trije otroški sedeži v avtu, ki ni enoprostorec

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.712
113
pri taščici
Pa saj ravno zaradi GE se trapastega delam, ker ga nekateri z smaxom primerjajo. Že tam sem ga trapasto primerjal z grand modusom in grand scenicom če ga nekateri pametno primerjajo z GE.
Bi bilo zanimivo napisati notranji volumen avta in ne zunanjo dolžino.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
GE ima eno bistveno pomanjkljivost, če izvamem čisto osebno zamero, da je pač renault, in sicer, nima drsnih vrat, namesto tega ima ogromna težka vrata mimo katerih se moraš v boksu v nakupovalnem centru tlačit in pripenjat otroke, mi sploh ni jasno, zakaj so na to pozabil. Z Renaultom nekak nikol nisva prišla skupaj, pa naj bo to Clio razred, Laguna al pa GE, je pa to moja čisto osebna zadeva. Če to odmisliš in seveda drsna vrata je GE eden uporabnejših avtomobilov na trgu.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Niso pozabili oz. spregledali... Pač precepcija proizvajalca, ki ima zadosti podpore v kupcih. GE je v razredu limuzinskih kombijev, povdarek je limuzinski in takim drsna vrata ne pritečejo. Drsna vrata so domena dostavnikov (Multivan, C8, Peugot 807 da naštejem najopaznejše) imajo korenine v kombijih za prevoz robe.
Glede na to, da se vozila prodajajo tudi z vrati brez problema (Ford, Renault, Opel) se proizvajalci požvižgajo na tarnanje...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Tudi jaz v mondeu karavan 2002 vozim 3 otroke,.. zdaj že brez sedežev a vseeno,..
Notri so šli trije z malo muke,.. se jih je pa dalo pripet,..
b

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Niso pozabili oz. spregledali... Pač precepcija proizvajalca, ki ima zadosti podpore v kupcih. GE je v razredu limuzinskih kombijev, povdarek je limuzinski in takim drsna vrata ne pritečejo. Drsna vrata so domena dostavnikov (Multivan, C8, Peugot 807 da naštejem najopaznejše) imajo korenine v kombijih za prevoz robe.
Glede na to, da se vozila prodajajo tudi z vrati brez problema (Ford, Renault, Opel) se proizvajalci požvižgajo na tarnanje...
Bogve zakaj se je vw odločil za drsna vrata v novi generaciji sharana. Tud tista o dostavnikih je bosa, ker je GE v razredu velikih enoprostorcev, tako kot C8 trojček, pa Galaxy in Sharan, pa ameriški Grand vojager in podobni.

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Renault je imel v začetku devetdesetih Renault Nevada. Res da ni imel linoleja nalepljenega na boku, imel pa je lahko 7 sedežev in je kljub tretji klopi še vedno ostalo nekaj prtljažnika.

Nevada je karavanska različica R21. Tudi njegov naslednik Laguna Break se je dobil s 7-imi sedeži.

Jurekl

Zelenc'
3. maj 2016
2
0
1
Če komu pomaga, sem izmeril širino druge vrste sedežev nekaterih avtomobilov. Širina pripenjam v obliki XLSX tabele.

Priponke

• 2423203-AvtomobiliSirina.xlsx
    9,2 KB · Ogledi: 471

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Jaz imam v Hondi Accord limuzina 2004 zadaj 3. Jajčko pegperego na desni, romer kidfix na sredi, romer king na levi. Gre skozi in ostane še 2 cm na vsaki strani do vrat. Menim, da v večino avtov lahko dobiš 3 sedeže not.. sploh če sredinskega daš le jahača.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Tvoja izjava velja samo za avte, ki imajo zadaj...klop. Čim je "klop" bolj ritno oblikovana, ni šanše da daš tri zice not.

jello

Guru
22. sep 2008
10.154
3.875
113
Bolj kot v širini klopi je fora v širini srednjega "sedeža". Ker ti vedno srednji sedež, tudi jahač, pokrije vtičnice in se lahko slikaš s tistimi frej centimetri pri vratih. Od manjših avtov je recimo peugeot 307sw eden tistih v katerega grejo trije dokaj brez težav.

PS jahač ni nič ožji od navadnih sedežev. Ravno obratno, je širši od sedežev s podstavkom. To je večina tistih do 15 kg ki imajo še svoje pasove.

Nazadnje urejeno:

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Občasno se to še, da improvizirat, da bi pa vsak dan tako vozil otroke je pa verjetno no-go. Sploh pripenjat otroka v jahaču ali sedežu +18kg je cel podvig v takem avtu.

jello

Guru
22. sep 2008
10.154
3.875
113
Res je. Sem delal to nekaj mesecev potem pa zamenjal avto. Ne samo da gre lazje, dva se zdaj pripneta sama. Je pa rešitev lahko tudi to da en sedež daš spredaj, ženo pa zadaj na sredini. Če ni preširoka.
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.712
113
pri taščici
Zakaj bi se drzali. Ce so trije zadaj, imajo vsi "skoljkaste" sedeže(ce nimas jahacev) . Tudi zena na sredini, ki se nima za kaj prijet.
In ja otroci se ze sami pripenjajo, edino spominjam jih se da si morajo pas zategniti, kar je malo tezje.

Nazadnje urejeno: