Trgovina na Facebooku

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Nekaj me zanima... Na FB-ju sem opazil že precej nekih trgovin, ki ponujajo svoje izdelke, zraven imajo zapisane cene in tudi možnost nakupa po pošti, pogoje dostave in podobno... A je to dovoljeno oz. zakonito?
Ne vem kako je s tem, če nimaš uradne spletne prodaje...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Kaj pa če jaz kupim na madžarskem neke kremice/zokne/name it, in jih tukaj preko bolhe prodajam je pa kaj bolj/manj zakonito?

Trgovine pač imajo spletno ponudbo oz. spletno reklamo.

Nevidim problema tu.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
To so pač oglasi trgovin.
S tem se tudi preživlja FB.
Sam si reguliraš koliko boš zapravil za oglas na dan.
Varianta na klike, na vtise.....

B81

22. jul 2007
37.862
11.086
113
Najprej na FB ni bilo tega menda...zanimivo bi bilo videti, koliko to stane.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Pa ne mislim jaz tu neke reklame na klike in podobno. Ampak to, da na FB-ju ustvariš skupino ali uporabnika, objaviš slike izdelkov, ki jih prodajaš v svoji trgovini in jih podkrepiš s cenami ter načinom plačila, pošiljanja po pošti in podobno. Skratka da prodajaš izdelke preko FB-ja...
Ne zanimajo pa me neke pasice, kliki in podobno.
zmaga.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
No, kako je zdaj... Ali lahko preko FB profila prodajam artikle ki jih imam v trgovini ali ne? Na FB profilu bi seveda bili artikli slikovno prikazani in opremljeni s cenami ter pogoji prodaje in pošiljanja...
Pa ne spet omenjat reklamnih pasic, ker me le-te niti malo ne zanimajo.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.625
4.575
113
50
Na sončni strani ALP
Če imaš registrirano spletno prodajo in prodajo po pošti, zakaj pa ne...

V nasprotnem primeru, ti lahko "konkurenca" pošlje tržnega inšpektorja.

B81

22. jul 2007
37.862
11.086
113
Saj maš lahko napisane samo cifre, brez € zraven, pa ti noben ne bo nič mogel...
smile-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Kolikor vem je to v nasprotju s pravili Facebooka. Pa dajte no, ne ga tako zasvinjat. Že tako sem alergičen ko me kakšna mikrovalovka prosi za prijateljstvo
bonk.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Mene pa zanima kako je z oglasi na FB, tistimi na desni strani. Imaš varianto na klik in na vtis. Kaj točno to pomeni? Na klik mi je še nekako jasno ampak kaj pa pomeni na vtis? Čeprav tudi na klik je malo hecno. Sam lahko določiš koliko naj bo ta klik vreden???

Recimo, da rečem da imam dnevni limit 1 €. Kaj se mi bolj splača, dat klik ali vtis. In koliko klikov oz. vtisov dobim za to?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.169
1.958
113
Emona / Carnium
Jaz imam npr. oglas na klik, ker mi je bolj pomembno, da me kliknejo kot samo opazijo. Iz tega izhajaj. S tem sem generiral obisk spletne strani ter oglaševal termin za dogodek...
Opazil sem, da so se cene za prikaz ali klik povišale. Sicer pa ceno za klik/prikaz spreminjaš z izibro možnosti pri nastavljanju oglasa (ciljna skupina, starost, države, jeziki,....). Bolj na široko zastaviš, dražje bo glede na učinek...Bolj natančno izbereš ciljno skupino, večji bo učinek glede na ceno oglasa
wink-1.gif

Upam, da nisem preveč zakompliciral...

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Opazla sem še, da ti predlaga ceno za klik recimo od 0,09 do 0,21 €. Kaj za enga vraga naj zdaj to pomeni. Hkrati pa piše, da daš lahko najmanj 0,01 €. Kaj potem dobiš za določen denar???

mistique

Guru
16. jun 2009
14.169
1.958
113
Emona / Carnium
Predstavljaj si tako, da FB večkrat (v 24ih urah) prikaže tiste oglase, ki jih bolj plačujemo. Torej, če daš ti 0,09€ za posamezni prikaz, bo 24ur premalo, da bi te prikazali, ker je toliko več oglaševalcev, ki plačujuejo več za posamezni prikaz.
Predlagam, da za začetek dnevno porabo zmanjšaš in dvigneš ceno na klik...Potem boš približno dobila občutek koliko muzike bo za tvoj denar...Najbolj pomembno je pa to, da izbereš ciljno publiko zelo natančno, ker v nasprotnem primeru se oglasi prikazujejo oz. jih klikajo ljudje, ki niso potencialne stranke...
Na kratko, za 0,01€ ne dobiš nič, razen, če imaš zelo specifično ciljno publiko <črni humor> (npr. pokojnike) </črni humor>