TUNINGBOX digitalOne

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Potem pa se spet vprašaš če se splača v 100hp jajček vlagat nek denar za predelave, ker bo tudi z 130hp še vedno nepremičnina.
smile-1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Eh to tak al tak, da se na noben avto ne splača NIČ vlagat......pač hobij, neko veselje, ...itd To pol vsak po svoje presodi, če se mu splača al ne....... jaz upam, da je to obdobje za mano, ko sem samo za avto delal
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
to nima smisla, se vsakič vozit nekam ... po vsakem servisu, zato se mi zdi da je prihodnost kr v teh instant zadevah
wink-1.gif

to se ti samo zdi....:)
že med remapi so razlike OČITNE, jasno po nekje 200 kilometrih ko se elektronika prilagodi, da ne sprašujem dalje kako je z regulacijo turbine (tlak), regeneracijo raznih FAP in DPF filtrov med vožnjo (post-vbrizg) itd.
je pa tvoj avto:)

čisto možno, da se, pač potrošniški pogled in dokler ni neke statistike da od 100 vgrajenih takih čipov zariba 60 avtov, z profesionalnimi remapi pa 0-5 se itak večina odloči za cenejšo varianto, poleg tega pa še dosti bolj udobno
wink-1.gif

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
KSZ

A je zgodba okoli tega končana?
In, kako je končana? Je Box montiran, al je že naročena nova turbina in dober Remap?
Mogoče odenehal od vsega skupaj?
lp
ps: to ni mišljeno kot provokacija

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Imam box za 100€ v Passatu 66 kW in se obnese odlično! Pospeški so boljši in ni tako glasen nad 120 km/h. Zdej po cca 5.000 prevoženih z boxom pa lahko rečem tudi da mi je poraba padla za ene 2 deci.

lp, Z

sandichamp

Fizikalc
10. avg 2007
479
29
28
Sam sem kupil od theitalianbox na Ebay.co.uk. Pospešuje pri nižjih obratih. Za porabo ne morem nič napisati, ker nikoli nisem primerjal v istih pogojih. Končna pa je višja. Imam Stilo 120 Mjtd.

LP Sandi

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Te zadeve delujejo tako da so vmesni člen med senzorji in računalnikom. Podatke pridobljene iz senzorja prilagodijo tako, da računalnik regira z vžigom, ubrizgom, tlakom reagira drugače kot bi pa sicer in tako poveča moč. Seveda obstaja dosti večja možnost (kot pri pro remapu) da reagira malenkost narobe - kar ne pomeni takoj fuč mašine / turbine ampak počasno smrt. Lahko pa tudi da ne. Zdej ne vem kako vaši "pro" maperji delajo mape. Če jih sam naložijo in preverijo prirastek moči na valerjih (brez diagnostike) potem lahko da ni dost bolš. Če pa naredijo tako kot se zagre je pa to čist druga pesem.

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
sej to... teli boxi ti pač spremenijo določene parametre tako "na pamet" oz. "na blef", tuning firme pa naj bi prilagodile le-te prav striktno za tvoj motor in to je ta glavna razlika, za moje pojme vredna tistih 200€ doplačila. o čipanju bencinarjev brez turbine pa sploh nebi.......

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Za 200€ več (na 100€ osnove) ne pričakuj individualno prilagojeno mapo, ampak gre za tipsko mapo, ki se kopira v vsak tak model...