trimo trebnje

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ampak drzavi ni kaj vrnit, ker drzava nikoli ni bila lastnik. Lastnik je bilo delovno ljudstvo saj ni slo za drzavno ampak za druzbeno premozenje. Drzava naj postima zakonodajo, da ne bo potrebnih žnj agencij in uradov, naj razbremeni gospodarstvo in plače zaposlenih ter uvede rigorozne ukrepe zoper davčne kršitelje. Potem bo tezko kdo rekel da ne placuje davkov ker so previsoki, kdor jih itak nikoli ne bi placal bo nasrkal, pa tud denar za policaje bo ostal.

467716-post_slo.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Drzava naj za tako vodenje samo uvede ustrezne sankcije.
Pa revizijske službe naj opravijo delo, sploh v podjetjih kjer ni dobička.

privat firmo vodiš po željah in sposobnostih.
kraje in izčrpavanja pa policija ne jade.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Privat firmo res. Je pa tukaj past. S kreditom sem lahko jaz lastnik tudi googla.
Naj v državi ze poiščejo ljudi ki so dali 5mrd nezavarovanih kreditov.
Meni ga niso hoteli dati niti za 20%investicije.(zavarovanje- hipoteka ali pa nsvs varcevanje, lahko tudi oboje)

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
¸čak, a ni prodal konzorcij bank, ki so deloma v državnem lastništvu.

Namen banke je obračanje keša in ne lastništvo nekih največkrat nekoristnih podjetij in nepremičnin. Banke denar služijo z denarjem in ne klepanjem pleha, zato je logično, da bodo kleparijo prodali, da pridejo do denarja - njihovih surovin. In to bodo storili v trenutku, ko ugotovijo, da lahko z obračanjem kupnine več zaslužijo, kot jim prinaša dobička podjetje, katerega lastniki so.
Je pa res, da v naših državnih bankah ne velja ekonomska ampak politična logika - in to nas tepe.