Moja dolgoročna izkušnja. Pri lepih in dragih krilnih vratih se je 3x zlomil pant. Jasno, da je bil pri drugi menjavi že problem z dobavljivostjo. Če se zlomi še enkrat, bo vrata treba menjati, ker kompatibilni niso več dobavljivi.
Poceni pleksi drsna vrata delujejo enako kot prvi dan. S čiščenjem ni nič več dela ali težav, kot pri steklenih ob predpostavki, da je tuš kabina dovolj velika, da v njej počepneš (kar 80x80 ni, v 90x90 se pa že da).
Ne pravim, da kupi poceni pleksi steno, ampak pri tvojem tlorisu bi vzel kotno polkrožno, ker se mi zdi, da bi kvadratna preveč posegla v prostor. Pri nas vrata vedno puščamo delno odprta (zaradi kroženja zraka), tako da je tudi bi bilo tudi zračenje pri drsnih manj moteče. Pri 90x90 bi sam naredil dve vgradni polički za šampone in razmislil o podometni pipi. Pri kotnem izhodu tudi izstopiš v prostor in ne v stranišče oz. umivalnik, kar je ugotovil tudi BojanP.
Po mojem mnenju je najboljša alternativa drsnim vratom pri majhni kopalnici tole:
Sicer imaš še več pantov, ki se lahko polomijo, ampak sama tuš kabina ti, ko ni v uporabi, ne zasede praktično nobenega prstora.