trije otroški sedeži v avtu, ki ni enoprostorec

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
p407sw omogoča precej normalno uporabo.
pri ostalih si omejen s pripenjanjem. če so brez lastnih pasov, jahač in un en prej, potem ni šans.
če imajo svoje pasove, pol se da kaj urediti.

gre tudi v pasata, sam ne vem kaki sedeži.
predlagam pa test.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
po tistem angleškem testu sodeč se da tudi v nekatere avte razreda golf nekako spravit 3 sedeže

tole piše za focusa (in podobno za alfo):
There is enough space for three child seats in the second row, but only if you use a backless booster seat in the centre spot, which don't provide the same side impact protection as would be offered by a full-back booster.

tole pa za astro:
In our test, there was sufficient width for us to fit three full-size booster seats with backrests on the second row.

Golf in megane pa očitno odpadeta...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Z malo spretnosti in vrstnega reda smo imeli tak setup v Clio II, Modusu, Lanosu. Nikakor ni šlo v Laguna III (srednji sedež preozek) in sedež enostavno prekrije zaklope pasov za bočna sedeža.
Načeloma so avti dovolj široki (razen kakšna Japonska/Korejska minijajčka). Problem je, kot sem že napisal v širini srednjega sedeža na zadnji klopi in razporeditvi zaklopov za zadnje pasove.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Ma če mene vprašaš varno v nobenega, zimprovizirat se da pa v vsakega. Pogojno so šli v Cromo trije, ker je bil sredinski višji, ko je blo treba šaltat na večjega še pri tretjem sedežu, me je zabolela glava in sem kupil enoprostorca. To bi moral naredit že zdavnaj prej in bi imel pol manj jajcanja, tko sem imel pa vedno v glavi, da jest pa enoprostorca ne, ker je prevelik in nevemkajše. Zdaj sem pristal na največjem možnem in si vsakič posebej rečem....kaj za vraga mi je blo prej, da sem se leta matral pri privezovanju. Enoprostorca stlačiš v boks in brez težav spraviš skozi drsna vrata mulce ven. Da o zaprtem roloju brez zlaganja legokock pred potjo na morje ne govorim.

Nazadnje urejeno:

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.231
2.836
113
Lublana
Obišči stran
Zadnji uporaben družinski karavan je bil Buick Roadmaster.

1996buickroadmaster1350-.jpg

Pravzaprav so čez lužo edini sploh delali dovolj uporabne karavane za večje družine. Zdaj so jih že zdavnaj zamenjali mini vani ali po naše enoprostorci.

jello

Guru
22. sep 2008
10.154
3.875
113
Renault je imel v začetku devetdesetih Renault Nevada. Res da ni imel linoleja nalepljenega na boku, imel pa je lahko 7 sedežev in je kljub tretji klopi še vedno ostalo nekaj prtljažnika.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ne, ker sta dva izrazita sedeža in sredi bolj kot ne en greben. Saj ne rečem da ne bi šlo, samo je odvisno kateri sedeži bi bili in seveda ne na IsoFix.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Predvsem je zadeva odvisna od samih sedežev. Naštudiraj kako ima avto pasove zadaj in potem preveri vpenjanje posameznih modelov avtosedežev. Fajn je, da skočiš do kakšnega Babycentra in tam še v živo sprobaš. S pravilno izbiro se v precej avtomobilov spravi zadaj tri avtosedeže. Kot pomoč imaš pa moje in od jello-ta slike v linkani temi.

Off: dobrodošel v klubu ''čudakov''.
grin1.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Citat:
Uporabnik Carlito149 pravi:
A v Superba se ne spravi zadaj treh avtosedežev?
Superb je ozek in dolg avto. Definitivno občutno ožji od kakega mondea, ima pa občutno več prostora za noge zadaj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Razumem da imasuperb ožjo klop ker je 7,1cm ožji, ne razumem da ima (edit mondeo) manj prostora za noge, če je daljši za 11 cm in ima medosno daljšo za 9 cm.

Malo se trapastega delam glede na tisto temo o nakupu večjega enoprostorca....

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Dobro jutro. Sedaj ko si se zbudil pa še enkrat preberi, vklopi možgane in dojel boš da avtor pravi da je ima Superb več prostora zadaj kot Mondeo.

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Pa kaj morate toliko otrok delati, mejte 1 ali 2 pa ne bo problemov tudi v cliotu ne
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
roberto:
ja dobro jutro, ima več prostora zadaj po dolžini (vsaj tako eni pišejo, ne vem, nisem sedel v njem) kljub temu da je precej krajši tako v skupnim meri kot v medosni razdalji od mondea(tako pravijo podatksi na spletu) . Kako je to mogoče?
Ima pa ožjo klop, ampak je tudi precej ožji, to je pa res in se nekako poklapa.

mater sva na bojni nogi zadnje čase, boš moral na staropramen priti.... upps ni zaloge

evo sem ti popravil objavo. Bolj razumljivo?
Mondeo je daljši pa ima manj prostora.
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik chancey pravi:
Pa kaj morate toliko otrok delati, mejte 1 ali 2 pa ne bo problemov tudi v cliotu ne
evil.gif
Raje bodi tiho pa bodi vesel, da bodo ti otroci tvojo penzijo plačevali...
evil.gif

...aja, ne bodo je.
tongue-1.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
roberto:
ja dobro jutro, ima več prostora zadaj po dolžini (vsaj tako eni pišejo, ne vem, nisem sedel v njem) kljub temu da je precej krajši tako v skupnim meri kot v medosni razdalji od mondea(tako pravijo podatksi na spletu) . Kako je to mogoče?
Ima pa ožjo klop, ampak je tudi precej ožji, to je pa res in se nekako poklapa.

mater sva na bojni nogi zadnje čase, boš moral na staropramen priti.... upps ni zaloge

evo sem ti popravil objavo. Bolj razumljivo?
Mondeo je daljši pa ima manj prostora.
confused-1.gif
Imam mondea, imel sem ta novega superb-ja tri dni. Ko sem se vsedel v superba, mi je bila prva opazka vetrobransko steklo zelo bliže glavi, tudi ožji je bil, tako da sem se počutil utesnjenega napram mondeu. Za štos sem dal moje planinske palice iz prtlažnika mondea, ki jih imam počez prestavit v superba pa ni šlo. Sem jih moral postavit v diagonalo. Na zadnjih sedežih superba je pa nenormalno veliko prostora za noge, tako da ne vem kdo to rabi, razen če ne voziš dvometrašev.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Razumem da imasuperb ožjo klop ker je 7,1cm ožji, ne razumem da ima (edit mondeo) manj prostora za noge, če je daljši za 11 cm in ima medosno daljšo za 9 cm.

Malo se trapastega delam glede na tisto temo o nakupu večjega enoprostorca....

v dolžini avta so skriti
odbijači, maska, motor, armatura, dve vrsti sedežev, prtljažnik.
GE ni nič daljši od galaxy pa je notri prostornejši. pač je kljun krajši.