Tržnice

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pred kratkim sem delal reportažo o ljubljanskih tržnicah, vse lepo in prav, ampak ena stvar mi pa ni jasna:

na enem mestu je nekih 20+ ponudnikov sadja in zelenjave. kako zavraga jim znese? kaj je tisto, da se jim splača, ker mi ni jasno, kako lahko 20 zelenjadarjev proda toliko, da imajo za dnevno preživetje in kako se to potem dejansko med sabo gledajo?

kako nekdo nekaj proda oz. proda nečesa več, če ima pa dva metra naprej naslednji enako zeleno solato, enako lep paradajz in enake grške mandarine ...

to mi ne bo šlo nikoli v glavo ... mislim ... svaka čast, da jim znese, meni ni jasno, kako ...
redface-1.gif
 

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No evo, par mesece nazaj pa je en pisal kako bajno zaslužijo tile zelenjavarji. Mogoče najdeš kje post, je blo kregarije okoli tega še pa še.
 

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Jaz sem povedal, da stane v Italiji cel zaboj (mislim, da berivke,...) tam 5 EUR - približno 5 kg, tu je pa 125 gramov 3 EUR.
10.gif
 

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pa okej, naj bo, ampak, maš ti ne vem, 20 zelenjadarjev tam, vsak prodaja npr. samo berivko, zdej, proda eno glavo na dan, to je dobra kila, dobi tist 1€. pa recimo, da jih proda 20 na dan ... je to 20€. če ima tam 50 kg berivke ... sej to zgnije ... pa nimajo samo berivke. kako se tud stranke odločajo, h komu it in kje nabavt ... a zdej ma pa un boljšo zeleno solato, kt un tamle 3 metre naprej, k je bolj zelena, al kako?
 

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.135
14
38
Noben ne proda sam kilo solate. Ce bi vsak zasluzil euro na dan jih v enem tednu ne bi bilo nikjer vec.
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
torej, večina teh zelenjavarjev ima vsak svoje stranke. največ uspeha imajo kmetje s "domačo" robo... (domača v narekovajih ker ni nujno da je domača... velikokrat jim namreč zmanjka določenega artikla pa ga "poštukajo"). drugače pa RVC-ji so kar dobri če je pridelava domača. tisto o ita robi je pa tak: splača se če greš dol s šleparjem... za eno ali dve gajbici se ne splača...