trgovci nas imajo za balkance

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
če noben več nebi kupoval tega sranja, oz. minilano, kaj misliš kaj bi dobavitelj ali matična tovarna naredila
sprasujem se.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Kje ste sedaj vsi, ki hvalite našo sveto trgovsko trojico in pluvate čez Lidl, Hofer,...? Ni veliko treba, da slepi spregleda...

To so tisti, ki še v življenju niso bili v diskontih (ali pa so šli not in se obrnili, ker ni bilo na policah Milke in Jacobs kave). Sem zadnjič pregledoval proizvajalce praškov v Hoferju (ki imajo razna xy imena) - v resnici so Woolite, Vanish... in vsi Made in Germany, Austria, Swiss. Samo neko neznano ime je gor natisnjeno, da lahko prodajajo po polovični ceni
tongue-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Krehm...

Ne bo drzalo. Vanish, recimo, je od Reckitta, in sem ziher, da ne delajo robe za Hofer
smile-1.gif

Aja... @tinker: Pamperske delajo tocno v eni fabriki za celo Evropo. Povsod dobis iste. Tako kot Always vlozke.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.203
1.207
113
www.adriamedia.si
Pamperske: verjame, da so v eni tpvarni, ampak njihova uporabnost (namerno nisem napisal kvaliteta) ni enaka. Ne zdržijo enako, nimajo enakega "oprijema", skratka, ni enako.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Krehm...

Aja... @tinker: Pamperske delajo tocno v eni fabriki za celo Evropo. Povsod dobis iste. Tako kot Always vlozke.

bonk.gif

Ko boš imel otroka boš verjetno opazil razliko. Vidiš na "uč" in na otip, da so pamperske iz "enake" embalaže - torej ista linija - kupljene v slovenskih trgovinah (uvoznik Orbico) in kupljene v Avstriji ali pa v Müllerju drugačne! In to ni "rekla kazala" ampak iz prve roke.
Tako da prosim ne govori, da gre za isto tovarno. Mogoče ista stavba, linija je pa za prmej druga!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Sem zadnjič pregledoval proizvajalce praškov v Hoferju (ki imajo razna xy imena) - v resnici so Woolite, Vanish... in vsi Made in Germany, Austria, Swiss.
Kako si to ugotovil ? Piše v drobnem tisku ?

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Da ne govorim o otroških plenicah Pampers,če jih kupujemo v Italiji jih porabimo ravno pol manj kot če so kupljene v naši Balkan-veniji.

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
ksz..
Se da sploh še kje drugje pri nas dobit npr. Milko, razen v Mullerju, ki je "prava".
Najbolj me razpizdi, da za šrot, ki je namenjen nam balkancem, plačujemo isto ali celo več kot na zahodu
jezen.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
se ne da! se pa strinjam, mene ne moti toliko dejstvo, da dobimo na nas trg tretjerazredne izdelke, strasno me jezi, ker za to placujemo prvo kvaliteto! in morala bi biti izbira!

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.790
5.940
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Krehm...

Ne bo drzalo. Vanish, recimo, je od Reckitta, in sem ziher, da ne delajo robe za Hofer
smile-1.gif

MA kaj spet tupiš bedarije. Pri nas so vse Pamperske made in Poland. Seveda je to Evropa, je pa šrot od šrota. Ta prave Pamperske so pa narejene malo severneje in s tem mnogo boljše kvalitete. Malo pakle poglej, tiste kupljene v Šparu in tiste kupljene v Avstriji.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Citat:
Uporabnik Jerez pravi:
ksz..
Se da sploh še kje drugje pri nas dobit npr. Milko, razen v Mullerju, ki je "prava".
Najbolj me razpizdi, da za šrot, ki je namenjen nam balkancem, plačujemo isto ali celo več kot na zahodu
jezen.gif

V kaksni mini trgovini je bila vcasih, pa so jih vecino unicili veliki trgovci. Kar je en velik problem (tudi v ZDA, mom&pop stores), ker je bila to dejansko normalna konkurenca, s svojimi raznolikimi produkti in razlicnimi drugimi dobavitelji - za razliko od "velikih trgovcev", ki forsirajo svoje. Mi gre na bruhanje, ko vidim, da je Mercator zacel forsirati samo tiste nagravzne kemicne rogljicke od 7 Days (in zadnjic vidim, da je v Tusu isto sranje), ko pa ja vsak alpejadranc ve, da je Bauli "tisto pravo" na tem podrocju.
smile-1.gif

