Trgovina z "arhitekturnim" materijalom v MB

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
POzdravljeni

Prejšnji teden sem po MB iskal aritekturni materijal, vendar nikjer v MB nisem našel. Iskal sem Rotring pribor (ravnila, mape, isograpfe...)
A se da to kje v MB dobiti?
Hvala

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Kaj pa AutoCad? Drgac pa nimam pojma kje bi se to nabavlo
Kaj ima zdaj AutoCad z Rotringi??
bonk.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Pred dolgimi leti smo to kupovali v MK knjigarnah.
Tudi jaz se spominjam, da je to včasih imela MK. Sem šel vprašati pa so me gledali kot da sem jih vprašal če imajo del za Apollo 11
bonk.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113

Welcome to the 21st century.... drugač rotringov nimajo več niti v srednjih šolah.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/juqRzHWEZcw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/RC9_UUrgDJ4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Welcome to the 21st century.... drugač rotringov nimajo več niti v srednjih šolah.
A ti misliš, da arhitekti samo z računalniki delajo??
bonk.gif

Pa ne vem zakaj dobivam takšne odgovore, če sem samo lepo vprašal kje rotringe dobim...ti mi pa software prodajaš
stupid-1.gif

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.128
91
48
Pozabi naše klošarje, ki znajo samo marže nabijat. Naroči iz npr. Amazona .
Jaz bi itak prepovedal v šoli na CAD risat. Šele ko znaš na paus in veš kaj-kako-zakaj, potem pa ja. To ti je isti štos ko razni super-duper grafično-matrični-algrebrosolvični kalkulatorji. Nema. Ko znaš s svinčnikom, potem pa može.

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Vem, da v Lj jih majo v MK (konzorcij).
Je pa v Mb sicer ena firma, ko ma tak material, spomnim se, da sm tam nabavu risalno desko. Sam se ne spomnim več kje, neki bol na obrobju
Če ne druga, pa greš v europark pa da ti jih tam narocijo iz Lj..

Al pa tule naročiš prek neta: solušn

Nazadnje urejeno:

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Pozabi naše klošarje, ki znajo samo marže nabijat. Naroči iz npr. Amazona .
Jaz bi itak prepovedal v šoli na CAD risat. Šele ko znaš na paus in veš kaj-kako-zakaj, potem pa ja. To ti je isti štos ko razni super-duper grafično-matrični-algrebrosolvični kalkulatorji. Nema. Ko znaš s svinčnikom, potem pa može.
467716-post_slo.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Hm.
Na srečo takšnega mnenja niso tisti, ki res nekaj vedo o potrebah prakse in delajo v šolstvu.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
ne morem se čisto strinjat..bolj očitno gre to za posameznike, ki so MORALI ročno risat in zdaj mislijo da so bog i batina..jok brate..če bi pred 50 ali 100 leti imeli že računalnike, bi že takrat z mišem risali. Tako pa...je bil potreben čas. Čez x let boš še samo po zraku mahal. ..

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ne morem se čisto strinjat..bolj očitno gre to za posameznike, ki so MORALI ročno risat in zdaj mislijo da so bog i batina..jok brate..če bi pred 50 ali 100 leti imeli že računalnike, bi že takrat z mišem risali. Tako pa...je bil potreben čas. Čez x let boš še samo po zraku mahal. ..
Sami arhitekti
stupid-1.gif

Za karšnokoli risanje moraš imeti znanje arhitekturne risbe, katero pa lahko pridobiš SAMO z ročnim risanjem. V ročnem risanju je zajeta teorija črte, aksonometrije, perspektive, senčenja, deformacije....
Ko pa si vse to osvojil, pa lahko začneš klikati z miško
zmaga.gif
.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Zanimivo!
Z navedenim se seveda moram strinjati, ker je podoben pristop k učenju tudi v moji stroki (dokler ne razumeš osnovnih pojmov ročne obdelave ti tudi CNC ne bo pomagal)
Bolj me je zbodla pripomba o 'prepovedi risanja v CAD programih v šolah', kakor trditev o nadgradnji znanja.
Omenjena pripomba pa je tako daleč od resničnih dogajanj, da je kar nekoliko komična.
Pa brez zamere!

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.444
6.958
113
Ma povsod, kjer se je vmešala tehnologija, gre postopek po enakem kopitu. Brez tehnologije bi stopicali na mestu, računalniki in računalniško vodene mašine omogočajo marsikaj. ali sploh možnost nekaj narediti ali pa samo to, da smo bolj učinkoviti. Kdor danes v svojem fohu ne pozna dela s sodobno tehnologijo, ki kraljuje v njegovi panogi, je funkcionalno nepismen za svoj poklic! In ne more biti šole, ki tega ne bi naučila, ker potem ne nauči dovolj, da bi lahko rekli, da so izšolali nekoga, ki lahko v svojem poklicu samostojno dela. Problem pa lahko postane to, da kjer ima zdaj računalnik pamet, se človek lahko včasih prešverca, da je nima - je potuha, da ni potrebno znati, kar je bilo včasih absolutno potrebno vedeti, ko se je peš delalo, da je vzdržalo. Postopki izdelave niso več jasni vsakomur, potek dela tudi ne, ker vse računalnik naredi - to pa je problem. Pač tehnologija je nadgradnja znanja, ne pa nadomestek.

Če se vrnemo nazaj na arhitekturni "problem" - jaz sem se naučila google sketchupa, pa osnove renderinga, da kako lepo slikico naše nove hiške naredim. Niti slučajno pa si ne domišljam, da sem zato, ker sem "prerisala" 2d načrte projektanta v 3d, da sem arhitekt, jaz znam samo program uporabljati, o arhitekturi pa vem toliko kot prej. Žal je takih švercarjev vedno več. Prej ga je vsaj praksa prisilila, da se je nečesa nučil, če ga že šola ni, danes se pa folk sprehaja in je profi za nekaj, kar sploh ne razume.