Tur d' sloveni ali ruska ruleta po kolesarsko

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Ne vem kaj točno pravi nova post-zvcp prometna zakonodaja o vožnji z biciklom po javnih cestah, ampak skupina 10ih se verjetno še vedno nima kaj vozit po dva ali celo trije vštric. Ne glede na to kako pisani so njihovi dresi.
bonk.gif

Če se četica jutri znajde na naslovnici Slovenskih novic ne trznem niti malo, kaj šele potočim solzo.

Priskrbi si spremstvo z lučjo, pejt na štadion, na privat pisto... ali pa se vozi lepo po pravilih za enosledna vozila, kot vsi ostali. Sem že razmišljal ali jih ustavim in povprašam po zdravju, pokličem 113 ali enostavno poraziram
evil.gif

Btw, da zadevo postavim v kontekst: sam grem z veseljem kam z biciklom, sploh v družbi, sem tudi fen cestnih koles.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Glede na to, da niso imeli spremljevalnega vozila očitno ni bil organiziran trening. Eni so pač bedaki, jaz se še po neprometni asfaltirani cesti ne peljem rad, kaj šele vštric po glavnih cestah.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
459
83
tam ko se terc po tori rola
Po predpisih se skupina kolesarjev lahko pelje po dva in dva.... Koliko kolesarjev se šteje kot skupina, ne vem na pamet. Vem pa, da na cesto niti pod razno ne grem s kolesom. Hvala bogu za kolesarske steze.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Ja, če imajo spremljevalno vozilo.
Ne vem pa zakaj se kolesarji nimajo vsaj toliko radi, da bi pazili sami nase. Konec koncev so šibkejši udeleženci v prometu, nekateri pa se obnašajo, kot da so 40-tonski šleparji.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.106
16.310
113
dejansko ja.... sploh mi ni jasno kako je lahko toliko d3bilov na kolesih s takšnim obnašanjem.... sam osebno sem ogromno prekolesaril s cestnim kolesom, sam, v dvoje, troje, prav tako v večjih skupinah (klubi itd) pa mi nikoli ni na kraj pameti padlo, da bi se nekaj na polno izpostavljal, vedno sem se zavedal, da sem šibkejši udeleženec v prometu, vedno konstantno opazoval dogajanje v prometu za menoj in se posledično umikal, če sem že vozil vzporedno s še kakšnim kolesarjem in mislim, da nikoli nisem jezil voznikov v bližnji okolici (razen če sem jih prehiteval čez ovinke ter po klancu navzdol, počasnele pač
evil.gif
) ...v glavnem, da se biti normalno vključen v promet brez kakšnih težav, le v glavi moraš imeti vse skupaj razčiščeno...... da je pa to bolj redkost pri nas v prometu pa tudi ni nekaj novega.

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
No meni je zadnjič prišel po mojem pasu nasproti nekdo z rolerji.
bonk.gif
To je ozka, dokaj prometna regionalna cesta, mislim, če je že po zakonu v redu (roler naj bi se smatral kot pešec), pa bi lahko vklopil vsaj zdravo pamet. Kaj ti pomaga, če si imel po zakonu prav, ležiš pa ves polomljen v bolnici.

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
ksz

Ma to je katastrofa... Danes na relaciji Naklo-Kranj skupina kolesarjev (vštric seveda) po glavni cesti, kljub temu da je vzporedno 2 metra široka ASFALTIRANA pot za ta namen...

Potem pa dobiš nekoga pred sabo ki z avto vozi za njimi...
cry12bpy.gif

Mah, jaz imam ogledala zavarovana
evil.gif

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
ksz

Ma to je katastrofa... Danes na relaciji Naklo-Kranj skupina kolesarjev (vštric seveda) po glavni cesti, kljub temu da je vzporedno 2 metra široka ASFALTIRANA pot za ta namen...

cry12bpy.gif

evil.gif

Tole je pri nas kar stalno. Ne vem kaj jim je, mogoče jim tista stranska cesta (ki teče vse od Nakla pa do Kranja) ni všeč. Preveč kanalizacijskih jaškov ali kaj.. ne vem, jaz se vedno tam peljem pa nimam težav.
ZELO nerad se kje peljem kjer je omejitev na cesti 90, ampak tukaj okoli nimamo povsod urejenih kolesarskih poti pa če hočeš kam pridt pač moraš.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
vedno konstantno opazoval dogajanje v prometu za menoj
Ni potem bolj smiselno voziti po levi, kot pešči, namesto da si vrat skoz zvijaš?

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
ksz

cry12bpy.gif

evil.gif

Tole je pri nas kar stalno. Ne vem kaj jim je, mogoče jim tista stranska cesta (ki teče vse od Nakla pa do Kranja) ni všeč. Preveč kanalizacijskih jaškov ali kaj.. ne vem, jaz se vedno tam peljem pa nimam težav.
ZELO nerad se kje peljem kjer je omejitev na cesti 90, ampak tukaj okoli nimamo povsod urejenih kolesarskih poti pa če hočeš kam pridt pač moraš.

Ce jim tista stranska cesta ni vsec, kaj pa potem naredijo ko pridejo v Kranj? Nesejo kolo naprej??