Milka pa je samo v Muellerju ta prava. Tudi cena je edinole tam evropska. Vse druge so bolgarske/ceske, ki so pa celo drazje od nemske/avstrijske.
uf-1.gif

Ampak milke itak ne maram vec.
crazy1.gif

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Citat:
Uporabnik Jerez pravi:
ksz..
jezen.gif

mene isto razpizdi, zato od prihoda hoferja več ne nakupujem v tega balkanskega šrota.
uf-1.gif
Naj se hebejo. Edino če pa bosta še diskontarja začela balkansi šrot tule prodajat, potem pa res samo še muler ostane. No, upam, da se to ne zgodi.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
Najbolj me pa razkuri napis "Proizvedeno v EU"
jezen.gif

Tega bi morali prepovedati. Potem naj napisejo Made on Earth, ki ravno tako nima smisla.

"Made in ime_drzave" je bilo precej pomembno v dobrih starih casih pred divjo globalizacijo, da si lazje razpoznal kvaliteto (or lack thereof). Sedaj pa je rahlo bolj tricky in bi mogoce morali zadevo celo bolj specificirati (ne pa tako posplosevati kot je "made in EU")... Philips je denimo to elegantno resil: Gor pise (vsaj na mojem brivniku): Designed in Holland, Manufactured in China. Ali nekaj v tem stilu.
aplauz.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.989
6.994
113
Samo malo. A ni zakonsko določeno, da mora pisat DRŽAVA porekla? Zdaj če oni napišejo made in EU, še ziher mora bit nekje small print z pravo državo porekla?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
MA kaj spet tupiš bedarije. Pri nas so vse Pamperske made in Poland. Seveda je to Evropa, je pa šrot od šrota. Ta prave Pamperske so pa narejene malo severneje in s tem mnogo boljše kvalitete. Malo pakle poglej, tiste kupljene v Šparu in tiste kupljene v Avstriji.

Razlika je v tem, da smo na razlicni stopnji Pampersk -- Zahodna Evropa prej dobi nove modele in formule kot pa Slovenija, zato se vam zdijo razlicne. Vzemi eno in pol leto stare Avstrijske in primerjaj z danasnjimi Slovenskimi.

"Formula" določenega modela je pa ista ne glede na to kje je narejena.

Really, prosim, ne se z menoj o tem kregat
smile-1.gif

P.S.: Nisem Evrokrat, samo da ne bo nesporazuma. On tupi bedarije, jaz pa ponavadi kruta dejstva
smile-1.gif

P.P.S.: To lahko z gotovostjo tirdim samo za nekatere produkte, o Nuteli nima pojma
wink-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ne.

Ne pozabi, da si (tudi/predvsem) drzavljan Evropske Unije.... Za izdelke narejene kjerkoli v EU je dovolj ce pise "Made in the EU"... Ce je pa zunaj nje proizvedeno, mora pa pisati kje.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
[P.S.: Nisem Evrokrat, samo da ne bo nesporazuma. On tupi bedarije, jaz pa ponavadi kruta dejstva
smile-1.gif

P.P.S.: To lahko z gotovostjo tirdim samo za nekatere produkte, o Nuteli nima pojma
wink-1.gif

res ne razumem, sploh se ne oglasim v doticni temi, toda ti me omenjas kak klatim bedarije
jezen.gif

pa kaj ti mene mogoce sanjas
confused-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
made in EU je v skaldu z EU zakonoidajo, ker švabe niso hotele kupovat poljske robe. sedaj pač kupujejo vse, ne samo germany.

plenice so v avstriji dražje, precej. in naša mala jih nuca predvsem glede na količino popite tekočine in pojedenega mesa.

da bi otrok manj sral v avstrijske plenice še nisem slišal.

glede dejstev je pa dejstvo samo eno. avstrijci so za švabe južnjaki. dalje ne bom pisal. smo pa najboljši ritolizniki.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ne, samo zelo podobne nicke imava, in ti, roko na srce, veckrat blekles kaj,kar bi bilo potrebno prej dvakrat premisliti - da ne omenjam, da Belgijscina ocitno ne pozna locil.