trgovski centri kranj

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Odprl bi trgovino z oblačili v Kranju pa me zanima kateri trgovski centri v Kranju so aktualni. Vem, da je qlandia, mercator...še kaj?

Kateri je najbolj obiskan po vašem?

Hvala!

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Qlandia je kar zelo obiskana, prav tako Mercator Primskovo. Potem imaš še Supernovo Savski Otok in Tuš Planet.

Bolj pri kraju so pa Dolnov, plejs okoli bivšega Tuša (sedaj JYSK), stari center Kranja, Stara Pošta, morda bo kaj na voljo v prenovljenem Globusu...

Kako velik prostor iščeš in kdo so ciljni kupci?

Nazadnje urejeno:

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
če že mora biti v trgovskem centru potem ali novi tuš ali pa qlandia.
se mi zdi da si v tušu še najbolj izpostavljen - kino, biljard pa še nočni klub. vse to ima tuš kar ostali v kranju nimajo.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Ciljna skupina so ženske, stare 15-40, ker so cunje po zadnji modi, škornji, modni dodatki in torbice. Prostor pa bi moral biti velik tam okrog 40-60m2 s skladiščem vred.

Tuš je kul, sam mora biti gužva podnevi, to kaj se zvečer dogaja meni ne pomaga. Kje v centru mesta pa je največja gužva čez dan, da se splača met butik?

hvala za informacije, vsaka pomaga.

Nazadnje urejeno:

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Lej največ obiska ima Qlandia...nato Mercator Primskovo šele nato TUŠ ( kateri je po obisku čez dan zelo polom )...pač imajo napačne štacune in folk ne hodi tolk. Center je itak umru par let nazaj in je vse prazno...je res da bi verjetno v centru dobil najcenej lokal...samo kaj ko je res malo folka...če hočeš imet velik obisk pojdi v Qlandijo....tam je vedno veliko ljudi

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Za Tuš sem predvideval, da je tako ja, ker je tudi tu v Pomurju tako. Sploh pa opažam, da so ljudje zelo vezani na Spar, kjer je ta živilski trgovec tudi ostalo laufa boljše.

Problem je, da je qlandia zasedena pa tudi drugače je težko pridet noter, če nisi uveljavljen.

Normalno je najlažje priti v center. Je ta nasplošno mrtev al samo glede trgovin? Kje se vseeno giblje največ ljudi v centru?

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Ker še ni takih izdelkov v Kranju, kot bi jih jaz imel. So pa v ostalih večjih slovenskih mestih.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Mogoče za idejo:

V Mengšu se gradi novi hipermarket Mercator. Baje naj bi bil zgrajen do konca leta. Mengeš rabi eno tako trgovino. Poskusi.
priden.gif

pa še to: Lokacija je zakon, ker je na cesti, ki vodi v Kranj, Kamnik, ... Ljudem je spotoma, če gredo iz službe ,)

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Kje se vseeno giblje največ ljudi v centru?

Med Globusom in Mayrom/posto, ostalo se mi zdi precej bolj zalostno (kar se tice ljudi, ki bi bili pripravljeni kaj zapraviti in ne gredo samo na avtobus ali kaj podobnega).

V Qlandii imas kot veliko prednost se zastonj parkirisca v blizini, tega v centru ni (oz. je vse zasedeno ali se pa ljudem ne ljubi malo pes).

Tus mene asociira samo na poljske Milke in poceni jogurte, tja pac ne bi sel kupovat nic, se najmanj pa nobel obleke. Samo da je vse poceni, poceni kino, poceni jogurt, poceni ... Ce imajo zenske iz tvoje ciljne skupine podobno percepcijo, potem je jasno, da tam nimas kaj iskati.

Sicer mi Spar naredi podobno asociacijo, a ga najprej povezem s CityParkom, kjer imas trgovine od nobel do masovnih, za vsakega nekaj. Qlandia v KR je en tak CityPark v malem.

Mercator je malce odrocen (cjazenje proti rondoju se kar vlece).

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Mi lahko poveš katera ulica v centru je to, med Globusom in Mayrom? Bo treba iti malo v Kranj pogledat, kako kaj zadeve stojijo....dejstvo je, da je težko priti v trgovski center.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Se mi ne zdi center prav "umrt"...veliko je lokalov, ljudje kofetkajo...morda bi se taka trgovina za nobl bejbe prijela tam? Gimnazija je blizu, teče projekt "nakupujem v mestu".....v velike centre se je težko uvalit.

Je pa v Mercatorju na Kokrici trgovina tvoje kvadrature večkrat prazna, menjajo se najemniki...tudi tam je frekvenca nakupovalcev velika, samo ne vem koliko je ciljne skupine vmes.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Podobno razmišljaš kot jaz...tole kofetkanje je itak odlično za moj tip trgovine, ker ravno bejbe ga največ kofetkajo, pol pa še skočijo hitro po dobre šuhe.
smile-1.gif
Pa še gimnazija je blizu? Tudi odlično....bo treba pogledat center, je najlažje začet.

Na Kokrici? To moram gledat Primskovo ali Savski otok? Ker gledam na Mercatorjevi strani izbor lokalov v teh dveh MC.

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja gimnazija je blizu, zraven bo pa v bivšem Globusu nova knjižnica..

Na Kokrici je pa Supermarket:

SUPERMARKET KOKRICA

CESTA NA BRDO 5
4000 KRANJ

Telefon: 04 231 94 60

Redni obratovalni čas

PON: 07.00-19.00, TOR: 07.00-19.00, SRE: 07.00-19.00, ČET: 07.00-19.00, PET: 07.00-19.00, SOB: 07.00-15.00, NED: 08.00-12.00

27.4.2010: ZAPRTO, 1.5.2010: ZAPRTO, 2.5.2010: ZAPRTO, 25.6.2010: ZAPRTO, 15.8.2010: ZAPRTO

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Se ti slučajno sanja tako na pamet, da je sedaj tam kje kakšna zaprta trgovina v zadnjem času? Probat ni greh....Katere ulice vse so aktualne poleg Prešernove?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
V centru edino Maistrov trg, Prešernova pa morda še Glavni trg...

Drugače morda še Bleiweissova (pokojninski blok?) pri novem rondoju, kjer je zaprta in prazna bivša trgovina Petrič jeans...ampak moram ti povedat, da so vse tekstilne trgovine že pred časom pobegnile iz centra...kot sem rekel, morda imajo na občini za oddajo prostorov kaj posluha, glede na projekt Nakupujem v mestu...pol ti pa zalaufa pa greš nekam na boljšo lokacijo