Noup, imaš prav tudi ti - študija o kriminalu mladine v EU (obdobje 80. in 90.)Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Mea culpa, imaš prav.
/se posuje s pepelom.
Jaz bi trdil ravno obratno: če si se včasih pretepal, si bil pohvaljen, če se pretepaš danes, kaj hitro končaš v zaporu za mladoletne. če si imel včasih težave v šoli, so ti sošolci pomagali in si pregural skozi šolo, danes te pošljejo k 50 psihologom in psihiatrom, ki te označijo za retarda in zgodba je vač ali manj zaključena. Včasih razlik med otroki niti ni bilo (vsi starci so imeli stojadino, vsi smo imeli isto trenirko), danes pol razreda živi samo z mamami na minimalcu, drugo polovico pa v šolo vozi šofer (pretiravam - želim zgolj povedati, da so socialne razlike danes mnog bolj vidne kot nekoč).Citat:
Uporabnik jure_jankovich pravi:
Dejstvo je, da je današnja mladina precej bolj zaščitena, kot smo bili sami. Matr, če v šoli samo koga grdo pogledaš, maš zagotovljeno tožbo. Da ne rečem, kako spoštovanje gojijo do starejših.
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Jaz tudi mislim, da sta vzgojiteljici "priznali" dejanje zgolj zaradi samega pritiska.... Kar se pa tiče izobrazbe in vzgojiteljic....no...to NISO ravno najbolj brihtne in izobražene osebe, je ena moja poznana oseba dala pred kratkim čez to izobraževanje in izpit za vzgojitelja in ko sem poslušal kakšni so ta izobraževanja in testi....z IQ na nivoju sobne temperature bi jih naredil kot za šalo. In če takšnemu potem malce zagroziš ali pa predstaviš kompletno situacijo tako, da se le-ta prestraši, boš prav na hitro dobil osebo, ki bo priznala neprimerno ravnanje ter podpisala odpoved. To leti na tole -Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
Če neki izobraženi ovci ne znata zagovarjat svojih stališč...
Citat:
Mam dva šoloobvezna in enga v vrtcu. Tamala naša je od hudiča, pa jo je prfoksa takoj prizemljila, je naslednji dan jamrala mula, da noče v ta vrtec, da hoče dotična, da je vse po njenem..
Tko, da.... pač so problematični in neproblematični froci, imaš vzgojiteljice, ki znajo in ki ne znajo. Tko je danes v službah. Teb na strokovnem nivoju tud nebo noben pamet solil, če stvar obvladaš in boš to zagovarjal, ne pa mencal in fuknil odpoved.
Pa se ti pozna de si šprical, veš, .....Citat:
Glede nato da sem fasal kr nekej ukorov, pa v srednji pred izključitvijo zaradi špricanja...
Bi rekel, da mi ga je razredničarka dala like keks v srednji šoli.........
Vsak delodajalc lahko proba kar če, oz šef... Če si ti sigurn v svoje delo, te ne more nič zjebat.. Očitno pa se ti čutiš tko nesposobnega da bi na prvo žogo pritiska fuknil odpoved...
tud taki so... Al pa delavec, ki ne skrbi za svoje prispevke in prihodke na koncu pa jamra.... Sploh tega nebi pričakoval od neke izobražene osebe, da bo dala opoved kar tako... Zame to pomeni očitno priznanje krivde...
Zdej delajo medijski bum, zaradi dveh ovc in problematičnega mulca....
Citat:
.
.
.
Zdej delajo medijski bum, zaradi dveh ovc in problematičnega mulca....