Trgovci nas goljufajo???

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Mene je eden v Mc-u v BTC-ju hotu na hitr. Dal 10€ in mi vrne tri kovančke in drobiž. Vsi trije kovančki po 1€
smile-1.gif
. Za vrnt je imel pa 5.30€. Naslednjič bom naredu isti test. Če ne jaz pa kolega in če se še 1x ponovi zgodba bo zabava.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Danes gres lahko v Interspar pogledati toast uporaben do 3.1.2009....ko trgovko opozoris, ti reče da nima kej .

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
ksz

V izogib nevšečnostim uporabljam tiktak blagajne v mercu. Drugod pa grdo gledam blagajničarki pod prste
grin1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Ti dam čist prav, da si se boril za ceno, ampak moj predlog je, da se naredi posebej blagajno al pa 2 za folk, ki misli komplicirat z zvezdicami, nalepkami, pikami, napačnimi cenami, ločenimi računi itd.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
vsepovsod se goljufa ne samo v trgovini. še javne ustanove goljufajo.
lahko bi našteval a bom omenil primer iz šolstva. Otroci v osnovni šoli so šli v mesto in ker je redna linija prepoceni so raje najeli izredni prevoz, to pa zaradi tega ker je ravnatelj in tale prevoznik v neki navezi. S tem da je redna linija skoraj prazna in tudi otrok je bilo le 20, pa še ura tja in nazaj je skoraj do minute podobna.
¢Pri redni liniji bi plačali 5 EUR, pri izredni pa so 7EUR po učencu. zato ker pol isti prevoznik profesorje pelje na en izlet zastonj oz. z našim denarjem.

goljufije so vsepovsod, le da jih niti ne opazimo.
kaj pa pri vulkanizerjih npr. 3 gume plačaš 1 je zastonj.... halo če pa so že tri dražje kot drugje 4....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz
glede prevelikega zneska še nisem imel težav.

sem pa pakrat opazil, da se prodajalke med policami (niso študentke) v šparu v city parku Lj zelo grdo obnašajo do tujcev. Pač tujec malo zmeden, se ne znajde med policami, ne zna slovensko lepo vpraša prodajalko kje lahko najde kaj, ona pa gleda v drugo stran pa mu kej po slovensko zabrusi, da še mene zvije.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Ti dam čist prav, da si se boril za ceno, ampak moj predlog je, da se naredi posebej blagajno al pa 2 za folk, ki misli komplicirat z zvezdicami, nalepkami, pikami, napačnimi cenami, ločenimi računi itd.

Mislim da si narobe razumel kar sem napisal, oglasevali so ceker za 30eur racuna, ker smo ga rabili zaradi novoletne robe, smo rekli a potem dobimo 3 vrece ker smo vedeli da bo racun tolk vecji pa je rekla ne, zato se je potem zacelo z tremi racuni, ker imajo zgreseno nategovalsko politiko.

Za pike sem pa rekel samo zato ker je bila v TUSu tolk skrt da je sparala na tamalih vreckicah k si jih ponavadi trgas na tone, drugace jest s pikami nimam kej delat, v merkatorju smo dobili pa pike pa smo jih dali eni zenski za nami in je bila nevem zakaj presrecna.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
ksz..

En je omenil hitro blagajno v Mečkatorju, pa dvigovanje sadja na tehtnici. No, to skupaj no-go!
Sva bla z mojo v Kranju v merkatorju, pa sem malo dvignil vrečko s paradižnikom, pa mi je začel piskat na polno, da se znesek ter teža ne ujemata
evil.gif
.Pa sploh ni bi nek dnar (okol 7 centov..)...

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
verjetno je imel v mislih tisto tehtnico, na kateri vagaš sadje/zelenjavo, da dobiš listek, katerega nalepiš na vrečko. Ja potem se ti pa lahko kaj takega zgodi na tej tik tak blagajni, na običajni težko, ker ne tehtajo ponovno sadja ali zelenjave.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ne razumeš poante a ne
smirk-1.gif
če greš ti v eno srednje veliko štacuno, si vzameš zelenjavo ali sadje, stehtaš na tehtnici in obenem malo držiš v zraku, dobiš listek vn, greš na blagajno, kjer ti prodajalka računa vse izdelke, ne bo ugotovila, da si ti držal vrečko v zraku, računala ti bo ceno, kot je na listku.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.584
3.948
113
Ahaaa... kupec lahko ogoljufa trgovca, trgovec pa ne sme kupca... o-kej.

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
ne razumeš poante a ne
smirk-1.gif
če greš ti v eno srednje veliko štacuno, si vzameš zelenjavo ali sadje, stehtaš na tehtnici in obenem malo držiš v zraku, dobiš listek vn, greš na blagajno, kjer ti prodajalka računa vse izdelke, ne bo ugotovila, da si ti držal vrečko v zraku, računala ti bo ceno, kot je na listku.

Pa misliš, da to deluje? - Saj je zelo enostavno tehtnico urediti tako, da listek natisne šele ko je recimo 2 sekundi ista teža. Tega z roko nikoli in nikdar ne boš zmogel narediti - vse je samo teorija!

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Citat:
Uporabnik Florjan pravi:
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
ne razumeš poante a ne
smirk-1.gif

Pa misliš, da to deluje? - Saj je zelo enostavno tehtnico urediti tako, da listek natisne šele ko je recimo 2 sekundi ista teža. Tega z roko nikoli in nikdar ne boš zmogel narediti - vse je samo teorija!

Men je pred leti ratalo (ko so te samopostrežne vage pršle na trg), pa to večkrat (mi je blo pač zanimivo kakšno mandarino prešvercat)
redface-1.gif
, zdej pa baje ne gre več.
No je pa res, da so tud mene v isti trgovini trgovke tudi že fino okrog prnesle (oko za oko
uf-1.gif
).

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Ko je glih tema o goljufanju: a kdo pozna na Petrolu pri glavni avtobusni v Ljubljani eno črnolaso dete na blagajni, mrkega pogleda? S komer sem govoril, vsak je povedal kako ga je probala okoli prinest. Te prav prepriča, da je dala 20€ nazaj, pa če ti še tako trdiš da ni res... pol pa reče, grem gledat na kamero in pride nazaj, res je :] Smrklja okoli prinaša, da to res ni...

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik Florjan pravi:

kaj nej ti rečem, kdor zna, pač zna. Sem že videla, pa ne enkrat, žensko, ki to počne. Meni priznam ne rata, nimam tako mirne roke
grin1.gif
imajo pa tudi to foro, da napolnijo vrečko, stehtajo, prilepijo, nato pa še kao dodajo, vagajo drugič, listek pa stran vržejo.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
LOL, ko pridem v Tušu na blagajno bom rekel "preden kasirate, restartajte blagajno"
grin1.gif

Bohve koliko artiklov potem ni ravno osveženih.

Čeprav tole z restartom mi je bullshit, saj blagajne nimajo baze lokalno ampak preko mreže na serverju nekje??

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.099
139
63
okolica mesta
Baje da jih res treba resetirat, če se tokom dneva popravijo cene, ker sem imel že opravka s temi blagajnami. Ampak to ni opravičilo, bi mogli bit že tok ufurani in to vedet takoj ko spremenijo cene.