznil omarice je bilo notri za pet velikih škatel same krame, ki sedaj stojijo v garaži in ne vem, če je že kdo kaj iskal v njih. Imam doma tri ženske in je bilo robe nenormalno veliko. Tisto nujno je v omarici pod umivalnikom, fen, brivnik in podobno. Notri je poleg pralnega stroja še koš za perilo. Sedaj vsak v kopalnico iz svoje sobe prinese kar rabi ter po uporabi spet odnese nazaj.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Gre za gradnjo v 2. štuku hiše. Zadeva je še brez tlakov in vsega, tako da se bo napeljava delala na novo + talno gretje. Dimenzija je 260 x 215. V 1. štuku je v kopalnici trikotna banja in je prostor kar vredu pokoriščen. Ni pa v njej pralnega stroja. Sušilca pa ne misliva dajati noter. Imam še celo mansardo na voljo za sušenje perila.
Ne gre za to, da bi impresioniral bejbe, z bejbo sva si zamislila tako postavitev.
wink-1.gif

@Vincent: 90*90 tuša niti pod razno ne bom dajal notri. Imam raje banjo. Glede mrazu mislim da nebi blo problema, saj ga zdaj pri banji tudi ni (ni nobene zavese). Omare se bojo verjetno delale po naročilu, tako da bo prostor levo od umivalnika tudi izkoriščen. Širšega umivalnika ne bova dajala, ker sva zelo malokrat oba naenkrat za umivalnikom. Skica je zdaj bolj na hitro narejena, da se ve kje je treba napeljat vodo.

@Jabe: Wc je na srečo v drugem prostoru. Opcija z banjo obstaja, ampak obvezno trikotna. Čeprav me punca mal postrani gleda.
grin1.gif

@jetamp: Maš kar prav glede krame. Pri nama sicer par omaric bo, poličke ne bo pa nobene. Ker tam se pa res samo šara nabira! Obvezno bosta tudi predala za belo in pisano perilo.

Ste me strašili, da bo lojtra rjasta ratala. TAKO je pozicionirana v 1. štuku že okoli 10 let, pa ni niti sledu o kaki rji. Pa kakšna kaplja sigurno prileti nanjo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.515
7.030
113
ne nori s kotno, kjer ni treba. tukaj je taman za ravno in tudi največ prostora ostane za ostalo. npr 1. in 9. slika http://www.prostorama.si/blog/svetovanje/nasveti/oprema-kopalnice-4del-tus-in-kopalna-kad.html

izbor ploščic in kadi je seveda tvoj, gre za način izvedbe. to izgleda res top, pa je v bistvu nič neke šminkerije. vzidana banja z ne glih 20x20 ploščicami s 5mm fugami, ki pač izgleda češko. že standard 60x30 izgleda super. če hočeš imeti pa kotno banjo, pa da takole izgleda, je pa že težje in dražje. Po defaultu niso tako elegantne, obzidane na 3 štenge izgledajo češko, zavzamejo še več prostora. Če pa hočeš polkrog pa gor mozaik za tak izgled je pa drago. grem lahko na račun pogledati
tongue-1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.558
1.157
113
Meni pa se ne zdi napačna postavitev.

Sem tudi ravno pri izdelavi kopalnice, in sta mi tako vodovodar kot pečar, kot v trgovini rekli, da je 120 cm brez stene dovolj za 99% uporabnikov
grin1.gif
Sam sem sicer tudi o tem razmišljal, vendar sem se na koncu odločil za 100x100, vendar zastekleno.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
omarico in pralni stroj bi jst zamenjal.
Za vsako ko boš pred umivalnikom stal, boš gledal 10+cm lufta in prahu za strojem in par cm okol stroja, ker čist na tik stisent ga ne moreš/ne smeš, ko se centrifuga vklopi in ti tolče po umivalniku.
Vseeno bi pustil odprto opcijo za sušilc;)
Namesto poličke bi dal omaro ali pa nič. Na polički se bo samo šara nabirala. Pač tam se bo odlagalo vse možno.