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Imajo več hudih možnosti
hysterical-1.gif

- razjebano Kidričevo
- kockasto Koroško
- in vegasto obvoznico navzdol proti supernovi
smile-1.gif

res se je težko odločiti kam zaviti
evil.gif

elth

Pripravnik
20. avg 2007
418
24
18
Kavčke
Ob prehitevanju takšnih kolon kolesarjev ki vozijo v štric ponavadi izvedem pojačano čiščenje vetrobranskega stekla
evil.gif

Nič ne šparam, kaj šele da bi imel visokotlačno pranje prednjih žarometov.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.106
16.310
113
mah, to bi mogu met samo za take primere eno izmed šobic na haubi kar direkt na desno obrnjeno...
evil.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
dejansko ja.... sploh mi ni jasno kako je lahko toliko d3bilov na kolesih s takšnim obnašanjem.... sam osebno sem ogromno prekolesaril s cestnim kolesom, sam, v dvoje, troje, prav tako v večjih skupinah (klubi itd) pa mi nikoli ni na kraj pameti padlo, da bi se nekaj na polno izpostavljal, vedno sem se zavedal, da sem šibkejši udeleženec v prometu, vedno konstantno opazoval dogajanje v prometu za menoj in se posledično umikal, če sem že vozil vzporedno s še kakšnim kolesarjem in mislim, da nikoli nisem jezil voznikov v bližnji okolici (razen če sem jih prehiteval čez ovinke ter po klancu navzdol, počasnele pač
evil.gif
) ...v glavnem, da se biti normalno vključen v promet brez kakšnih težav, le v glavi moraš imeti vse skupaj razčiščeno...... da je pa to bolj redkost pri nas v prometu pa tudi ni nekaj novega.

Sam, a ni zanimivo. Tudi sam sem se vozil s kolesom. Sicer gorskim, ma je bilo vedno treba dati skozi tudi nekaj glavne prometne regionalke, preden sem prišel na "moj" teren. Nikoli vozili po dva in dva, če že, pogledoval nazaj in če sem videl avto, smo vedno šli eden za drugim. Ne vem, očitno smo se zavedali, da smo šibkejši člen. Sedaj se pa vse krivi neprilagojena hitrost in že 20 let poslušamo hitrost ubija. Sej potem vsak [censored] misli, da se bomo že ustavljali z avtom, pa četudi so po trije vštric z mislijo, saj je treba voziti počasi, ker hitrost ubija.

Hirarhija, da se prilagajaš močnejšemu, se je čisto sesula. Vsak za svojo rit. Če je pa še šparal 10 let za enga novga pofukanga audija, je pa sploh on glavni na cesti, da mu jebem. Vsi se morajo sedaj njemu podrejat, ker se je on 10 let ne vem komu, da je prišel do enga bednega avta.
bonk.gif

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Koliko od vas kritizerjev tukaj je treniralo kolesarstvo in letno nardilo nekaj 1000km po slovenskih cestah? Dejansko je vožnja dveh ali več kolesarjev vštric veliko varnejša kot vožnja v gosjem redu. V primeru da so kolesarji vštric, vozniki morajo ustaviti za kolesarji in podobno kot za traktorjem prehiteti na varnem mestu. V primeru da so kolesarji v gosjem redu pa bodo vozniki brezobzirno peljali mimo, kolesarje pa (v primeru nasproti vozečih vozil) zrinili na bankino ali v jarek. Še posebej fino je, ko te na 10 kilskem kolesu prehiteva šlepar pri 80 km/h, nasproti pa mu pripelje še en šlepar. Tebi na kolesu ostane 40cm asfalta (zakon kolesarju tudi po obstoječem zakonu dovoljuje 1m prostora od roba cestišča) in vakum, ki te vleče pod priklopnik... V primeru 2 kolesarjev vštric bi tovornjak za kolesarji upočasnil in prehitel po nasprotnem pasu.
Zakonska rešitev v novem ZPCP, ki prepoveduje vožnjo vštric je neustrezna in favorizira avtomobile/tovornjake ter ne ščiti šibkejšega v prometu.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Vsak mora v glavi poštimat stvari in se sprijaznit, da če je šibkješi, se mora prilagodit, umaknit, ne izstopat.
Z veseljem povozim klesarja, ker umikal se mu pa ne bom, da se bo on vozil po sredini ceste, gospod. Zakon lepo pravi, koliko od roba se lahko pelje, pa samo eden po eden.
Če si treniral kolesarstvo, potem so ti povedali, kaj je nevarno in kaj ne. Da sem jaz tvoj trener, te vržem iz kluba, bedaka.
Da ne govorim o pešcu. Ima pločnik, a on hodi ob praznem pločniku zraven po cesti ali celo na drugi strani ceste. Tle ni izgovorov. Pač ga povozim, in nisem kriv, ker ne spoštuje prometnih predpisov. Samo držim se tega, da ne pijem in ustrezno prilagodim hitrost.
Le tako se bodo bedaki naučili reda, eni v krsti, eni pa na invalidskih vozičkih, če že reda ne znajo narediti policisti.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Bravo maurice, kaj drugega reči kot pa zaželeti, da se čimprej najde še kak maurice, pa po možnosi povozi kakega člana tvoje družine...