Trgovine danes

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
No sej pol sm skočila v Meka na enga čikna & pito
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Bedasto se mi zdi da bi bile trgovine 24/7 odprte. Če je tako hudo pač pojdite v gostilno jest. Vam bo vzelo manj časa kot kuhanje, denarja imate pa itak dovolj, saj praktično delate 24/7 in nimate časa iti v trgovino. Tisti sistem z noč in dan trgovinami mi je bil bolj všeč. Z dražjo robo so pokrili "višje" plače zaposlenih. Sedaj morajo celi centri delat da si kupimo mleko in kruh al kaj??? Pa ne mi rečt, da se zvezkov, čevljev in podobnih zadev ne da drugače kupit kot za praznik oziroma nedeljo

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Nekateri med tednom delajo od jutra do večera da jim že vse štacune zaprejo ko pridejo iz šihta če sploh pridejo, tako da nedelja ostane edina opcija.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
ksz

za vse, ki ne utegnete (oz. utegnemo) ob 'normalnem' času v štacuno, je vsak dan do 22ih odprta tudi štacuna 'daš, dam' al kako se že zdej imenuje (bivši 'imaš imam'), na celovški pred tivolijem. Sicer ima bolj nujne zadeve, a včasih pride prav.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Nekateri med tednom delajo od jutra do večera da jim že vse štacune zaprejo ko pridejo iz šihta če sploh pridejo, tako da nedelja ostane edina opcija.

Naj delajo še v nedeljo
bonk.gif

Me prav zanima kdo ima več kot 80 ur na teden (250 na mesec)
rolleyes-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Saj ne rabiš 80 ur ...
Pon-pet 8-18 (nič redkega), potem je pa treba it domov otrokom živjo rečt pa je trgovina zaprta. Sobota je za okol letat (izleti ipd ...), otrej ostane nedelja.
Vem, katero vprašanje sledi: zakaj bi ta lahko šel domov k otrokom, trgovec pa ne? Odgovor je enak kot pri zdravnikih, policajih, novinarjih, TVjevcih ipd: ker so vnaprej vedeli, da je to pač taka dejavnost ... Če jim ne paše v njej delat, ji nihče ne drži pištole na glavi ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa malo zamenjaj timing in v soboto opravljal vzdrževanje/nakupe saj je vse odprto vsaj do 14 ure če ne do 20 ure. Pa v nedeljo letaj po izletih...
Čisto tko, že najmanj 1 leto (pa bo več) nisem šel v nedeljo po fasungo... Ker se da v soboto vse opravit.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Prvič: trgovci so tam zaradi mene in ne jaz zaradi njih, zato naj se oni prilagajajo in ne jaz.
Drugič: sobota je za izlete zato, ker lahko zanje zagonim cel dan, v nedeljo popoldan sem pa rad doma (ker je v ponedeljek delovni dan) ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he, po isti analogiji boš pa ti v nedeljo sedel v uredništvu in pisal "članke" za revijo, katero bom blagoslovil prebrati, saj si tam ti zaradi mene...
Sicer si pa očitno še premlečen, da bi se spomnil da so bilie včasih štacune tudi po 3 dni zaprte pa smo vseeno preživeli in si uspeli nabaviti živila.
Pa pri sosedih ni bilo nič bolje...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Kaj misliš, da med vikendi ne delamo? Preštej, koliko vikendov med pomladjo in jesenjo ni dirk ... Seveda delamo saj delamo revijo, ki izhaja zaradi bralcev (te pa pač zanimajo tudi dirke). I ker so dirke ponavadi ob sobotah, pon-pet pa itak delam, mi za štacuno ostane le še nedelja. Pred ali po pisanju članka.
Se pritožujemo? Zahtevamo prestavitev dirk na pon-pet?
Misliš, da na dnevnih cajtngih ne delajo ob nedeljah? Se pritožujejo?
Ne, ker so fer in vedo da so si sami poklic izbrali. Trgovci so si ga tudi.

Po 3 dni zaprtih + 4 dan samo dopldne za par ur odprtih štacun se spomnim - in se mi nič ne kolca za njimi. Zdaj jih ni več in temu se reče napredek.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Napredek? Mogoče. Ampak priznaj, tudi takrat ste imeli vse nabavljeno in niste stradali. Ta "napredek" pa ni nič drugega kot podpiranje lenobe.
Če se že tako radi primerjamo z Avstrijci... Tudi oni so dooolgo časa imeli odprte trgovine do 17, max. 18 ure in prehrambene trgovine (ala Spar) do 19 ure med tednom in 12 oz. 14 ure ob sobotah. Nedelja "geschlossen". Enkrat tedensko podaljšan delavnik do 20, 21 ure za nakupe takih revežev, ki niso uspeli nakupiti med rednim delovnim časom.
Tako da ta napredek je lari-fari, samo podpira lenobe v svoji neorganiziranosti...