Glede tuša, eni se v bani stuširajo brez špricanja okol (men ni jasno kak jim rata), eni bi pa rabli kabino do stropa:) Jst bi probal brez vrat, vendar bi naredil tako, da bi lahko kasneje dodal vrata.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
btw, pralni stroj rabi pipo in odtok. Ne moreš kar tak prerazporejat v kopalnici.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
@Fusion: Tudi ta opcija obstaja ja. Samo sem pralni stroj itak mislil zakriti s pultom. Tako bi bil pomoje najbolj skrit. Nad pult bi pa prišle še kake omarice. Čeprav za majhne kopalnice pravijo manj je več.

@Yogi: Tudi sam imam isto izkušnjo z vodovodarjem in trgovcem. Če bo pa špricanje problem, se bo pa naknadno vgradilo vrata. Edino lojtra bo malo na poti.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
btw, pralni stroj rabi pipo in odtok. Ne moreš kar tak prerazporejat v kopalnici.

pravi, da dela na novo, tko da lahko prestavlja.
Voda pa predvdievam, da itak pride po tisti steni, kjer je radiator, ker čez vrata sigurno ne gre. Mogoče nad vrati, kar pa dvomim:)

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
Jaz bom imel tuš 100 x 120 (120 bo samo steklo) spredaj odprta, mora bit dovolj. Sem 100x premeril itd. Kako bo v praksi pa kdaj drugič. Bana bo v drugem prostoru, velika, ker smo veliki :D

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.558
1.157
113
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
@Yogi: Tudi sam imam isto izkušnjo z vodovodarjem in trgovcem. Če bo pa špricanje problem, se bo pa naknadno vgradilo vrata. Edino lojtra bo malo na poti.

Ne bo. Ker so vrata pri širini 100 cm lahko široka le 60 (tudi 45 je dovolj za vstop/izstop pri normalnem človeku!)
wink-1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.691
1.322
113
Jaz sem tudi zastavil zidano tuš kabino 100 na 100 brez vrat, za začetek. Vrata se bodo namestila po potrebi. Tuš ročka pa bo, ker se las ne pere vsak dan. Roža je nepraktična, ni čudno, da je cela kopalnica ošpricana. Vse za modo.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.691
1.322
113
Dobiš, so jih imeli že pred 1940 po zaporih
evil.gif

Druge stvari mene motijo pri uporabi vode, to pa ni stvar te teme.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.515
7.030
113
Roža je meni super. jaz kar stojim spodaj en čas pa se odklopim...

No, saj tudi na prvi sliki je, sem malo gor poskrolala. Imam nadometno varianto armature, pa, kolikor se spomnim, so imele vse, ki sem jih zapazila,tudi slušalko, na podometne pa sploh nisem bila pozorna

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Dobiš, so jih imeli že pred 1940 po zaporih
evil.gif

Druge stvari mene motijo pri uporabi vode, to pa ni stvar te teme.

Voda mora krožit.
evil.gif
Tako da je poraba nepomebna, vsaj pri nas bo.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Bom kar tole temo malo obudil.

1. Kje oz. katere znamke kopalniško pohištvo ste kupovali? Rad bi dobil nekoga, ki ima v ponudbi tudi omarico na izvlek, za umazano perilo. Pa ga ne najdem. Vem, da to zna narediti vsak mizar, kaj pa večji ponudniki? Pri Kolpa san ne najdem take omarice.

2. Kakšne so izkušnje so s temi Ceramic plus premazi na WC školjkah. Gledam rimless Villeroy-Boch, pa je kr nekaj razlike v ceni s premazom ali pa brez.

3. Se še splača pipe/podometne dele/ rože/... kupovati na kaki tuji spletni strani?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.515
7.030
113
1.) žal ne vem, imam od mizarja.
2.) imam pri ideal standard. Super zadeva.
3.) ko sem dve leti sama kupovala, je bilo v nemčijo bistveno ceneje. vse od školjk do pip. samo kad imam kolpa sanovo. ki mi jo je privlekel keramičar. megabad, skybad, emero ipd.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Bo verjetno treba res kar iz Nemčije naročiti. Razlika v ceni za Villeroy & Boch 660010R1 s premazom:
Ideo.si
Wir-habens.de

Že samo pri stranišču se 60eur privarčuje, pa tudi deska je gor kar nekaj cenejša.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
Ne primerjat cene na speltu, ker v DE so poanvadi to zadnje cene,pri nas pa na te cene ki jih imajo kao v cenikih še 30% off. vsaj tako so moje pretekle izkušnje. In s tem odnosom tudi v naše trgovine. V DE še vedno lahko kupiš.